Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”
4 дек 2011 14:45,
179
Железничари обявиха гладна стачка заради БДЖ
Снимка: Булфото

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”. Това заяви пред Dnes.bg Недко Кертов, който е служител в БДЖ от 28 години. 56-годишият мъж обяви гладна стачка на 11-я ден от стачката в железниците.

Той не може да се примири с намеренията на ръководството да намали заплатите на служителите, да съкрати отпуските и да остави на улицата 2000 души.

„Всеки ден ни плашат с уволнения, ако не се върнем на работа, ние обаче ще си отстояваме правата”, каза още гладуващият железничар.

Още по темата
4 дек 2011 08:54
61
 Негови колеги подкрепят действията му, но се притесняват за здравословното му състояние. Въпреки това още двама души са в готовност да се включат в гладната стачка.

„Ние смятаме, че БДЖ умишлено се тласка към фалит”, заяви пред Dnes.bg Любомир Милков от синдиката на железничарите в Пловдив.

По-късно стана ясно, че и Недялка Зоева - кондуктор в Карлово, също е започнала гладна стачка.

Служителите на БДЖ в Пловдив твърдо отказват да работят и днес между 8 и 16 часа. От жп гарата е заминал единствено международният влак от Истанбул за Белград. 10 композиции остават блокирани по пероните.

Стачката спря днес 87 влака, а ръководстото на БДЖ продължава преговорите със синдикатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: БДЖгладна стачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
5
 
! Отговори
Joro преди 12 години
Veche za nikoq politik i partiq nqma da glasuvam
14
8
 
18
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Борисов се оказа гениален джокер на Любен Гоцев!Гоце,Борисов и Румен Петков са от един отбор!Това е отбора на БГ Мафията, създадена от членовете и кандидат-членове на БКП, функционери и бивши тайни служби!Хляб,зрелище,чалга ,футбол и пълен медиен комфорт!!!Вече и *** разбират за какво става въпрос, а именно че не могат да направят една реформа!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А *** от глад, *** крадливи
12
8
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Ами ти само по гарите ли си ходил в западна Европа. Там си спал, ял, или там са те е...и църните арапи? Друго не видя ли из Западна Европа ? В смисъл, жилища , сгради, обществени пространства, пенсионери, работещи хора ? То е ясно , че трябва промяна , но сега БДЖ се взима от държавата ни и ще се даде в частни лапи - на български дьонмета и на техните чужди тъпкачи /и в преносен и в пряк смисъл/!!!
11
0
 
7
 
! Отговори
misionera преди 12 години
badete sigurni 4e shte vi prejalqt,nie ve4e ne sme 4oveci a stado za tqh
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абсолютно точно казано !!!
9
10
 
3
 
! Отговори
qq преди 12 години
Умрете от глад тогава,
8
2
 
4
 
! Отговори
Joro преди 12 години
To i bez tova jelezni4arite sme gladni i semeistvata ni gladuvat che i gladna sta4ka da pravim
7
12
 
27
 
! Отговори
... преди 12 години
Ще помоля всеки,който не подкрепя стачкуващите да погледне много добре снимката на статията ....И ако тогава още е на същото мнение ще го посъветвам да си направи една екскурзия до която и да е западноевропейска страна....И ако тогава пак е против стачката ще го посъветвам да си пръсне някъде посредствено-гладкия мозък....Крайно време е да се променят нещата и някой от тези,които докараха предприятието до тук да влезе в затвора!
6
0
 
30
 
! Отговори
Железничар преди 12 години
Този пич ще гладува, ще влоши здравето си, а охраненият далавераджия Милен Велчев ще купи товарните превози на БДЖ на безценица. Живеем в скапана държава, в която мафиотите с бели якички, вместо да лежат в затвора, стават все по- богати не без помощта на държавата и управляващите мутри, които взимат тлъсти комисионни за всяка покупкопродажба на държавно имущество и държавен бизнес.
5
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
предпочитат да умрат, но да не изпуснат келепира в бдж,защото е по-лесно да те приемат в ловна дружинка, отколкото да станаш кондуктор
4
4
 
21
 
! Отговори
Видовден преди 12 години
До къде докараха народа ни!? Но Господ гледа и...ще им го върне с лихвите на всички доморасли и чужди *** и душмани на Българския народ! Ще плащат за злодействата им и роднините на тези сатани чак до 9-то им коляно, които не бъдат затрити от лицето на Земята.
3
7
 
24
 
! Отговори
но комент преди 12 години
На път са първите жертви на кървавата фашистка диктатура.
2
5
 
17
 
! Отговори
ОСВЕСТЕТЕ СЕ! преди 12 години
ОСВЕСТЕТЕ СЕ БЕ!ОСТАВА И ЖЕРТВИ ДА ПАДНАТ, И КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ , СВЪРШВАНЕ НЯМА ДА ИМА.
1
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям стачкуващите и дано да издържат до като се борят за правата си!