Обещаха: Парното няма да шокира сега

Ангел Семерджиев пресметна скок от април "само с 9-10%"
Обновена: 15 мар 2012 10:25 | 15 мар 2012 09:46,
120
Обещаха: Парното няма да шокира сега
Следващият отоплителен сезон с по-дебело одеяло. Снимка: Reuters

Няма да има шокиращи увеличения в цената на парното, обеща шефът на енергийния регулатор Ангел Семерджиев.

По думите му увеличението ще е само с 9-10% от първи април, но "ще се усети едва следващия отоплителен сезон", успокои той.

Семерджиев обясни пред bTV, че цената на природния газ се вдига само заради договорите, по които се внася у нас.

Още по темата

Те са фиксирани, съобразени са с цените на горивата на средиземноморския пазар и съотношението долар-евро.

"Това е един обективен параметър, от който няма как да се избяга. Няма как цената на продукта в България да е по-ниска от вносната му цена", категоричен бе Семерджиев.

Ако обаче цените на горивата на световния пазар се успокоят, веднага ще паднат и цените за потребителите, уточни той.

Шефът на ДКЕВР каза, че конкретни данни за цената на отоплението ще има до края на следващата седмица.

Ангел Семерджиев коментира и цените на тока, като обясни, че мрежовите услуги в България са на едни от най-ниските.

"В последните 4-5 години основният проблем на електроенергията е свързан с цената на горивата. Компонентът, който се увеличава постоянно, е цената на енергията, а не мрежовите услуги, които намаляват. Там се правят непрестанно подобрения за намаляване на разходите", пресметна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Сметката ми за ток за февруари е 193 лв, от тях реално потребените киловати са на стойност 81 лв. Обаче следват такси са ползване на мрежи ниско и високо напрежение, зелена енергия, още не помня какви такси , ДДС и сметката става 193 левчета !И Семерджиев ще ми разправя че таксите за пренос на ток били най- евтини в Европа! Този пор е адвокат на енергийните мафии.
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И при мен дойде сметката за парно и ТОПЛА ВОДА - 180 лева за 75 квадрата апартамент на база потребелнието от предишния сезон. За януари беше повече - 185 лева. Мисля, че не е много, но при нас малко се краде от съседите.
100
2
 
3
 
! Отговори
шокирана преди 12 години
новата ми сметка дойде за 80 кв.422 лева....ами толкова безсилна се чувствам пред тия гадове.искам да спра парното си,но имат условие-да се подпишат 3-*** души от етажната собственост.Направо съм в пълна безизходица,не мога да намеря съседи,който да подпишат.просто не искат...и сега накъде...
99
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
103,че къде излъгах.За ОСНОВЕН РЕМОНТ????
98
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
106,крадецът винаги казва "Дръжте крадецът"!!!!
97
0
 
3
 
! Отговори
До 100 антиЕС преди 12 години
антиЕС,в грешка си.Показатели, които фирмите дават за климатиците са при плюс седем градуса,когато те са най-ефективни.С понижаване на температурите,климатиците започват да работят все по-неефективно,примерно стигат до под 50% от ефективността при плюс седем градуса. Температурния диапазон от примерно минус 15 до плюс 43 градуса е, че гарантират, че климатика ще работи. Имам случаи, когато климатика спира да топли, но духа. При много студено може климатика да не стопли до повече от 8-9 градуса.
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДКЕВР е мафия, която брани интересите на монополистите и за това получава пари от държавата или по-точно данъкоплатците.
95
0
 
4
 
! Отговори
До 103 преди 12 години
Защо трябва да плащам за вода нещо различно от лично потребеното от мен? Имам си водомери, те показват някакво потребление, но плащам и за някакви общи потребления - защо?
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-много пишят,ч е трябва да плащат за парно крадците на парно. Те искат хем да се топлят, хем да не плащат, а в случая заради плащането за сградна инсталация, трябва да платят поне 10-20% от реалната сума, но и тя им се вижда много.
93
2
 
2
 
! Отговори
До 103 преди 12 години
103, не лъжи!за асансьор всички плащат даже и тези, които не го ползват, но за основен ремонт, а за текущата поддръжка плащат само тези етажи, които го ползват. За ремонт на покрива плащат всички, незвисимо, че го ползват само тези от последния етаж. Същото е и с парното.
92
1
 
