До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков

Предстои и отстраняването на общински служители
Обновена: 4 окт 2011 07:02 | 4 окт 2011 07:00,
161
До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков
Кирил Рашков. Снимка: БТА

Три уволнения на данъчни инспектори и отстранени общински служители ще има тези дни заради непотърсените задължения от Кирил Рашков, съобщава “24 часа”.

След приключилата вътрешна проверка дали е имало данъчен чадър над ромския бизнесмен, станало ясно, че през септември 2010 г. след обща ревизия на прокуратура и данъчни той и съпругата му Костадинка били определени като „рискови“ заради притежание на имущество над 500 000 лв.

От проверките на собствеността на пловдивските инспектори се оказало, че имотите са придобити в края на 90-те години, но за тях не са плащани данъци.

Данъчните обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми.

Единствено за автомобил S-класа за 200 000 лв. можело да се хване давностен срок, уточняват от вестника.

Затова очакваните уволнения ще са не за данъчен чадър, а заради формализъм и некомпетентност.

Още по темата

Общински служители пък ще бъдат отстранени заради несъбрани близо 95 000 лв. местни данъци за периода 1998 - 2007 г.

Сумата, която ромската фамилия дължи, е за данък сгради и такса битови отпадъци, стана ясно вчера от изказване на изпълняващия длъжността кмет на Пловдив Александър Долев.

Става въпрос за два имота в града, задълженията от които са прехвърлени на Агенцията за държавни вземания.

Общината е била обезпечена с четири автомобила на семейство Рашкови, които обаче още не са обявени за публична продан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ЧУЕМ ЗА УВОЛНЕНИ ВИНОВНИ СЛУЖИТЕЛИ НА СЛЕДСТВИЕ ,ПОЛИЦИЯ И СЪД,КОИТО СА БИЛИ КУПЕНИ ОТ ***-ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТОНАКОИ ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА,ЧЕ ПОДОБНО РАЗВИТИЕ НЕ БИ БИЛО ВЪЗМОЖНО ПРЕДИ 3-5-10ГЗАТОВА СЕГА ВСИЧКИ-СТАНИШЕВ.ДОГАН,КОСТОВ....-РЕВАТВЕЧЕ ИМАМ МАЛКА НАДЕЖДА ЗА БГ ХАХХА
137
3
 
2
 
! Отговори
до 127 преди 12 години
Не сме забравили,но е добре да се припомня всичко написано от вашия коментар,поне от време на време! Комунзма е страшно чудовище!
136
2
 
23
 
! Отговори
Менда преди 12 години
Менда е много долна, защото излезе и каза:Аз не си спомням за Киро. Как бе?! Как ще си спомниш?!
135
2
 
2
 
! Отговори
До 133 преди 12 години
Така е. Но няма кой да го направи.
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма какво да се разкрива - всичко се знае и то с подробности. Просто не им изнася. А и как да обвиниш сам себе си?
133
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са корумпирани само тези данъчни. Има много незаконно забогатяли, с къщи и имоти за милиони при това в забранени за строителство зони. Време е ВСЕКИ данъчен, общински и друг администратор да носи персонална отговорност за действията си, или за бездействието си. Време е прокурори, съдии и полицаи да отговарят лично за същото. Същото важи за депутатите прокарали закони във вреда на България и на българите./ пример закона "Ванко -1".Само така ще се избавим от корумпираните и крадливи престъпници
132
3
 
25
 
! Отговори
нали! преди 12 години
Политиците създадоха ...държавната мафия!Политиците и *** са *** в БГ !
131
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е.... много бързи бе ! Много бързо направиха проверките. За Цветан Цветанов проверката бе 4 месеца !
130
2
 
19
 
! Отговори
измиите си ръцете преди 12 години
Сега ще си измият ръцете с няколко служителя,на който им е било наредено да не пипат ***-рашков,няма такава гадна и подла държава..Онова ченге което разкри схемата на катадйиите го уволниха и обявиха за най големия виновни,сега същото...Е Бойко нима не знаех за хилядите олигарси който получават чадър от вас,и после някакви обикновенни служителчета на заплатка изгарят и всичко е наред..Абе докога ще разигравате незнам,ама си мечтая за деня в който запалим народното събрание...
129
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А г-жа МенТа Стоянова няма ли да прави компания на г-ЖА Мургина?!Няма ли някой да й припомни какви ги е вършила в НАП Пловдив за периода от 2003-2009 год!Или тя е от управляващите и над нея има чадър,ама от бетон, като козирката на ст,В.Левски!Тя завалийката нямала спомени за този период!
128
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова очакваните уволнения ще са не за данъчен чадър, а заради формализъм и некомпетентност.То не е ли едно и също? Парите, които получават едни служители, за да са "формални и некомпетентни" и да си затварят очите, са несравнимо повече от заплатата, която получават, когато са компетентни, стриктни и честни. И това е навсякъде - не само в НАП и не само в случая с този престъпник.
127
6
 
