Варненци блокираха входовете на Морската градина

Искат да се спре достъпът на автомобили
Обновена: 28 юли 2012 20:05 | 28 юли 2012 20:01,
179
Варненци блокираха входовете на Морската градина
Варненци за пореден път на протест. Снимка: архив Impact press group

Варненци блокираха петте основни входа на Морската градина, по които преминават леки автомобили, предаде ”Фокус”.

На всеки имаше по около 10-15 от членовете на сдружението, които не допускаха преминаването на автомобили. Блокирани бяха входовете на басейн „Приморски”, на Двореца на културата и спорта, спирка „Акациите”, Делфинариума и Пикадили парк.

Още по темата
28 юли 2012 14:00
191

Според протестиращите в Морската градина на влизат и излизат безпрепятствено коли и паркират в зелените й площи, което е напълно забранено. По крайбрежната алея формално има ограничителен режим, който обаче не се спазва, смятат протестиращите.

Те настояват да се спре достъпът на МПС в Приморски парк, с изключение на колите със специален режим.

Варненци искат още полицията да санкционират всички водачи, които нарушават Закона за движение по пътищата.

Протестиращите заявиха още, че настояват да се обозначат със знаци всички входове на Приморски парк и да се поставят пътни знаци с допустимия достъп на МПС в парка.

През последния месец жителите на Варна на няколко пъти изразиха недоволството си срещу случващото се в града си.

В началото на юли около 1000 души излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина. Под натиска на хората общинските съветници гласуваха пълна забрана за строителство в морския парк, но това не удовлетворява основното искане на протестиращите.

Ябълката на раздора е проектът „Алея първа”, който трябва да бъде изграден между Морската градина и брега.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
13
 
! Отговори
до 126 преди 11 години
Какви *** в морската ? Ти в час ли си. Това че ската се срутва е факт с който ОБЩИНАТА не иска да се справи, що ли ? По-скоро защо чак сега взеха да го оправят ? ЗАЩОТО СЕГА СИ КУПИХА ЗЕМЯТА И ЗАПЛАТИХА ЗА НЕЯ НА ДЪРЖАВАТА СМЕШНА СУМА!Ремонта на алеята е дело на ОБЩИНАТА, който е некадърно направен и заплатен на много висока цена!
119
1
 
8
 
! Отговори
Шоп та дрънка преди 11 години
Момчета,не знам защо се занимавате с тези селячета,те и София така оплюват,Варна и Пловдив не са им изключение,не им обръщайте внимание,довчерашни козарчета и воловарчета,плюят и ***,не им е лесно.Това могат това правят,оставете ги да се морят:)
118
2
 
15
 
! Отговори
dp 126 преди 11 години
***, аз съм от Варна и да ми обясняваш за града ми е абсурдно... По скоро ти отиди да ближеш задниците на ***. Това което казваш за тях е ДОЛНА лъжа. Какви собствени средства ?
117
19
 
3
 
! Отговори
do 122 преди 11 години
Абе адидасче , 117 милиона лева " НУЛА ПАРИ ЛИ СА БЕ "? Ти май никога не си бил на алеята, ами повтаряш като папагал каквото са ти написали там шефовете ти ! Знаешли че тия въпросните "земи на плажа" бяха един змиярник и тоалетна ? Знаеш ли че нощем там беше пълно със *** , щото беше тъмна индия там ? Знаеш ли че ската се срутва всяка пролет ? А кой направи ремонт на въпросната алея преди 5 години ? Да *** със собствени средства , при това на държавна земя безвъзмезно ! Аре лягай си и стига манипулира хората !
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
124, липсва ти бутон и мозък :)
115
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 11 години
макар, че един edit бутон доста ми липсва ...
114
1
 
3
 
! Отговори
до 120 преди 11 години
Да, освен това съм що-годе грамотен и не ме е срам да кажа откъде съм.Две неща които на теб ти липсват!
113
1
 
