Бутат къщите на Цар Киро. Взеха му и луксозните коли

Кирил Рашков има две седмици да обжалва заповедта за събаряне
Обновена: 20 окт 2011 21:15 | 20 окт 2011 21:01,
309
Бутат къщите на Цар Киро. Взеха му и луксозните коли
Една от къщите на Кирил Рашков, която бе опожарена при протестите в Катуница. Снимка: Булфото

Цар Киро ще остане без къщи в Катуница, след като РДНСК-Пловдив издаде заповед шестте сгради на фамилия Рашкови в селото да бъдат съборени.

Става въпрос за трите опожарени къщи при протестите на хората от Катуница след убийството на 19-годишния Ангел и за други три имота, които МВР успя да опази.

„Имотите са незаконни, липсват каквито и да било разрешителни за строеж“, коментираха лаконично пред Dnes.bg от РДНСК-Пловдив.

Оттам заявиха, че до момента при тях не са постъпвали сигнали за незаконно строителство в Катуница и по тази причина проверка на „царската“ фамилия не е правена.

Още по темата

Актовете за незаконно строителство и заповедите за бутане на шестте палата бяха разлепени в късния следобед пред портите на незаконните къщи. Инспекцията за строителен контрол забрани ползването на имотите и нареди премахването на други започнати строежи.
 
В същото време „паяци“ на Агенцията по приходите в Пловдив вдигнаха луксозните автомобили на Кирил Рашков от двора на най-голямата му къща, в която той е живял с т.нар. Царица Костадинка.

„В момента правим мащабна проверка на доходите на фамилията и шест приближени фирми, ако установим задължения, които не могат да бъдат покрити от длъжниците, парите от продажбата на автомобилите ще обезпечат част от вземанията“, каза пред Dnes.bg говорителят на НАП-Пловдив Божана Илиева.

Днес беше спряно и електричеството в незаконните имоти на фамилия Рашкови.

Кирил Рашков може да обжалва актовете за събаряне на имотите в срок от две седмици. Ако не направи това, до Коледа от къщите му няма да има и следа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царо и мъненките царчета станаа на кълбета
277
1
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
...Хубава къща, ама ***...
276
0
 
4
 
! Отговори
BALGARIN преди 12 години
BALGARI, TRIABVA PO MESTA DA SE RAZ4ITIM , OT ;BORZI; KORUMPIRANI POLITIZI, I DRUGI BOKLUZI...BREME E....;DA IZ4ISTIM BALGARIIA ZA ..DOBRE DE..ZA 1 SEDMIZA;
275
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
такава къща,не се строи без проектант или инженер.Кой ли той?И с какви документи или план е построена?
274
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момичета и момчета,от всякакви партии или безпартийни,от всякакви нации,ако не друго,то доказахме,че не сме овце и ако искаме можем.Поздравления към рокерите,към местните жители,включително и към ***,които застанаха на страната на закона,срещу феодала Киро,поздравления и за всички протестиращи от страната!Искаме закони в действие и некорумпиран съд!Да не се стархуваме повече от престъпници,а те да се страхуват от наказание и нас!Искаме спокоен и нормален живот за всички,без страх!
273
0
 
24
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Пред изборни шашкънии... До сега не му проверихте данъците и незаконните къщи ,а сега точно преди избори се сетихте ,ама и вратичка да обжалва оставихте... Обвинение за подбудителство към убийство няма! За заводчето му за незаконен спирт и алкохол няма нищо! За образованието ,което е купено , негово и на синове и внуци- нищо! Защото как имат издадени шофьорски книжки ? За нарушенията да му бъде пусната вода и ток - нищо! За заплахите за второ Косово- нищо....! Писна ми от театър!
272
2
 
