Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”
4 дек 2011 14:45,
179
Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ
Снимка: Булфото

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”. Това заяви пред Dnes.bg Недко Кертов, който е служител в БДЖ от 28 години. 56-годишият мъж обяви гладна стачка на 11-я ден от стачката в железниците.

Той не може да се примири с намеренията на ръководството да намали заплатите на служителите, да съкрати отпуските и да остави на улицата 2000 души.

„Всеки ден ни плашат с уволнения, ако не се върнем на работа, ние обаче ще си отстояваме правата”, каза още гладуващият железничар.

Още по темата
4 дек 2011 08:54
61
 Негови колеги подкрепят действията му, но се притесняват за здравословното му състояние. Въпреки това още двама души са в готовност да се включат в гладната стачка.

„Ние смятаме, че БДЖ умишлено се тласка към фалит”, заяви пред Dnes.bg Любомир Милков от синдиката на железничарите в Пловдив.

По-късно стана ясно, че и Недялка Зоева - кондуктор в Карлово, също е започнала гладна стачка.

Служителите на БДЖ в Пловдив твърдо отказват да работят и днес между 8 и 16 часа. От жп гарата е заминал единствено международният влак от Истанбул за Белград. 10 композиции остават блокирани по пероните.

Стачката спря днес 87 влака, а ръководстото на БДЖ продължава преговорите със синдикатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: БДЖгладна стачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
8
 
! Отговори
Студент преди 12 години
Обявявам гладна стачка, защото съм студент и Бойко не ми даде 200 лева да ида да празнувам 8Ми декември! Ари уее, кво се прайте за някви 200 лева на човек ..
94
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При Станишев БДЖ си беше много добре и имаше пари и за социална политика. Сега Борисов лъже, че е криза и нямало пари за БДЖ, а в същото време пръска милиарди левове за магистрали и милиарди за депутати и министри без да е съкратил нито един от тях.
93
2
 
7
 
! Отговори
Тяя преди 12 години
ПИсна ми от желанията на хората за социална политика! нали се сещате, че ако се води по социална политика, тва значи, че държата ще гледа всеки ден който си е казал за кво да работя, виж кво хубаво социално правителство си имаме, то ще ме гледа! аз не искам от моята заплата да храня 5 ***, които цял ден се чудат какво да откраднат и какво глупост да свършат! Разберете, социалната политика няма да ни помогне, за нея ни трябват много пари в хазната, а на всички май ни е ясно, че такива няма!
92
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И колко ще гладува?! 3-4 дни и после ще налети на пържолите и винцето... като подивял вълк от глад!
91
2
 
3
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
Ха дано,ама надали,не може всичко да е на дотации,някой трябва да плаща
90
1
 
11
 
! Отговори
boqn4o преди 12 години
За социална политика се искат много пари в хазната. Кои са най-социалните държави в Европа? Най-богатите разбира се - скандинавските и Германия. Така стават тия неща. Пък Станишев да ми говори за социална политика, точно той, наглецът-комунист, облагодетелствал се по всякакъв начин. Айде да му припомним неговата социална политика, когато социалната му министърка източи 11 млн и ходеше при социално слабите с Мерцедес и дрехи за по няколко хиляди.
89
1
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
до 83 Реформа ли е това,, заплатите да минават през банките --както и пенсиите --колко са това поне 4 мил по 2 лв колко прави на месец 8 мил ---а процентите от банкомати ? --още 8 мил а длъжниците с по 1000 лв а трябващи да връщат по 3000 на "добрата" банка...Кой лобира за банките ?> --а кой има и частна банка ? сетете се сами,,, ( а тя е на бившата му жена хахахах прах в очите )
88
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стачка до дупка и влакове ще има, ГЕРБ може да ги няма. БДЖ ще живее и след разпада на ГЕРБ.
87
2
 
7
 
! Отговори
Живкова преди 12 години
вие така и така и да не искате да обявявате гладна стачка ако продължите да стачкувате, ще ви се наложи, щото няма да има пари за заплати :D
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е па ,че погладуват малко и после ,че го налапат до ташаците.Май с голо дупе таралежи се опитват да мачкат глупаците.
85
3
 
3
 
! Отговори
lainomet преди 12 години
85 ДАНО !
84
5
 
6
 
! Отговори
lainomet преди 12 години
Да гладува и да мре ако иска. РЕФОРМИ !
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото си е наумило правителството ще стане със или без стачка!Сега 2000 , а после и другите работници в БДЖ!Ще се приватизира на безценица и тове е !Единстеният вариант е да се свали това правителство и дано следващото е по-добро и по-социално!Успех!
82
3
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
Доста българи ще са в гладна стачка по Коледа ..нека да си пожелем в никой български дом да няма глад и липса на ток дай боже да се преборим с алчните бизнесмени които ни управляват ...глада е нещо страшно ...всеки работещ храни поне двама от семейството си ,,
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3 години ГЕРБ мълчат и крият престъпниците, крали стотици милиони от БДЖ, а сега се опитват да уволнят 2000 работници и вече под предлог на реформа уволниха още няколко хиляди до март 2011 г.
80
9
 
10
 
! Отговори
boqn4o преди 12 години
ГЕРБ не трябва да отстъпват. Винаги, когато се правят реформи, има протести. Както в БДЖ, така и пенсионната реформа трябва да продължат, както и да направят реформи във всяка област. Реформи се правят бързо и с твърда ръка, въпреки протестите. Важното е да се направят реформите. Ясно е, че след това ще загубят изборите, но поне ще останат в историята като тези, които реформираха системата.
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма значение от коя партия е Велев, Недев, Владимиров и другите, а е важно защо досега се мълчи от ГЕРБ вече 3 години и престъпниците се прикриват. През 2005 г. при НДСВ главен секретар на МВР беше именно сегашния премиер Бойко Борисов, който тогава даже беше избран за депутат от НДСВ.
78
3
 
6
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Ние смятаме, че БДЖ умишлено се тласка към фалит, заяви пред Dnes.bg Любомир Милков от синдиката на железничарите в Пловдив. Мда,при тоя раздут щат и кражби...
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
73добавен от: Анонимен Приятел , ти Бил Гейтс ли се казваш ??? Да не би Бойко Борисов да е окрал БДЖ 20 години назад ??? А ??? Ако се беше коалирал с ония Пернишките крадци дето източваха дизеловите локомотиви, можеше да изкараш някоя хилядарка ... Сега се сърди на Господ , че не те е направил крадец ...
76
1
 
4
 
! Отговори
60 преди 12 години
Ще се спукам от смях. Май повечето от вас не разбраха какъв е смисъла на коментара ми :DПускам го пак да го преосмислите:"Браво! Нека още 2000 души да се включат в гладната стачка и БДЖ ще излезне от кризата за 1 седмица! Няма да се плащат неустойки и персонала ще влезне най-накрая в рамките на разумното! Веднага да се включат още служители в тази стачка и да я спазват 24 часа от тук напред!"Това означава 2000 души да си заминат от глад и да няма компенсации, ама че сте акъли :D