До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков

Предстои и отстраняването на общински служители
Обновена: 4 окт 2011 07:02 | 4 окт 2011 07:00,
161
До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков
Кирил Рашков. Снимка: БТА

Три уволнения на данъчни инспектори и отстранени общински служители ще има тези дни заради непотърсените задължения от Кирил Рашков, съобщава “24 часа”.

След приключилата вътрешна проверка дали е имало данъчен чадър над ромския бизнесмен, станало ясно, че през септември 2010 г. след обща ревизия на прокуратура и данъчни той и съпругата му Костадинка били определени като „рискови“ заради притежание на имущество над 500 000 лв.

От проверките на собствеността на пловдивските инспектори се оказало, че имотите са придобити в края на 90-те години, но за тях не са плащани данъци.

Данъчните обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми.

Единствено за автомобил S-класа за 200 000 лв. можело да се хване давностен срок, уточняват от вестника.

Затова очакваните уволнения ще са не за данъчен чадър, а заради формализъм и некомпетентност.

Още по темата

Общински служители пък ще бъдат отстранени заради несъбрани близо 95 000 лв. местни данъци за периода 1998 - 2007 г.

Сумата, която ромската фамилия дължи, е за данък сгради и такса битови отпадъци, стана ясно вчера от изказване на изпълняващия длъжността кмет на Пловдив Александър Долев.

Става въпрос за два имота в града, задълженията от които са прехвърлени на Агенцията за държавни вземания.

Общината е била обезпечена с четири автомобила на семейство Рашкови, които обаче още не са обявени за публична продан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
7
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"ей тва е типична *** работа - има милиони и не си плаща данък смет и данък сгради... "Да бе, а всички българи милионери се редят на опашка пред данъчното? Това е типична българска работа. Като няма държава, защо трябва да се раздели с няколко милиона за данъци?! Кажи защо? Я да не плаща в Германия промерно, да видим?
57
2
 
13
 
! Отговори
червена холера преди 12 години
ЦЯЛОТО ДАНЪЧНО ,ДО ЕДИН СМЯНА ВЕДНАГА ,ХА ДА ВИДИМ СЛЕДВАЩИТЕ ДАЛИ ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ПРИКРИВАТ
56
3
 
9
 
! Отговори
Станч преди 12 години
ей тва е типична *** работа - има милиони и не си плаща данък смет и данък сгради...
55
2
 
22
 
! Отговори
някой преди 12 години
Бас държа, че ще го отнесат само низши чиновници! А на тези, които са им нареждали да си траят, нищо няма да се случи.
54
3
 
14
 
! Отговори
Hristo преди 12 години
И защо само ще ги уволняват!?! На БЕСИЛОТО заедно с мръсната *** рода Рашкови!
53
2
 
27
 
! Отговори
Гого от Варна преди 12 години
Ще уволнят 2-3 инспекторки и ще се тупат в гърдите колко принципно поведение имат. На всички е ясно, че обикновените инспекторки са най-безгласните букви. Правят каквото им се нареди отгоре. Не ни баламосвайте, искаме истинска промяна в системата!!!
52
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!
51
2
 
19
 
! Отговори
77 преди 12 години
Уволненията не ни топлят другарчета управляващи искаме ефективни присъди,на всички закононарушители димек да са осъдени и изпратени в поправителните заведения наричани още затвори,чак тогава можем отново да ви дадем карт бланш да изкарате мандата си,иначе ще има протести до дупка...
50
3
 
20
 
! Отговори
REDvayler преди 12 години
Имам питане-срещала ли се е Менда Стоянова с близки и/или адвокати на данъчно задълженото лице Кирил Рашков?
49
2
 
32
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ преди 12 години
Ако някой данъчен,преди събитията,се беше опитал да си свърши работата - да провери *** Киро - пак щяха да го уволнят.
48
2
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
"От проверките на собствеността на пловдивските инспектори се оказало, че имотите са придобити в края на 90-те години, но за тях не са плащани данъци.Данъчните обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми."И какво? Значи за да узаконите незаконно построени писти на 'Юлен' можете да промените цял закон, но няма да го направите, за да съберете неплатените данъци от един ***! Мръсни нагли корумпирани политици!
47
2
 
17
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Хора не се хабете да пищете трябва промяна в конституцията в часта правосъдие. Аз предлагам Прокърорите, Съдиите и Началниците на районите управления на МВР да са изборна длъжност и да се избират заедно с избора за кмет. Как мислите дали ако някои знае че ще му духнат под опашката като съдия, прокурор или началник на полицията дали няма да му пука за общественното мнение. Та значи не е правилно да стачкуваме за нищо друго освен за това. Ако някой организира такъв аз съм там.
46
2
 
20
 
! Отговори
Censor преди 12 години
Много ми е трудно да приема шантавата действителност! Какво значи след престъпения по служба, довели до загуби в милиони, просто да уволниш служителите! Е да, нямам как да бъдат осъдени! Онези в погребалните одежди по съдилищата ... ще вземат някой лев и няма да има присъди ... това май е омагьосан кръг!
45
2
 
23
 
! Отговори
мафия преди 12 години
само данъчни ли!!!!! а от другите институции ????????????
44
2
 
19
 
! Отговори
дон преди 12 години
Чекай са,ще уволнят някоя чистачка и някоя лелка,че не са си свършили работата?А шефовете на НАП пак невинни,нали така ще стане.А МЕНТА и Калинката,тех какво ще ги правим?И какво сега,излиза ,че лелката е виновна,а шефовете като Мента както винаги чисти..Ама сега тия които ги уволнят,ако имат поне малко чест и достойнство да излезнат и да кажат,кой им е казал да не го закачат на ***!Погледнете само какви ни управляват.Във всяка друга страна щяха да летят шефски глави,не на леля Пенка счетоводи
43
2
 
28
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 12 години
А как стоят нещата със здравните и пенсионни вноски на фамилия Рашкови? Няма как данъчните да са "пропуснали" покупката на имоти и автомобили, които по закон се извършват в нотариални кантори. Корупцията е огромна и е повсеместна!
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен да ги уволнят някой ще се сети ли да им направи проверка на имотното състояние
41
3
 
27
 
! Отговори
? преди 12 години
A MEНДА И КАЛИН ГЕОРГИЕВ?????????????????????????????
40
4
 
14
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
20 години събираш рушвети... рушиш държавността и обществения интерес с действияат си... и накрая - уволджак... стараната на неограничените абсурдности... Гоцев Мутростан....
39
2
 
24
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Е ми и аз ще спра да си плащам данъците и ще чакам давност, щом може така! А и от моя апартамент няма да влезнат никакви съществени средства в бездънната хазна, така че защо да ги плащам????!!!!