До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков

Предстои и отстраняването на общински служители
Обновена: 4 окт 2011 07:02 | 4 окт 2011 07:00,
161
До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков
Кирил Рашков. Снимка: БТА

Три уволнения на данъчни инспектори и отстранени общински служители ще има тези дни заради непотърсените задължения от Кирил Рашков, съобщава “24 часа”.

След приключилата вътрешна проверка дали е имало данъчен чадър над ромския бизнесмен, станало ясно, че през септември 2010 г. след обща ревизия на прокуратура и данъчни той и съпругата му Костадинка били определени като „рискови“ заради притежание на имущество над 500 000 лв.

От проверките на собствеността на пловдивските инспектори се оказало, че имотите са придобити в края на 90-те години, но за тях не са плащани данъци.

Данъчните обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми.

Единствено за автомобил S-класа за 200 000 лв. можело да се хване давностен срок, уточняват от вестника.

Затова очакваните уволнения ще са не за данъчен чадър, а заради формализъм и некомпетентност.

Още по темата

Общински служители пък ще бъдат отстранени заради несъбрани близо 95 000 лв. местни данъци за периода 1998 - 2007 г.

Сумата, която ромската фамилия дължи, е за данък сгради и такса битови отпадъци, стана ясно вчера от изказване на изпълняващия длъжността кмет на Пловдив Александър Долев.

Става въпрос за два имота в града, задълженията от които са прехвърлени на Агенцията за държавни вземания.

Общината е била обезпечена с четири автомобила на семейство Рашкови, които обаче още не са обявени за публична продан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
2
 
! Отговори
timi преди 12 години
da ne mislite 4e durjavat ste mu vzemem parite gluposti te dosega ne su mu gi vzeli ta sega danu4nite da ne sa bili slepi dosega mi ne sa bili prokuratura i tq ne bila policiq i tq ne bila durjavata i tq ne bila no istinskite vinovnica v sega v parlamenta kak taka adjaba sega6nata 6evka an finasovata komisuq menda stoqnova kato 6ev na danurnite ne vidqla naru6eniq kakvato e bila danurna takava e i sega zatova durjavata nqma i stotinka za nisto a tova za otnemateto sa pulni gluposti i manipolaci
77
8
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 12 години
Иде момента в който Борисов трябва да прояви воля и решителност да реже месо дори от себе си ! Очаквам премиерът да се раздели с Менда Стоянова , Цветан Цветанов , Калин Георгиев и шефовете на полицията в Асеновград и Пловдив . Защо полицаят или поицаите отговарящи за Катуница не са в затвора с Рашков ? Имам чувството обаче че нищо няма да се случи защото Борисов е пряко свързан с Рашков и родата му . Ако Рашков се разприказва бая хора ще отекат примерно Иван Костов който е спонсориран от Рашков , Ахмет Доган който е в тясни връзки с него , Снанишев който много обича *** с големи парчета да го онущват . Добре че Цветанов още не е си е признал че Киро е спонсор на МВР за което говори пропускът намерен в една от колите му . И понеже във всички до сега незаменими политици дръзнали да се целуват с гнусният *** Киро Рашков аз се чувствам отвратен и твърдо съм решил че за Президент ще гласувам с БЮЛЕТИНА НОМЕР 6 Национален Фронт за Спасение на България с кандидат президент СТЕФАН СОЛАКОВ човекът е свестен и смятам че ще е основен опонент опонент на балотажът на мекотелото с неопределена сексуална ориентация Росенка Плевнелиев
76
2
 
10
 
! Отговори
Ran преди 12 години
Голямото наказание-уволнение. Отдаввна данъчните са си взели полагаемото-трябва съд и затвор за неизпълнение на служебни задължения от този род. Другото са измишльотини
75
2
 
9
 
! Отговори
xxxx преди 12 години
ей пак си измиха ръцете колко данъци дължал а защо не го разследват от къде ги е изкарал тия пари за тия коли и къщи пак ще ни хързулнат чадъра е огромен над *** киро
74
2
 
