Снежна приказка в две действия

Дългоочакваният сняг падна, почна и кошмарът на пътните служби
Обновена: 22 дек 2011 14:58 | 22 дек 2011 08:55,
143
Снежна приказка в две действия
Снимка: Impact Press Grouр

И астрономически, и на практика зимата започна. Сняг вали почти в цялата страна. Само по Черноморието вали дъжд.

От сутринта огромни задръствания има навсякъде в София. Почистени са някои булеварди, но като цяло улиците в столицата нe са изчистени.

Шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева обяви, че всичките екипи на десетте снегопочистващи фирми работят.

"Чисти се непрекъснато. Цялата техника на фирмите е на улицата. Там, където има локален проблем, държим връзка с патрулите на КАТ – "Пътна полиция" и на Центъра за градска мобилност ", категорична бе тя тя.

Още по темата

"Трудности при зимна обстановка винаги има, но целта е те да се преодоляват", допълни Георгиева.

От Столичната община твърдят, че са извършени обработки срещу заледяване на основните пътни артерии в София.

И през деня снегопочистващата техника ще продължи дейностите по поддържането на пътните платна, а при необходимост от избутване на снега може да се стигне до временно спиране на движението в някои участъци, докато бъдат почистени платната, обещават от "Московска" 33.

От общината призовават шофьорите да излизат с пригодени за зимните условия автомобили, както и да спазват правилата за движение.

Заради силен снеговалеж има ограничения на движението на МПС в област Благоевград.

Затруднено е движението по пътя Гоце Делчев-Петрич-Златарево – Гоце Делчев-Попови ливади и Петрич-Златарево.

През прохода „Предела” и пътя Благоевград - Станке Лисичково всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Ограничения на движението са въдени и в Смолянско.

Пътищатав областта  се опесъчават и осоляват от техника на областно пътно управление. Снежната покривка е 20 см. Поради гъста мъгла и видимостта е намалена.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета пре проходите  „Рожен”, „Пампорово”, „Превала” и „Печинско”.

Проходът Троян - Кърнаре е затворен за товарни автомобили. По пътя Пещера-Батак-Доспат всички МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета, съветват от КАТ.

В цялата Кюстендилска област също вали сняг. В Рила и Кочериново снежната покривка е около 10 см. Около 3-4 см е натрупало в Кюстендил, Дупница и Бобов дол.

От Областното пътно управление съобщиха, че по пътя Кюстендил - ГКПП Гюешево са въведени ограничения за
движението на товарни автомобили. Те трябва да се движат в този участък без ремаркета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 12 години
абе хора елате в петрич да видите какво става нищо нее почистено работи само едното платно и кво как да се разминат 2 коли НЕЩАСТНИЦИ са ния в пътното и после шофьорите били с летни гуми дадатова е българщината къдее бат боико да види кво става къде са кметовете ха ха крият се в миши дупки ужас всяка година е така нищо непочистено снегоринът с летни гуми закъсал смехория и ужас за шофьора които трабва да иде на работа НИКОИ НЕ СИ ГЛЕДА РАБОТАТА ЛОША РАБОТА МНОГО ЛОША
133
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В 10 часа няма как да е почистено, защото до 9,30 има задръствания и не може да мине никаква техника. А да се чисти преди да е навалял снега е безсмислено. В14 часа повечетт улици бяха обработени с луга.
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес около10-11 ч. никъде в София не беше почистено. Да ви е честит премиера! по-добре не съм се чувствал никога!
131
0
 
5
 
! Отговори
Александър преди 12 години
Заповядайте във Велико Търново! Вали вече повече от 24 часа и натрупва. Почистваща техника все едно не е минавала, разчитат на движещите се автомобили да поочистят пътя. Последно почистваща техника по пътя Велико Търново - Горна Оряховица (тесен натоварен и с много завои) е минавала сутринта.
130
1
 