5
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Миналата година изравнителната сметка беше над 600 лева, тая година платих тая сума за два месеца, ако не ми върнат пари, ще ги съдя, и ще ги съдя и за психически тормоз и Серсемерджиев ще съдя също за подлъгване!
91
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
о , Бобо,ще ви го уточня. Отказаам се от вода.Какъв е проблемът. Не ползвам асансьор. Че тези които живеят на първите етажи също не плащат.Няма проблем. Не ползвам нещо-не плащам.Само не ми излизайте с номера , че някой ме отоплява. Последен етаж ,ъглов апартамент , северно-заподно изложение.Над мен и под мен -спрено парно.Как е???Човече,когато нямаш пари можеш да се откажеш от всичко.От апартамента - неТъпанарщините на М.Ковачев и П. Димитров-също-не.
90
0
 
4
 
! Отговори
с. преди 12 години
Това си е класическата схема лошото ченге и доброто ченге!Ще скочи с 30%!Не,бе ние бдим!Ще скочи само с 10%!С тия селски пинизи що не вземат да се гръмнат!Каквито и изолации,дограми и галактически технологии да си монтираш пак те щавят със сградна инсталация,оградна инсталация и не знам каква си инсталация!Ама съседите крадели и не знам какво си!И да си откачиш радиаторите пак шариш за инсталации и простотии!Не ви ли просветна в празните кратуни,че нещата явно ще се променят само с бой!
89
2
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до 96в рамките на този температурен диапазон който споменаваш работят ефективно,при по-ниска температура губят част от ефективноста,а за бойлерите да ти кажа доста бързо стоплят ,ползвам 100 литров,двама човека се къпим спокойно един след друг и то с разхищение на вода,но в твоите представи сигурно бойлерите са от 70-те години,не бъди неандерталец ,а се заинтиресувай малко-по-обстойно от тази техника,няма да споменавам че напоследък навлязоха устройства за мигновенно затопляне на вода
88
3
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 12 години
Бобо, а кое е кражба. Да се откажа от парното , но да плащам солидарно с теб , за потребената от теб топ. енергия ли??? Щото така излиза,май??? Я ги мани тия.
87
2
 
1
 
! Отговори
Бобо преди 12 години
Който не иска парно, но няма алтернатива, да вземе да направи една консултация с адвокат по случая си и да предприеме нужните действия. Или да прочете няколко закона и подзаконови нормативни актове и да действа! Никой не е длъжен да мисли е да решава вместо собствениците на имоти. Собствеността носи отговорности и разходи, а не само удобства и ползи! С умуване и/или псуване по форумите няма да стане!
86
3
 
2
 
! Отговори
до 92 антиЕС преди 12 години
И къде ги намери тези климатици до под минус 25 градуса? Аз, което набързо намерих за инверторни климатици Митцубиши е от минус 20 до плюс 43 градуса и гаранция три години. Имаше няколко и до минус 15 градуса. Максимума, който съм намирал е до минус 25 градуса, като повечето климатици са до минус 10 и минус 15 градуса,. Има и до минус 6 градуса.
85
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
О, не . Със служители на Топлофикация или топлинни счетоводители -не споря.Те с това си изкарват заплатите и бонусите.Аз съ сключил Договор с Топлофикация преди години , когато плащането на сметките ми е било по джоба. Променили са се условията, трябва и нов Договор.Когато цената на всички стоки са се вдигнали, копувам само това , което е по джоба ми и се отказвам от друго. Така е и с Топлофикация.Така хиляди се отказват и остават "некоректни" платци.На теб може да не пука, но на мен-да.
84
2
 
3
 
! Отговори
Бобо преди 12 години
Уважаеми дами и господа, услугата на Топлофикационните дружества(ТД) е по цени, определени от ДКЕВР. Който не му понаася или да напусне съсобствеността си, или да убеди останалите съсобственици да се откажат от парно. Повечето съсобственици обаче им е угодно да се крадат помежду си и проблемът става нерешим. Освен това ТД допълнително съвсем законово скубят клиентите си, защото така е написан Законът за енергетиката. Справедлив изход няма, защото самото положение не е справедливо заложено!
83
2
 
1
 
! Отговори
До 81 антиЕС преди 12 години
81,що говориш глупости?!Какво значи "сносен бойлер"?Какво е "отделно топла вода бол"? Какво е това "комфорта е невероятен"?БойлерИзисква периодични инвестиции. Изисква време за подгряване на водата. Изисква допълнително място, което не всеки има. Водата е в доста ограничено количество и ако си взимаш душ, то трябва да го направиш много бързо. Ако не дай си боже някой пусне топла или студена вода, ефекта е многократно по-голям, отколкото ако си на ТЕЦ.