20
 
! Отговори
MiroSL преди 12 години
Браво... А истинските виновници кога ще бъдат уволнени ?
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде да гллллллллласуват една малка промянав законите:За убийство и данъци давност няма.
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко бързо ще се намерят парички и за здравеопазване, и за образование, и за инфраструктура - въобще за всякакво обществено ползване, характерно за развитите държави, ако на ВСИЧКИ царе, барони, мутри и прочее забогатели неграмотници им се направи такава проверка! Ама не - те данъчните и нападжиите с обикновените хорица, дето по 10-20 лева дължат се занимават, че са им лесни и няма какво да им дадат. Да проверяват ВСИЧКИ с много иманета, но сериозно, а не както оня с шестте апартамента!
71
3
 
27
 
! Отговори
Берлин преди 12 години
Милите данъчни инспектори! Казали са им: "Няма да го пипате, щото ви хвръкнаха главите!", а сега: "Що не го пипате бе?! Уволнени сте!". Хахахаха... горките хорица.
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а ДДС?
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
az imam da pla6tam dan1ci no nqma dagi plata cql hangar imam koga vida tozi v zatvora kak e predubil tova neka obesni
68
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само отстраняване ли? Мисля че трябва и съд за тези.
67
2
 
40
 
! Отговори
dfdij преди 12 години
Елате в Исперих!*** с втори клас правят къщи за милиони,а ДПС-сарски бейове вече ги направиха и си правят каквото искат безнаказано!Къде е са институциите в България?
66
2
 
33
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
над *** Киро не е имало чадър,а направо покрив !!!! И този покрив е на много високо,толкова високо,че 22 години не е чистен и е пълно с плъхоци,тарантули,мишки и всякаква ***,която трайно люби диаманти и кеш......!!!!
65
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
герберинките рано рано изпълзяха от дупките, чучнаха си охранените телца в меките дэржавни столчета и с изкривени от злоба личица почнаха да плюят. отпуснете си душичките бе, боко го нема да ви наблюдава
64
2
 
7
 
! Отговори
Ученичка на 16 преди 12 години
Чета и невярвам на ушите си? Бре какъв отскок!
63
2
 
17
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
Да, бе, всичките с палатите, яхтите и стотиците милиони са си платили данъците, само Кирчо *** - не. Ега ти ***!Що за простотия! Че в тази ненормална държава кой крадец си е плащал данъците?
62
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СУТРИНТА ДАНЧО МЕНТАТА КАЗА ПО ТВ ЧЕ НА БАЛОТАЖ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ТОЗИ КАНДИДАТ КОЙТО Е ПРОТИВ ГЕРБ ,Т.Е . ТУРЦИТЕ ЩЕ НИ ИЗБЕРАТ ПРЕЗИДЕНТ ,ВСИЧКИ УСИЛИЯ ДО ТУК ДА СЕ ОЗАПТИ ПРЕСТЪПНОСТТА ЩЕ ОСТАНАТ САМО В МЕЧТИТЕ НИ ,АКО ПАК ДОЙДАТ ТРОЙНАТА ЛАМЯ НА ВЛАСТ
61
2
 
13
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
То пък като чели някой си беше помислил,че ще осъдят някой за корупция,връзки с организираната престъпност и други подобни "безобидни провинения"
60
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА СЕ ОСВЕТЛЯТ СЕГА СЛЕДСТВИЕ И ПРОКУРАТУРА,КОНТАКТУВАЛИ С РАШКОВНЯКОЙ ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА ,ЧЕ ТАКОВА РАЗВИТИЕ НА НЕЩАТА ПО ТИЯ КАЗУСИ, БИ БИЛО НЕВЪЗМОЖНО И БЕЗСМИСЛЕНО ПРЕДИ 5-10ГЗАТОВА СЕГА ВСИЧКИ РЕВАТ-СТАНИШ,ДОГАН,КОСТОВЗАПОЧВАМ ДА СИ ВЪЗВРЪЩАМ НАДЕЖДАТА ЗА БГ,АКО СЕ ПРОДЪЛЖИ ТАКА
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО48:ПРЕЗ 90 Г -95Г КОЙ БЕШЕ ШЕФА НА ДАНЪЧНОТО,ОЩЕ ТОГАВА МУ Е ИЗПУСНАТ КРАЯ