3
 
! Отговори
ре: преди 12 години
с една дума сме пален батак
129
4
 
4
 
! Отговори
SNEGAT преди 12 години
NE REVETE *** VZEMAITE LOPATITE I RINETE [4ISTETE] SNEGA DIADOVI DA NE BI DA E HODIL S KOLA ZIMATA AI SEKTIR
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
snow-forecast/maps/dynamic/se-europeето ви къде вали сняг/дъжд, колко и кога.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИДано не сте по пътищата . . .
127
2
 
2
 
! Отговори
do 131 преди 12 години
Zashto ne si speshtish zemnite tegobi i breme i ne se gramneshsh.
126
1
 
16
 
! Отговори
UL преди 12 години
До 114 , 115, 116 Вечно уважание към вас !! :) бива си ви Да си вали колко иска , колкото може повече .Ще поживееме в чиста държава за няколко дни поне весели празници на всички
125
0
 
5
 
! Отговори
До Марчела преди 12 години
Така е ... лично аз не мога да си представя какво бих правил без интернет и телефон :)Дори, не си спомням какво съм правил без тях..Та по твоя въпрос ако телефона ти поддържа 3G пускай го и би трябвало да няма проблеми, а ако не .. съвсем скоро ще го оправят .. просто в техен интерес е да го направят максимално бързо ... че нали губят пари в момента кожодерите...
124
7
 
14
 
! Отговори
до 115 снежанка преди 12 години
Много хубаво би звучало, ако животът беше празници, но той е делници. И защо в определени дни като следващите трябва по задължение да се чувствам в добро настроение и да ми е радостно без повод. Ти си обичай празниците, но остави право на хората, които не ги харесват да си имат и своята позиция. Весел по задължение, защото е настъпила някаква дата - доста тъпо. А и не всички прекарват добре така преекспонираните ви ежегодни коледни празници, придружени с освинване и колене на ***.
123
1
 
13
 
! Отговори
Марчела преди 12 години
129, прав си. В момента обаче си давам сметка колко гадно зависими сме станали от технологиите - ето в София снегът ви е подлудил, тук Глобул. Зависими сме от транспортни средства, от комуникационни... Ако сега природата реши да ни натрие носа за това технологично високомерие, бас държа, че масово ще изперкаме без телефони и интернет.
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, ползвате интернет ... всяка по-голяма компания има сайт и обикновено има новини в него ...Просто влезте и прочетете както аз направих :)
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от сайта на глобул!!!!22-12-2011GLOBUL съобщава, че по технически причини, някои клиенти на оператора в райoните на изток от Велико Търново, както и в близост до Варна и Бургас, нямат достъп до 2G мрежата на компанията. Аварийните екипи на GLOBUL работят по отстраняване на повредата.GLOBUL се извинява за причиненото неудобство и съветва своите клиенти да преминат към 3G мрежата на компанията.
120
2
 
5
 
! Отговори
ЕДНА преди 12 години
Прочетох из нета че на два мобилни оператора са им паднали клетките....явно глобул и м-тел
119
3
 
18
 
! Отговори
dfd преди 12 години
егати тоя сняг как ни иненада....и то ни изненада през зимата ц,ц,ц,ц
118
1
 
3
 
! Отговори
До Марчела преди 12 години
Ние не работим в Глобул, а аз дори не ги и използвам...Отиди до най-близкия магазин на оператора и просто попитай... те 100% имат информация..дори и да ви казват, че нямат такава те имат повярвай ми
117
1
 
4
 
! Отговори
Марчела преди 12 години
Не е по темата, но моля помогнете с информация. От Русе съм, сняг нямаме още, но няма и ГЛОБУЛ. От няколко часа телефоните са с блокирани и изходящи, и входящи разгoвори. Някой има ли някаква информация - защо, докога и т.н.
116
3
 
14
 
! Отговори
иво преди 12 години
поставихте ли си зимните гуми или чакате да стане март месец, при толкова много автомобили по улиците, един ако закъса, защото е с лоши гуми, ието ви го голямото мазало.
115
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както всяка година, така и тази година снегът изненада съответните служби :) Тук няма някакъв политически акцент, а чисто и просто това е нашенската действителност. Така си работят тези служби, независимо кой се води управник.