14
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА ХРИСТОМАТИЯ преди 12 години
Хората явно имат къса памет, заради това ще изброя следното, което е чудо невиждано в Европа поне: Смяна на режима и режисиран терор от МВР, чрез мутри с бухалки, силово застраховане, а който не иска му се пали магазини, а колата се краде.Мораториум върху външните плащания наложен от Луканов.Две купонни системи за продукти от първа необходимост, без да има световна криза от баба ми знам, че купонна система е имало само по време на война.Хиперинфлация - в чужда валута заплатата ми, като счетоводител бе 7 долара, източване на банките, кредитни милионери ненаказани, финансови пирамиди, невиждана контрабанда по време на югоембаргото, незаконни фабрики с алкохол менте, който изтрови населението, никакво медицинско обслужване хората си носеха консумативи от вкъщи, както и чаршафи при настаняване в болница.Небивало производство на наркотици лаборатория в Опицвет е разбита, а комунистическия водач оправдан - 2 тона наркотик бил за лично ползване ?! Симбиоза между престъпност и МВР Румен Петков си имаше ядро, с което изпълняваше частни поръчки по подслушване, проследяване, дори и за убийства.Срещаше се с братя Галеви и Алексей помака. Безброй заменки на принципа кон за кокошка, неспирни поръчкови убийства и отвличания.Спряха ни парите от ЕС. По времето на Царя става гаф Милен Велчев е засечен с углавни наркоразпространители и контрабандисти в Монако Бойко Борисов подава оставка в знак на протест. Галивите си командват Дупница, като свое владение. Заместник шефа на ГДБОП Иван Иванов е хванат и отстранен от работа заради чадър над алкохолния бизнес в БГ. Ахмед Доган взема над 1 милион лева хонорар (подкуп), като хидролог без диплома КОШМАР, -------------- какво става в момента ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ се опитаха да разбият туризма в България и да предизвикат этническа война . Разберете и запомнете че ЕС не иска да контактува с КОМУНИСТИ ..Ако искате всичко гореизброено, както и да гледате мутрите на СърГей, Румен Петков, братя Галеви, Алексей помака, Валентин Петров , Златко Баретата, Наглите, и тем подобни ГЛАСУВАЙТЕ ТОГАВА ЗА КОМУНИСТИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
126
2
 
3
 
! Отговори
...125 преди 12 години
Братле, 22 г.... ПРЕХОД ,...това е причината !
125
2
 
33
 
! Отговори
Смотаняци преди 12 години
НАП или са пълни загубеняци или ни правят на ***. От къде, неграмотен човек, има мерцедес за 200 000 бе Минке?! Аз не съм икономист, ама да не съм шимпанзе. Как 200 000 ще има някакъв ***, неграмотен от село. Лежал в Белене. От къде бе?! Вие 20 години какво правихте бе калуни. Затова сте за уволнение - всичките. А Менда е за съда. Да скатава толкова време ... Да излязат всичките и да обяснят - КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА?! КОЙ? Целия щаб *** да излязат и да обяснят! Не да се крият!
124
2
 
7
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Не плюя града ви,а хората в него!Като ви е срам направете нещо,защото пък нас ни е срам от вас!Съсипани сте-ок,какво има да губите още?Достойнство и съвест явно нямате,какво ви остана-коли,къщи,дрехи,пари-прах на вятъра,днес са тук-утре ги няма!Вървите с наведени глави-ами вдигнете ги,тропнете с крак и направете нещо!
123
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се правят на слепи,ами нас правят на будали.Всички са в схемата,няма работещи институции,корупцията е на всички нива.Кого да махнат,когато всички са за съд!...А ние сме тези,които допуснаха години наред това да се случва и мълчахме.Грешката им беше да мислят,че това статукво ще е форевър.Не очакваха народът да им търси сметка.Сега дават на тълпата "жертвен агнец",че да я успокоят...Обиждат интелигентността ни!
122
2
 
11
 
! Отговори
Пловдив преди 12 години
Българино,следващият ЖЕРТВЕН АГНЕЦ си ти.Тази пионка на ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ,е само една от многото.Да гласуваме само за 1 партия.Времето наближава и трябва да решим,коя ще е тя.Нека бъдем ЕДНО поне този път.Цялата власт трябва да бъде свалена полици,съд,парламент,президентство, нап.Всички трябва да бъдат съдени за държавна измяна.
121
2
 
6
 
! Отговори
ИзвънБГ преди 12 години
Какво уволнение?!! Те да платят щетите!
120
3
 
13
 
! Отговори
EEEEE преди 12 години
Ами мене като ме спрат КАТаджиите за колан, като кажа че съм забравил, защо не ми пишат акт за забравяне?! Тези казали еди какво си. Абе еййй чшшш. Ние на варени тикви ли ви приличаме, *** долни. Пак старите песни на нов глас. Ами те като са корумпирани всичките, как да ги подведат под отговорност. Ако трябва да сме честни, трябва 80% да изхвърчат, останалите 20% - в затвора!
119
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aз имах да плащам 63лв. данък за колата от миналата година и получих писмо от данъчните да 2 седмици да си ги платя или ще ме дадат на съдия изпълнител.