Варненци блокираха входовете на Морската градина

Искат да се спре достъпът на автомобили
Обновена: 28 юли 2012 20:05 | 28 юли 2012 20:01,
179
Варненци блокираха входовете на Морската градина
Варненци за пореден път на протест. Снимка: архив Impact press group

Варненци блокираха петте основни входа на Морската градина, по които преминават леки автомобили, предаде ”Фокус”.

На всеки имаше по около 10-15 от членовете на сдружението, които не допускаха преминаването на автомобили. Блокирани бяха входовете на басейн „Приморски”, на Двореца на културата и спорта, спирка „Акациите”, Делфинариума и Пикадили парк.

Още по темата
28 юли 2012 14:00
191

Според протестиращите в Морската градина на влизат и излизат безпрепятствено коли и паркират в зелените й площи, което е напълно забранено. По крайбрежната алея формално има ограничителен режим, който обаче не се спазва, смятат протестиращите.

Те настояват да се спре достъпът на МПС в Приморски парк, с изключение на колите със специален режим.

Варненци искат още полицията да санкционират всички водачи, които нарушават Закона за движение по пътищата.

Протестиращите заявиха още, че настояват да се обозначат със знаци всички входове на Приморски парк и да се поставят пътни знаци с допустимия достъп на МПС в парка.

През последния месец жителите на Варна на няколко пъти изразиха недоволството си срещу случващото се в града си.

В началото на юли около 1000 души излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина. Под натиска на хората общинските съветници гласуваха пълна забрана за строителство в морския парк, но това не удовлетворява основното искане на протестиращите.

Ябълката на раздора е проектът „Алея първа”, който трябва да бъде изграден между Морската градина и брега.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все някой им е виновен на Варна, че са си гето и нищо не се случва там през последните 15 години, парламента ГЕРБ, преди това бяха БСП, Царо, Добричлии, Владиславово и прочие глупости. Е Варненци щом ви кефи да мрънкате по форумите, че някой ви е виновен за това, че се превръщате в Слънчев Бряг, правете го, ние няма да ви пречим.
139
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щели да строят комплекс и да откриват работни места.Тоест ще построят апаратменти за 10000 лева бройката и ще ги продават за 1 000 000."Работните места" ще са на някакви *** бачкатори- най-често с турски и ромски произход които след края на строежа ще бъдат уволнени.Някои ще приберат парата а други ще духат супара.Ироничното е,че наследниците на подобни финансови акули (как за 20 години се правят 20 милиарда в България) или ще изпукат всичко за 10-20 години илй ще избягат в чужбина.
138
3
 
29
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Ще свърши времето на диктатора *** и Варна пак ще бъде най-красивият град в България.
137
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варна много пропадна в последните години.Цели квартали без вода, дупки, кучета, фекалии на плажа, които е изкуствен, разпродадена морска в която се разхождат коли, никакъв спортен и културен живот, сметища из целия град, пропадащи в подлези автобуси, свлачища, липса на всякаква елементарна организация, даже синя зона няма и прииждащи от къде ли не хора с ниско ниво на сиво между ушите и т.н. и т.н.Състояние за което самите Варненци допринасяха през годините.
136
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе какви са тези комари вечер в морската градина в Бургас?Изпохапа ни по цялото тяло!Във Варна няма такова нашестше на комари!Моля ви се Бргас,направо се излагате с тези хапещи насекоми.Къде е Бойко Тиквата да даде някой лев да напръскате малко,или той пак ще е на Евсиновград?
135
1
 
28
 
! Отговори
шоп от орлов мост преди 11 години
БРАВО, варналии! това е начинът да се покаже на мутрите, че времето им СВЪРШИ! и нека не обръщаме внимание на драскачите на заплата в "пиар" агенции, които лапат пари директно от мутри и политици и насаждат неприязън между българите на местна основа, защото това е най-големият страх на мутрите и политиците - БЪЛГАРИТЕ да осъзнаят, че са заедно и водят една борба, където и да са! вече ги е страх от новите българи, ако сме заедно, всичко е възможно!
134
1
 
