Бутат къщите на Цар Киро. Взеха му и луксозните коли

Кирил Рашков има две седмици да обжалва заповедта за събаряне
Обновена: 20 окт 2011 21:15 | 20 окт 2011 21:01,
309
Бутат къщите на Цар Киро. Взеха му и луксозните коли
Една от къщите на Кирил Рашков, която бе опожарена при протестите в Катуница. Снимка: Булфото

Цар Киро ще остане без къщи в Катуница, след като РДНСК-Пловдив издаде заповед шестте сгради на фамилия Рашкови в селото да бъдат съборени.

Става въпрос за трите опожарени къщи при протестите на хората от Катуница след убийството на 19-годишния Ангел и за други три имота, които МВР успя да опази.

„Имотите са незаконни, липсват каквито и да било разрешителни за строеж“, коментираха лаконично пред Dnes.bg от РДНСК-Пловдив.

Оттам заявиха, че до момента при тях не са постъпвали сигнали за незаконно строителство в Катуница и по тази причина проверка на „царската“ фамилия не е правена.

Още по темата

Актовете за незаконно строителство и заповедите за бутане на шестте палата бяха разлепени в късния следобед пред портите на незаконните къщи. Инспекцията за строителен контрол забрани ползването на имотите и нареди премахването на други започнати строежи.
 
В същото време „паяци“ на Агенцията по приходите в Пловдив вдигнаха луксозните автомобили на Кирил Рашков от двора на най-голямата му къща, в която той е живял с т.нар. Царица Костадинка.

„В момента правим мащабна проверка на доходите на фамилията и шест приближени фирми, ако установим задължения, които не могат да бъдат покрити от длъжниците, парите от продажбата на автомобилите ще обезпечат част от вземанията“, каза пред Dnes.bg говорителят на НАП-Пловдив Божана Илиева.

Днес беше спряно и електричеството в незаконните имоти на фамилия Рашкови.

Кирил Рашков може да обжалва актовете за събаряне на имотите в срок от две седмици. Ако не направи това, до Коледа от къщите му няма да има и следа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
3
 
! Отговори
КЪМ 225 преди 12 години
НЕ СЕ ЧУДИ ,АКО МУ ГИ БУТНАТ Е ЗАЩОТО МНОГО СЕ *** ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ,ВТОРИ ГАФ И ТО МНОГО СЕРИОЗЕН СЛЕД МИШО БИРАТА!!КОКАЛА НЕ СЕ ИСТЪРВА ЛЕСНО АКО *** ГО ПУСНАТ ЩЕ ГИ ИЗНУДВА ПЪК И КОЛКО ЛИ ИМА ДА КАЗВА,ТАМ ВЪТРЕ ПОНЕ И ДА КАЗВА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НАВЪН ПРИКАЗКАТА МУ!ОСТАВИ ЧЕ БИЛО ДЕМОКРАЦИЯ И ПРАВАТА НА ЧОВЕКА!ЩОМ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЛЕЗЕ ТАЯ ДУМА ДЕМОКРАЦИЯ ЗАЩО СА РАЗРЕШЕНИ СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ В АМЕРИКА!И ГИ РАЗДАВАТ КАТО ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ!
257
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и тя каква излезе ? можеш съвсем безнаказано са построиш 6 !!!!!!! къщи - да ги вържеш за ток вода и то на 12 км от Филибето ? ега ти и държавата егати и органите и лаконично да дойдат да ти кажат Имотите са незаконни, липсват каквито и да било разрешителни за строеж ....
256
0
 
1
 
! Отговори
Bulgarin преди 12 години
Ne Cakajte Drzavat da Buta Kstite na Car Kiro Vie ot Katunica Zapalete Mu Vsickite Ostanali Ksti Neka Izgorjat i Kstite i *** v Tjah
255
3
 
1
 
! Отговори
До 258 преди 12 години
За НФСБ
254
0
 
1
 
! Отговори
до 250 преди 12 години
Добре де :) за кои да гласуваме имаш ли идея ?
253
0
 
2
 
! Отговори
bzb преди 12 години
Пак се минава по допирателната. Проблемът не е чак толкова защо някой конкретен строи и прави каквото си иска, а как така това е възможно. Рашков НЕ Е единственият пример за феодал, нито потомците му са единствените мекерета, дето се имат за недосегаеми. Ето в тази насока трябва да се искат отговори. Ама май всички са прекалено заети да са "националисти"...
252
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova go ima samo vav edna lainena balgaria
251
0
 
8
 
! Отговори
има ли акъл...? преди 12 години
.......Киро японеца отстъпил бизнеса ,на синовете си ...НАРКОПАЗАРА!Коли,палати, дрога ...?
250
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и що трябваше да затрият две деца, че да се сети държавата за всичко това ?
249
1
 
26
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
А така , сега следва 15-30 год затвор .......и ще съм доволен !
248
3
 
23
 
! Отговори
мимито преди 12 години
добре бе, като са незаконни, защо му взеха данък сгради ? уж незаконни, ама със законен ток ,вода и данъци ? не че съм против да си плати, каквото дължи, ама питам просто...
247
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ще ги бутат?????? Нима не може да се използват за нещо?? Нека ги конфискуват.То не сгради ,то палати, нима не може да станат някакви центрове в полза на цялото село????
246
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРИЯТЕЛИ, ИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ! БЪДЕТЕ ГРАЖДАНИ, А НЕ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ!!! ПОКАЖЕТЕ ЧЕ ВИ ИМА ,ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ !
245
0
 
22
 
! Отговори
vwv преди 12 години
Тези РДНСК-Пловдив къде са били до сега ??? Нали за това им плаща данакоплатеца за да прилагат закона.. Трябва да ги вкарат в кауша за подкупи ! ! НО най-вжаният извод е, че когато народът излезе на улицата, всички управляващи смъкват *** от страх >>>>>> и тогава показно поошушкват някой приближен, който вече се е компрометирал...
244
4
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
до 241: Пич, прав си, но това се знаеше от много преди две седмици. Аз си спомням че преди 3-4 години ако не се лъжа по новините даваха репортаж че се е разпрострял незаконно, но нищо. Нещо повече дори и сега нещата се "разбутаха" преди няколко седмици и ако веднага се бяха задействали две седмици щяха да изтекат преди изборите и нямаше да го има този казус, но не е удобно. Разбира се сега няма как вече. До герберчетата: Вижте и да ми слагате минуси ми е все едно:) Това е истината - приемете го.
243
1
 
7
 
! Отговори
практката доказва,.. преди 12 години
...че ...НЯМА КРАЕН РЕЗУЛТАТ !
242
1
 
6
 
! Отговори
А кой ли е следващия преди 12 години
..."принц"---Киро-японеца от.... София !
241
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
какво ли не правят предизборно ,дори посягат на пресъпници .....вярвате ли?
240
1
 
24
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Ще ги бутнат,колкото бутнаха незаконните къщи около язовирите !!!
239
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако хората от Майкрософт работеха като Българската администрация, сега нямаше да можете да четете вестника по интернет. Само щяхте да можете да го пуснете и да ви каже - има някакъв проблем, но той не е мой, не е моя работа, моля подайте молба до директора, за да подаде той до не знам си кого си и не знам си какво си ...Ейййй писнало ми е от некадърници, със конкурс ги избират!