8
 
! Отговори
недоволен циганин преди 12 години
Ей,хора,какво правите бе.Как ще разрешите да бутат къщите на нашия партиен другар Киро? Той е честен комунист.Знаете ли,че 30 години той финансово подкрепяше партията.А знаете ли колко гласове събра за партията от братята ***? Пък и охрана осигоряваше на момичетата по пътищата за да не пострада някое,дори и gsm-ми им даде.Дайте да се съберем на Бузлуджа и да ремонтираме оная чиния-там да бъде двореца на нашият цар Киро.
271
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
просто му прибраха колите да му ги пазят да не попилеят и тях хората по-нелепо обяснение, от това, което чух снощи, не съм си представял, че може да има "колите ще служат за обезпечение на бъдещи задължения" - кой както иска да го разбира... това ни е държавата, това са ни управниците, като си ги избираме, ще си им сърбаме попарата после
270
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пич, в българския език титлата "цар" се пише с малка буква. А в заглавието е написана с главна - може да не ти се вярва, ама не е поредната правописна грешка на редактора и неговите "журналисти" - в случая думата се използва като част от собственото име, а не като титла на коронован цар. Ей тия малки разлики са важни и затова се учи правопис...
269
0
 
6
 
! Отговори
крал Киро преди 12 години
"Имам доверие на М.Бенатова"?
268
5
 
4
 
! Отговори
Киро ГЕРБА преди 12 години
БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ БИЛИ НА ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА С ГЕРБ-МЛАДЕЖИ В ЕДНО СЕЛО. ГЕРБАДЖИИТЕ ЕНТЕЛЕГЕНТНИ МОМЧЕТА , ПОПИТАЛИ: - БАТ БОЙКО А БЕ ВСЕ КАЗВАШ АМА КАКВО Е ТУЙ НЕЩО ИНФРАСТРУКТУРА ? БОЙКО ОТГОВАРЯ: - МОМЧЕТА ВИЖТЕ СЕГА , ТО НЕ ВСИЧКО РАЗБИРАМ ОТ ТОВА КОЕТО ПРИКАЗВАМ , АМА ЕТО ОНЗИ ДЕН ЧЕТА : .........И БЕ ВИНЕТУ САМ В ПРЕРИЯТА 3 ДНИ И 2 НОЩИ ........ АМА КОГО ИБЕ , КАК ИБЕ , ПЪК И САМ ...ВЪОБЩЕ НЕ РАЗБРАХ.
267
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Киро, не се бой. След изборите всичко ще ти възстановят.А може и да ти платят за това , че се наложи да те пазят в пандиза.
266
2
 
6
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Спрете да го коронясвате бе господа списващи. Колко пъти трябва да се повтаря, че това е само един ***.Е не какъв да е, защото през годините беше галеник на управляващите. Но нали и всеки друг можеше да бъде на неговото място. А непобутнатите галеници и те ли са царе.
265
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са само приказки, нищо няма да съборят. Когато напишат "събориха къщите" ще повярвам. Жалко за момчето, което загина, вечна му памет.
264
0
 
0
 
! Отговори
“.....? преди 12 години
Де е Киро на кирия....?
263
0
 
7
 
! Отговори
към 264 преди 12 години
Всички БЪЛГАРИ чакат развоя на събитието за тоя брикет мангалов отКатуницаДАЙ БОЖЕ ДА СИ ПРАВ и да ги съборят приватизират както искате го наречете,но както се чува че има 300 кила злато и съм сигурна че го има това се чува от преди 20 год.Обвиняват бившите правителста ,вярно тия *** ако не се беше дигнал народа ,след смърта на децата далищяха и те да направят нещичко !зЗа мен всички са в един кюп,*** е по хитър от тях въртял ги до един на малкия си пръст!
262
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 250 I kato glasuvame kakvo 6tese promeni ve glupako hans otnovo 6te starata pesen na nov glas
261
0
 
0
 
! Отговори
1.бг преди 12 години
Ами да-така няма да им плаща данъци.Пак е на далавера!
260
0
 
1
 
! Отговори
до 258 преди 12 години
За който и да е ще е по-добре от нищо, иначе гласа се преразпределя автоматично и дори неотивайки на избори пак гласуваш, НО друг избира вместо теб!
259
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бутат къщите на Цар Киро. Взеха му и луксозните коли"...това ,като предизборно замазване ...бтв що сега се сетиха чак