Обстановката в страната се нормализира

Остава бедственото положението в Харманли, Свиленград и Любимец
15 фев 2012 10:01, Красимир Ангелов
3
Обстановката в страната се нормализира
Снимка: Булфото

Обстановката на територията на страната след падналия обилен сняг се нормализира, съобщават от МВР.

Остава бедственото положението в общините Харманли, Свиленград и Любимец, както и в община Сливница - за селата Братушково, Радуловци, Извор, Бахалин, Повалиръж, Пищане и Пометковци.

Поради големи снегонавявания, бедствено е положението в община Бойница, област Видин - селата Градсковски колиби, Бориловец, Периловец и Каниц.

От министерството на вътрешните работи отчитат, че продължава изпълнението на превантивни дейности, свързани с освобождаване на водни обеми от язовирите, прочистване на речните корита и водосборите.

На територията на област Хасково продължават възстановителните дейности. Денонощно се работи за изграждане дигата на река Марица край Свиленград. В района е осигурена доставката на минерална вода за населението и спасителните екипи.

Няма населени места без електрозахранване.

Контролирано се изпускат обеми от язовири на територията на общините Хайредин и Ябланица и областите Враца, Ловеч и Велико Търново.

Нивото на река Дунав запазва стойностите си, като на места се наблюдава понижаване. Ледоходът при Русе е 60%, при Тутракан – 80 % и  при Силистра – 100%.

Републиканските пътища в страната са проходими при зимни условия. Поради силни снегонавявания са блокирани пътните отклонения към селата в община Видин- Гайтанци, Ивановци, Жеглица и Въртоп. Има проблеми с проходимостта на пътищата на територията на община Елин Пелин.

Все още е преустановено преминаването през ГКПП - Ферибот Видин - Калафат - Оряхово - Бекет.

Във връзка с усложнената пътна обстановка в Република Сърбия, от сръбска страна е ограничено пропускането на товарни автомобили през ГКПП– Брегово. Непосредствено след ГКПП сръбските власти спират от движение товарните автомобили, допускат се само леки автомобили и пешеходци.

Затворени за движение на МПС са проходите: “Троянски проход”, “Златишки проход”, “Твърдишки проход”, “Върбишки проход”. Продължава да е в сила забраната за преминаване на МПС над 10 тона през проходите „Петрохан”, “Шипка” и “Вратник”. “Айтоски проход” е забранен за преминаване на МПС над 20 т.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
идилия преди 8 години
И тук се сещам за приказката в която се разказва как богинята Аматерасу се качила на планината, надупила се и се изпърдяла, като по този начин създала божествения вятър "камикадзе", който потопил корейската флота малко преди да дебаркира и така спасила Япония. Време е нашето върховно божество Боко да се оригне, да стопи снеговете и ледовете, да дойде чудна пролет, да пеят птиченца, а ние да плеснем с ръце и да се прегърнем.....
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Обстановката на територията на страната след падналия обилен сняг се нормализира, съобщават от МВР."

остават глада, бедността, мизерията...
1
0
 
6
 
! Отговори
.............. преди 8 години
"Обстановката в страната се нормализира"-e to snegyt zapo4na da se topi....Ne e zaradi ne6to drugo....