24
 
! Отговори
hfyturi преди 11 години
Има едно образувание, което завладя държавата. То се появи преди много години от Варна. Първоначално се занимаваше с кабелна телевизия и охранителна дейност. Който му беше конкурент беше премахван. В центъра на знаците на "***" и ЗД "Армеец" е "ТРОЯНСКИЯТ КОН". Какво ли искат да ни кажат с това ? Вече повечето стратегически структури на икономиката са тяхни. Никой не смее да каже името на тази групировка. Само Юрген Рот. Бойко е наясно (те са му приятели) и им каза : Потрайте, че от ЕС знаят
133
12
 
11
 
! Отговори
рапан преди 11 години
Явно и Варна се е напълнила със селяни от близките села,затова града неможе да дръпне напред.
132
1
 
16
 
! Отговори
rado преди 11 години
Всички, които говорят против природата са недоносени ****ерасти.
131
1
 
6
 
! Отговори
- преди 11 години
селището е едно и за съжаление то управлява България. тази *** ще ни погребе.
130
3
 
3
 
! Отговори
do 136 преди 11 години
Ехо, село, откъде черпиш тази информация, подели я?Според договор 3910/2009г. АЛЕЯ ПЪРВА е продадена от Държавата на холдинга за 11 747 445лв, a площта на парцела надхвърля 100 декара. Сметни колко прави това на квадрат и после прецени дали тази цена е адекватна. Договора е публикуван и можеш да го провериш.
129
19
 
7
 
! Отговори
gggggggggggg преди 11 години
BURGASKATA MORSAKA E 1
128
0
 
23
 
! Отговори
sssssss...... преди 11 години
Stiga s tezi avtomobili po Varnanskata krasiva gradina! Ostavete kus4e priroda nedokosnato ot ***!
127
11
 
1
 
! Отговори
do 129 преди 11 години
Добре де. Що 117 милиона лева за 10 декара змиярник до плажа да са смешна сума ? За разлика от някои софиянци, които замениха мазе в блок за декари земя до плажа ? Нали в тази статия се реве в коментарите , че във Варна "нямало проекти", затова "западала" ? Ами ей ти го проекта , и то за милиони !
126
1
 
26
 
! Отговори
do 134 преди 11 години
ЧАСТНА ФИРМА НЕ УКРЕПВА БРЕГА ЗА СВОЯ СМЕТКА! ТОВА Е ДОЛНА ЛЪЖА!
125
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе радвайте се , че частна фирма укрепва брега за своя сметка. Иначе варненци знаят, че още чакаме държавата /Бойко, Станишев преди него/ да даде пари за свлачището на Трифон Зарезан !
124
13
 
5
 
! Отговори
минЧо преди 11 години
5 входа по 10-15 човека = 75-80 човека... и това е масов протест ли бре? ей сега само в "4ас пик" има 10 пъти повече хора, и кълна се, всеки си е паркирал таралясника на 10-15 метра от входа. Утре кат изтрезнеят, пак ще протестират ;-)
123
2
 
11
 
! Отговори
До 130 преди 11 години
,,Варна няма да я бъде скоро. ,,------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Няма проблем,само казваш,и Варна изчезва.Умен си ти,знаеш ли го?
122
1
 
6
 
! Отговори
до 121 преди 11 години
ОТ КОЙ ГРАД СИ КОМПЛЕКСАРЧЕ, КАЖИ АКО НЕ ТЕ Е СРАМ?
121
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варна няма да я бъде скоро. Едните варненци ни обясняват как *** души града заради което града се е превърнал в едно обикновенно бетонно гето, а другите обясняват колко е велика групата *** щото укрепвала свлачище. Е Варненци кефете се на гнусния си град ама без свлачище.