5
 
! Отговори
do 120 преди 11 години
ХАХАХА, отговора е НИКОЙ! Земята на алеа първа ДЪРЖАВАТА я продаде на холдинга за НУЛА пари. Тя е тяхна и сега я укрепват със общински пари ! *** не инвестират тяхни пари, ти в час ли си ? Та нали утре могат да им я вземат, тъй като тя реално не би трябвало да е тяхна ? Как да я укрепят със тяхни пари ?
112
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
118 обиколил си цяла Европа и САЩ и се чувстваш най добре в пропаднала варна ?!! Ей това е да си слабоумен празноглав гагаузин.
111
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един въпрос имам към плюещите *** : Кой частник ще даде 70 МИЛИОНА ЛЕВА за брегоукрепване / НА ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ !!!!!!/ , ей така за полза родину , без да си направи 1 барче отпреде ? Ами къде е Бойко /държавата/ да ги даде тия пари ? Няма го ? Да, той боядисва пейки за милиони в бургадидас забравих ...
110
2
 
11
 
! Отговори
Мирела преди 11 години
Нямах особено отношение спрямо Бургас,но всичката тази злоба,заяждания,изхвърляния,при това неоснователни и непредизвикани,ме отвратиха от този град заедно с населението му.Наляво и надясно се самоизтъкват,много толерантни,лъчезарни,най-красивите,най-във всичко,център на Вселената,а в същото време се опровергават сами.Гнусно.
109
2
 
7
 
! Отговори
до 117 преди 11 години
Ти наистина си нещо объркан. Казах да не хапеш ръката на университета в който предположих, че учиш, понеже ме покани в него. По просто не мога да ти го обясня... Ако не разбираш значи си слабоумен нещо. Ако не си комплексиран нещо от града си няма причина да не го назовеш.! Ето аз съвсем гордо си заявявам ОТ ВАРНА съм. Тук съм роден, обиколил съм цяла Европа и съм бил в САЩ. Никъде не съм се чувствал по-добре отколкото във Варна! Кажи, кой е твоя град ?
108
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еее 112 ти си ръката която ме храни пък не ми знаеш града хахаха, ***. Аман от комплексирани гагаузи. Който ни убеждават по форумите колко велик град е Варна пък още до катедралата като стигнеш и тънеш от разочарование и погнуса.
107
0
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 11 години
Хайде де, срам ли те е ? Нали си много надъхан, похвали се откъде си?
106
5
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
,,.....бизсмени взривени на кръстовища, рейсове пропадащи в подлези,,------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Бургазец ***,ама най-***.Къде в България го няма това бе ***,малко ли мафиотчета излязоха от Бургадидас,малко ли народ избиха и там и навсякъде.И между другото,не ви ли е малко неудобно да говорите за взривове и автобуси,май точно при вас взривиха автобус пред летището,от всички летища-при вас!
105
0
 
9
 
! Отговори
до шопа 105 преди 11 години
Алооо ! Пич личи си че си гербер и си платен драскач ! Първо да те светна , че в Бургас никой не казва "ПИЧ" като у софиятъ ! Друг път да знаеш като плюеш Варна, че си личиш отдалече ,че си шоп ! Може би ако поживееш 20-тина години в " цъвтящия град на герб бургадидас" , може и да схванеш какво ти говоря !
104
2
 
21
 
! Отговори
софиянка преди 11 години
Браво на варненци, пазят си града. Много е показателно, че точно софиянци и варненци скочиха. А това с делението и според мен е тъпо, но все пак в градовете с най - много население и развит бизнес да има протести е знаково, че нещо се размърдва в тази държава.
103
0
 
3
 
! Отговори
do 111 преди 11 години
А кой е твоя град ?
102
9
 
0
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
Няма и да знаеш нищо замоя град, защото гагаузи сте коне с капаци и сте си прости, но за сметка на това нагли. Е стоите си в дупката и се кефете на невежеството си и от това, че не знаете нищо за никой град освен глупости за Варна :)
101
0
 
6
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
т.е. няма *** гето в меден рудник ? или в 4/5 от него няма *** гето ?