До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков

Предстои и отстраняването на общински служители
Обновена: 4 окт 2011 07:02 | 4 окт 2011 07:00,
161
До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков
Кирил Рашков. Снимка: БТА

Три уволнения на данъчни инспектори и отстранени общински служители ще има тези дни заради непотърсените задължения от Кирил Рашков, съобщава “24 часа”.

След приключилата вътрешна проверка дали е имало данъчен чадър над ромския бизнесмен, станало ясно, че през септември 2010 г. след обща ревизия на прокуратура и данъчни той и съпругата му Костадинка били определени като „рискови“ заради притежание на имущество над 500 000 лв.

От проверките на собствеността на пловдивските инспектори се оказало, че имотите са придобити в края на 90-те години, но за тях не са плащани данъци.

Данъчните обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми.

Единствено за автомобил S-класа за 200 000 лв. можело да се хване давностен срок, уточняват от вестника.

Затова очакваните уволнения ще са не за данъчен чадър, а заради формализъм и некомпетентност.

Още по темата

Общински служители пък ще бъдат отстранени заради несъбрани близо 95 000 лв. местни данъци за периода 1998 - 2007 г.

Сумата, която ромската фамилия дължи, е за данък сгради и такса битови отпадъци, стана ясно вчера от изказване на изпълняващия длъжността кмет на Пловдив Александър Долев.

Става въпрос за два имота в града, задълженията от които са прехвърлени на Агенцията за държавни вземания.

Общината е била обезпечена с четири автомобила на семейство Рашкови, които обаче още не са обявени за публична продан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
27
 
! Отговори
БРАВО БЕ! преди 12 години
Браво Бойко ще уволните няколко бушончета по веригата ,а истината никога няма да излезе наяве... КЪДЕ СА ЧАДЪРИТЕ ПИТАМ?!? ЕВРОПА виж ни как се борим с корупцията смешни сме ,престъпниците разиграват цялата безпомощна държава!!!
97
2
 
10
 
! Отговори
Биляна преди 12 години
Ужасявам се! Толкова неграмотни коментари! Вие българи ли сте, кога ще се научите да пишете?!
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Менда Стоянова??? Или пак ще го отнесат дребните риби.
95
2
 
14
 
! Отговори
Финансист преди 12 години
Защо са чакали толкова време, че да вземат мерки?! Или Цецко Отпуската трябва пак да отчете поредната акцитя - как я е кръстил този път - Послушните- Необходимите...Защо предизборно ще се правят уволнение? Нали от 2 години са във властта? Къде беше НАП до момента?
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо уволнения?Съд,съд,съд.Тогава може да се случи,следващите да не го правят.
93
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей *** НАП-аджии оставете го като физическо лице. ФИРМИТЕ МУ ХАВАНЕТЕ ФИРМИТЕ на него и на роднините му...или не смеете там, а лишпери?!
92
2
 
17
 
! Отговори
Аспарух преди 12 години
Да бе да, дребните служители сами са взимали решения да не или да проверяват някои, точно и аз така го виждам..., сами са взимали решения да събират от едни неплатени задължения и да събират от други... Управляващите май наистина мислят, че ядем доматите с колците, но при условие, че това правителство е на власт, май наистина е така ....
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За това и бяха протестие...срещу тази улигофрения в държавата ни! Кажете ми къде да се подпиша, че в дясната част на фиша ми да няма нищо?
90
3
 
7
 
! Отговори
teo преди 12 години
Само уволнения ли очакват тези данъчни престъпници!!! ПРАВИЛНООО, ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ ПРЕДАДЪТ НА ЕДИН КОРУМПИРАН ПРОКУРОР!!! ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СИ ХАРЧАТ СПОКОЙНО ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ПРИ ДАНЪЧНИ ПРОВЕРКИ!!! ОК?
89
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ ПРИ БОЙКО НЕМА ЛАБАВО!КАЗА НАРОДА ЧЕ ИСКА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ЦАР КИРО, И ИМА РАЗСЛЕДВАНЕ!ДОКАТО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ЦАР КИРО ДЪЛГИ ГОДИНИ Е ХРАНИЛ ГОЦЕ И, СРЕГЕЙ И ОСТАНАЛИТЕ МИШКИ ПО ДЪРЖАВНАТА СОФРА!САМО С БОЙКО И ПЛЕВНЕЛИЕВ МОЖЕ ДА ВЪРВИМ НАПРЕД!
88
2
 
3
 
! Отговори
R преди 12 години
DA SE OBESI TOA ***
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А може би трябва всички ние да уволним управляващите
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цеко оставка .... ние мишоци не ядем.... искаме курбан Цеко
85
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха смях! Инспекточето Гошо сам покривал киро *** без шефовете му да знаят (лапали кинти) за това ! А стига ве, не мога да повярвам !
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Пак ще уволняват пионки. А началници? Кога?"С питане във форумите - никога.
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мен лично това е неудовлетворително...Крути мерки срещу всички,които не само направиха пари на гърба на държавата,но и вече забогатели не си плащат данъците и таксите!*** царчета парадират с финансово благополучие,за което нямат никакъв законен доход!Хазната може да напълните от такива,но не ги закачате!
82
9
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Аз ще гласувам за Светослав Витков.Призовавам ви и вас.Той е единственият кандидат, неовързан като ония свински черва.
81
2
 
30
 
! Отговори
frugo преди 12 години
Това е показно уволнение на мишоци. Това са смешни суми. Далаверите са далеч по-големи. Смукачите на пари са на доста по-високи нива. Нека да подаде оставка шефа на НАП-Пловдив. Цирк, цирк и само цирк. Тоя има няколко завода, десетки имота, кола за 200 000, производство на фалшив алкохол за стотици милиони, а те ще го глобяват за 90 000, за период от 10 години. Ухапала го бълха. Явно са се договорили за *** гласове. Същата история като с Лечков, уж източил пари, сега кмет на ГЕРБ.
80
2
 
9
 
! Отговори
GUN преди 12 години
Пак ще уволняват пионки. А началници? Кога?
79
2
 
11
 
! Отговори
Шматко преди 12 години
Ако Борисов не се раздели с хората закриляли Рашков преди изборите то ще си изиграе изключително лоша шега . Калин Георгиев глав. сек. на МВР също трябва да се маха от поста защото този човек е пряко свързан с окриването на улики от убийството а така и многократно си е позволявал да обижда демонстранти когато е давал пресконференции .