Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”
4 дек 2011 14:45,
179
Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ
Снимка: Булфото

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”. Това заяви пред Dnes.bg Недко Кертов, който е служител в БДЖ от 28 години. 56-годишият мъж обяви гладна стачка на 11-я ден от стачката в железниците.

Той не може да се примири с намеренията на ръководството да намали заплатите на служителите, да съкрати отпуските и да остави на улицата 2000 души.

„Всеки ден ни плашат с уволнения, ако не се върнем на работа, ние обаче ще си отстояваме правата”, каза още гладуващият железничар.

Още по темата
4 дек 2011 08:54
61
 Негови колеги подкрепят действията му, но се притесняват за здравословното му състояние. Въпреки това още двама души са в готовност да се включат в гладната стачка.

„Ние смятаме, че БДЖ умишлено се тласка към фалит”, заяви пред Dnes.bg Любомир Милков от синдиката на железничарите в Пловдив.

По-късно стана ясно, че и Недялка Зоева - кондуктор в Карлово, също е започнала гладна стачка.

Служителите на БДЖ в Пловдив твърдо отказват да работят и днес между 8 и 16 часа. От жп гарата е заминал единствено международният влак от Истанбул за Белград. 10 композиции остават блокирани по пероните.

Стачката спря днес 87 влака, а ръководстото на БДЖ продължава преговорите със синдикатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: БДЖгладна стачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
12
 
8
 
! Отговори
Десен преди 12 години
за какво стачкуват па тия,никой не им е виновен,че 20 години са работили една и съща работа и са се примирили със 500 лева заплата! И ся кво, правителството е виновно, че те нямат образование, нямат стаж като нищо друго освен железничар .. Дърти били и няма да си намерят работа! Ами криза е бе, тряя се реформира! човек сам си е виновен за съдбата!
114
2
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
ДО 108 Разликата между Германия и тука е че за всяко нещо си плащаш повече спрямо стандарта .само да минеш вратата на банката --това е разликата --ако при подръжка на банкова карта и при теглене от банкомат при заплата 300 лв таксите даже са по големи от Германия --а разликата да обяснявам ли каква е --300лв спрямо 3000 евро --или 300лв--срещу 6000 лв -а сега ми обясни за какво си говорим
113
10
 
7
 
! Отговори
.. преди 12 години
само дето на никой не му пука, че ще гладува, това си е негов избор не на някой друг.Много прости хора работят в това БДЖ за носа ви водят вие се мислите, че е за ваше добро. До седмица ще фалирате и сте до там. *** точно преди празниците ли намерихте да мързелувате бе..
112
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждам, че платените ревачи вече се затруднява да измислят коментари срещу жепейците. Явно пари наистина няма и са наели писачи второ и трето качество и малко като бройка. Необходими са явно реформи и в тази сфера и да се намали корупцията, че да има реална конкуренция хахахахаааа
111
10
 
6
 
! Отговори
нико преди 12 години
При Станишев БДЖ си беше много добре и имаше пари....и Гърция така
110
12
 
8
 
! Отговори
Chico преди 12 години
Дреме ми като стачкуват-има автобусен транспорт-на същите цени долу-горе, топло, приятно, комфортно, без закъснения и мангасарщина. Никога няма се кача на тия железарии, които са и несигурни.
109
6
 
8
 
! Отговори
skatelite преди 12 години
Имаше един хора, които обясняваха колко много зависят от ЖП-то, защото билета им излизал по 1лв., а с автобуса по 3лв. и не било правилно да закриват линии, защото на тях им било по-изгодно. Никой от тези хора обаче не се замисли дали с това левче БДЖ е на печалба и кой аджеба покрива разликата в цената.
108
2
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
***! аре създай ти работа на няколкостотен поне човека да те видим можеш ли нещо друго освен да блещиш? Ама ще ги осигуряваш и ще им даваш редовно заплатите. Па дори ще ки контралираш щот обичат да покрадват и пощипва, да помързелуват, да имат претенции за да им зе спазват правата. Ако става въпрос за задължения ще гракват с цяло гърло като теб. Аре бре устати некадърнико, който неможеш да се грижиш дори за себе си!
107
4
 
7
 
! Отговори
san преди 12 години
Интересно е, тия защо стачкуват. Ами как ще има-нека се откажат от привилегиите си да пътуват без пари те и цялата им свита, от картите си за почивка които са на символична цена, да таксуват нередовните пътници с цял билет, а не с половинка....
106
1
 
0
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
ти си комунист :))
105
1
 
2
 
! Отговори
rumyna g. преди 12 години
Do N.92 Vav vsjaka normalna darjava saplatite i pensiite otivat v BAKOVI SMETKI. Tuk, v Geermanija, horata iamt bankovi smetki i dori 91 godishnata mi svekarva si polu4ava pensijata po bankov pat.As sasto ne se redja na opashka pred kasierkata da si polu4a saplatata.
104
1
 
6
 
! Отговори
Приватизация преди 12 години
Още ли някой вярва,че този театър с БДЖ не се прави да стане частен?????
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както каза приемиерът: В България има много ***. Прав е. Повечето пишат тъпотии по сайтовете в защита на неговата партия.
102
6
 
4
 
! Отговори
Rudi преди 12 години
Абе жепейци, и ние ли да гладуваме като от вчера вдигнахте билетите с 15 процента. Нямате ли срам-какво предлагате по тия железа-студ, мизерия, ***, закъснения та вдигнахте цените на билетите.
101
1
 
1
 
! Отговори
Todor Jivkov преди 12 години
Zdravejte Drugarki i Drugari....
100
7
 
2
 
! Отговори
boqn4o преди 12 години
Да бе, перфектно си беше БДЖ-то. Я какви хубави влакове, какви вагони, какъв лукс! Като се кача на влака за Варна и се чудя: Аз във влак ли съм или в космическа станция? И в никакъв случай не е финансова криза. НЕ! Навсякъде по света хората са кротки и спокойни, безработицата намалява, заплатите се качват, защото НЯМА криза. Я вижте - Гърция, Португалия, Ирландия - цъфнали и вързали. А за магистралите, я Бойко да им каже на ЕС - спрете да ни давате пари да ги строим, искаме си старите пътища!
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко би гладувал само ако народа му изрита кокала от устата. В противен случай има опасност от преяждане.
98
1
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
До 96 ало откъде падаш -- в момента Герб защитават *** --след 25 г работната ръка в Бг ще е 80% само *** --да си чул *** да работи -? в момента 25% от работната ръка са *** --от 18 до 65 г --след 25г никаква социална политика няма да ни спаси -пари за пенсии няма да има защото няма кой да работи тогава-Бг е обречена --единствения вариант е да има само българи тук ..това ли е политиката за раждане на бг деца --убийства в болници и плащане на детски за 12тото *** в семеиството
97
0
 
2
 
! Отговори
do 77 преди 12 години
ne samo ot BSP, no i NDSV, otkudeto startira i Boiko
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ami Gladuvaj be!!! Koj te e sprial!