Заради студ и грип 454 училища са затворени

Фандъкова иска справка за отсъстващите деца в София
Обновена: 31 яну 2012 13:13 | 31 яну 2012 12:24, Златко Желев
16
Заради студ и грип 454 училища са затворени
Снимка: Impact Press Grouр

В 454 училища в страната е преустановен учебният процес. Причините: влошена метеорологична обстановка и върлуващият в страната грип.

Поради влошена пътна обстановка са затворени 270 училища в следните области: Варна - 95 училища; Велико Търново – 22 училища; Видин – 38 училища; Враца – 5 училища; Добрич – 49 училища; Монтана -1 училище; Плевен – 14 училища; Пловдив - 9 училища; Разград – 7 училища; Силистра – 6 училища; Стара Загора – 9 училища; Хасково – 3 училища; Шумен – 2 училища; Ямбол – 10 училища.

Поради висок процент на заболеваемост (грип) са затворени 183 училища в следните области: Бургас – 55 училища; Пазарджик – 22 училища; Софийска област – 106 училища.

Още по темата

Поради непредвидим ремонт на отоплителната инсталация и липса на гориво е затворено 1 училище в област Враца.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова вече е поискала информация от дирекция "Образование" за температурите в училищата и в детските градини в София, както и за броя на отсъстващите деца.

Към момента температурите в детските заведения са нормални, каза тя.

По-рано днес синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" предложи на Министерството на образованието да обяви принудителна ваканция заради студа.

Експертите от синдиката смятат, че тя трябва да започне от утре, 1 февруари и да продължи до края на първия учебен срок - 6 февруари.

Според "Подкрепа" условията за учебен процес в повече от половината училища в страната са под изискуемия минимум за минимални температури.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
alan преди 8 години
To v direktorskite kabineti e toplo!
10
0
 
4
 
! Отговори
emi преди 8 години
Za6o direktorite ne izskavt RIKOZ das
izmervat temperaturite v klasnite stai ?!
9
0
 
2
 
! Отговори
еssi преди 8 години
Сетиха се вече.Това е геноцид срещу учениците.В клас има по 9-10деца,остналите са болни от грип .Пълним джобовете на лекарите и аптеките.Сигурно това е далаверата.За сметка на здравето на децата някой да си напълни джобовете.Как не ги е срам!
8
2
 
2
 
! Отговори
kak преди 8 години
Та как ще се спре отоплението като на 7 трябва да влезат в топли сгради. има ли някой представа как се затоплят тези ограмни сгради в студове смед изключването им! Защо ще се спести на държавата- тя да вземе да изключи собственото си парно. да не мислите,че многобройните й служители вършат някакава ефективта работа. написаното касае предимно софия.
7
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 8 години
Все пак това е ....***.
6
1
 
4
 
! Отговори
бля-бля преди 8 години
*** само по себе си написаното ти показва, че ревльото си ти и реви на майка си не тука, тук се пишат коментари от заинтересувани с тази информация!
5
10
 
6
 
! Отговори
Mунчо преди 8 години
Ей, сополиви кекави ревльовци! Болна ни е нацията и по-болна ще става с това потомство мрънкаво! Студено им било! Абе, вие не сте добре! И квачещите им майки. Мале, майко мила! Какво ни чака! :(((
4
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тази *** защо не почисти улиците ,ами учениците взе да оправа.
3
1
 
18
 
! Отговори
майка преди 8 години
леля тоца докато вземе справки, докато олигрофрените ги анализират и децата ще се ипоразболеят, после грипна ваканция, тя като че ли не вижда какво е времето навън, или не слуша прогнозата, сложи две баки топла вода пред НДК и си реши проблема
2
0
 
20
 
! Отговори
бля-бля преди 8 години
Ами айде те де..синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Децата вече половината са болни,личните не могат да смогнат на изв.бележки!Ах със скоростта на *** действате!
1
2
 
35
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Нормален човек няма да прати детето си на училище в такъв студ , това ,че заплатовземащите не са взели навременни мерки е нормално за нашата географска ширина ....