Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”
4 дек 2011 14:45,
179
Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ
Снимка: Булфото

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”. Това заяви пред Dnes.bg Недко Кертов, който е служител в БДЖ от 28 години. 56-годишият мъж обяви гладна стачка на 11-я ден от стачката в железниците.

Той не може да се примири с намеренията на ръководството да намали заплатите на служителите, да съкрати отпуските и да остави на улицата 2000 души.

„Всеки ден ни плашат с уволнения, ако не се върнем на работа, ние обаче ще си отстояваме правата”, каза още гладуващият железничар.

Още по темата
4 дек 2011 08:54
61
 Негови колеги подкрепят действията му, но се притесняват за здравословното му състояние. Въпреки това още двама души са в готовност да се включат в гладната стачка.

„Ние смятаме, че БДЖ умишлено се тласка към фалит”, заяви пред Dnes.bg Любомир Милков от синдиката на железничарите в Пловдив.

По-късно стана ясно, че и Недялка Зоева - кондуктор в Карлово, също е започнала гладна стачка.

Служителите на БДЖ в Пловдив твърдо отказват да работят и днес между 8 и 16 часа. От жп гарата е заминал единствено международният влак от Истанбул за Белград. 10 композиции остават блокирани по пероните.

Стачката спря днес 87 влака, а ръководстото на БДЖ продължава преговорите със синдикатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: БДЖгладна стачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
6
 
! Отговори
нихилия до Ф.С.В 124 преди 12 години
"ТИ до вчера дъвчещ праз с покривка от вестник на масата искаш да се правиш на бизнесмен"СЪЩОТО важи и за работника!Западните работници се учат вече 150 год какво е индустриализация, организираност, отговорност, лоялност, компромис... и най-вече здрава работа, без държавна хранилка и циврене!***-Мърлявото е в детската градина още - то още не се е научило да си мете само двора (щото бълг. градове приличат на ***, случаен пример)Където са виновни 2те компоненти, не мож вини само 1та.
134
3
 
10
 
! Отговори
zont преди 12 години
До 2008 г. БДЖ си изплаща кредите. В 2008 г. е на печалба. Преди няколко дена са продадени 500 товарни вагона, въпреки на недостига на вагони. Подготвено е намаляване на пътните такси на товарни превози. Товарни превози се предлагат за приватизация. Ако на някой не му е ясно кой и защо закопава БДЖ - да се обади. Ще му обясня
133
5
 
3
 
! Отговори
нихилия до 131 преди 12 години
Напротив, германците са умни, затова владеят пазарите, а българите са прости, затова нямайки шанс да владеят пазари, подбиват с ценови и данъчен дъмпинг - удари под кръста - *** номера, после що българите били *** на Европа - гръм от ясно небе... пъ и се обиждат даже..."болшинството от германските учени всъщност не са немци"Дреме ми на шпатулата - аз гледам РЕЗУЛТАТИТЕ !Биологически всички хора са еднакви - но еволюционния стадий на обществата е понякога като различни планети!
132
7
 
11
 
! Отговори
сега преди 12 години
това,че железничарите работят 20 години една и съща работа говори,че са професионалисти в работата си ,а не дребни човечета, които ги изхвърлят на втория ден.да работиш в системата на железниците е отговорна и достойна работа.спрете с глупостите,че плащате от джоба си за железниците, с тях пътуват вашите деца, вашите родители а и вие,които плюете по стачкуващите хора, по леко ли ви става,като и вие сте в този ад наречен дянковото отмъщение и борисово благоденствие.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
131
1
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
ДО 133 Недораслек .това което са видяли моите очи ще ти струва цяло състояние за да видиш същото --момче..
130
7
 
4
 
! Отговори
до 124 преди 12 години
Нито ти е известно какво съм учил нито кои са ми били учителите! не ти е известно нито какво умея нито каккво владея! Във всеки случай си много далеч от мен и онова което е оставено зад гърба ми в материален аспект! За девиза е Теория + Практика/не на лаладжия/ И така буквоядецо, тея синдикалисти да извадят паре и да нахранят хората, че гладни останаха :))) В държавата и в БДЖ не е социална служба за сакати /умствено/
129
0
 
2
 
! Отговори
varg преди 12 години
насилие срещу децата на авел
128
0
 
9
 
! Отговори
до нихилия преди 12 години
Германските фирми и банки печелят от ниските данъци в България и другите бедни държави, затова им е много евтино и изгодно, а не защото са интелигентни или умни. Просто нашите управници са корумпирани и затова получават тлъсти комисионни от тях. А болшинството от германските учени всъщност не са немци, а са емигранти - турци, руснаци, българи и има недостиг на квалифицирана работна ръка, защото немците не са по-умни или по-работливи от другите нации, просто са на средно ниво, има и умни и ***.
127
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това започва лека-полека да излиза извън контрол! Вече един човек почина! винаги съм се питал защо българина обича да умре кротко, а не отстоява праата си! Наскоро в Сливенско онкоболен човек се взриви, защото му спряха лекарствата! Родилки вече през ден почиват! Кому е нужен този геноцид! Кому служат ГЕРБ и Борисов! мислех, че при соца човешкият живот не струва нищо, но се убедих, че ГЕРБ нямат човешко лица! Жалко!
126
2
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
Знаете ли --просто сте много *** и захлюпени ..някой път си казвам че така ви се пада ,,но защо другите нормални хора да живеят така и а приемат за нормално да не може да си пазаруваш каквото искаш за храна .да не може да си получиш отпуската на година и да отидеш на почивка където искаш --е това се мъчат да изтрият вече22 г от главата на българина --че този живот в момента е нормален---НЕ НЕ Е ..така не живеят европейците
125
1
 
6
 
! Отговори
до 119 преди 12 години
Повярвай обичам хората, но мразя "човека". егоизма, тесногърдието, лошото възпитание - мързел, клажби, лицемерие , ... , малката правда. Въобще човечетата с малкото ч .
124
16
 
3
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Ех, тези комунистически синдикати ще подлудят хората!
123
1
 
22
 
! Отговори
народен будител преди 12 години
доиде време да покажем на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целия свият излиза на улицата да протестира да излезем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажем,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циялата истина
122
7
 
2
 
! Отговори
нихилия до Ф.С.В преди 12 години
Много ясно че им е евтино на германците - техни фирми владеят половината от световния пазар на чипкарти и т.н. (и какво ли не още), то си им е бащиния - щото имат мозък - а който е просс, мързелив и КРЕСЛИВ вулгар - откъде да му е евтино, от небето ли???
121
4
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
ДО 111 след като си решил да правиш бизнес не търси твоята неудачност в работниците си -бг бизнеса само така се оправдава -хората в чужбина учат с години в бизнес училища как се прави бизнес -а ТИ до вчера дъвчещ праз с покривка от вестник на масата искаш да се правиш на бизнесмен --АМАн от такива псевдонеудачници - после защо работника не ще да кара тир .да товари и разтоварва тира да работи с мотокар и да разбира от уорд ексел .да вл;адее писмено английски и руски -АМИ ЗАЩОТО Е ЕДИН -за това
120
4
 
0
 
! Отговори
do 118 преди 12 години
Пълни глупости, ама врели некипели. Отиди се прегледай най-добре, вместо да постваш глупави коментари, замисли се!
119
5
 
16
 
! Отговори
ss преди 12 години
Вярно е: "БДЖ умишлено се тласка към фалит" за да го изкупят за "1лев" ония мутри от запада на които бойко им се кланя.Това не е държава. Толкова много разчитах тези да ни измъкнат. Гласувах за тях, като последен ***. Нас ни лъжат пак, 2013, 2017. Аз не искам да живея с бъдещето. Народът иска да живее ДОБРЕ И СЕГА.
118
11
 
11
 
! Отговори
ГЛАДНА СТАЧКА ЛИ.. преди 12 години
..АМИ ДА СЕ ТРЪШНЕ , ПАДА МРЕ...НЯМА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА ИМ РОБУВАМЕ НА БДЖ-то И ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ ОТ БЮДЖЕТА.....!АМАН ОТ МЕРАКЛИИ ...ЗА ДЪРЖАВНИ ПАРИ!АЙДЕ СТИГА ТАЛКАВА МУФТА.....И МОИТЕ ДЕЦА ИСКАТ ХЛЯБ И САЛАМ!!!!!
117
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С вас сме желизничари. Само така. Не се давайте.Защитавайки себе си, жп работниците защитават народните интереси и цялата ни страна.Стига господа, стига социален расизъм!!! Нима работниците и обикновените граждани са втора категория хора? Защо се вземат предвид само интересите на онези с "дълбоките джобове", а се пренебрегват хората с мазолите по ръцете?
116
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
До 111 *** сърди се на хората които управляват --ти като работодател си длъжен да спазваш ангажиментите си в договора с работниците си --а това че са те рекетирали данъчни .хеита и пожарна безопасност си е твой проблем -не обвинявяй работниците за корумпираната власт която ни управлява