Почина детето, нахапано от ловно куче в Ситово

Нараняванията от нападението се оказаха фатални за живота на момиченцето
Обновена: 12 окт 2012 14:44 | 12 окт 2012 09:50, Красимир Ангелов
527
Почина детето, нахапано от ловно куче в Ситово
Снимка: Булфото

Тази сутрин около седем часа е починало нахапаното от ловно куче момиченце на година и десет месеца от силистренското село Ситово, съобщиха от болницата в Силистра.

Близо денонощие лекарите се бориха за живота на детето, но в крайна сметка не успяха да го спасят.

Dnes.bg припомня, че тежкият инцидент се случи преди ден в силистренското село Ситово.

Кучето, което е нахапало момиченцето, е било вързано в двора на съседите на детето.

Още по темата


Момиченцето е минало през дупка в оградата и се спуснало към животното да му се радва, но тогава ловното куче го нападнало и го нахапало по главата и шията.

По данни от Регионалната здравна инспекция в Силистра  от началото на годината до края на август в Силистренска област са регистрирани 122 граждани, нападнати от кучета и други животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
въпросът е не защо го е нападнало ловно куче,чиито инстинкт е териториален,а къде са били родителите,оставили 2 год.детенце само.има една стара приказка"като гледаш дете-оставяш всичко и очите само в него.
321
2
 
9
 
! Отговори
Merry преди 11 години
Аз съм на мнение, че трябва да се приспят родителите! Мисля, че ще е особено хуманно и поучително. Първо, не виждам вина у кучето, второ неговото убийство няма да подейства назидателно на другите кучета. Но пък това на родителите може да накара все някой да се замисли как си отлежда децата. И между другото - аз съм от онези кучелюбци, дето не мислят, че само защото си се родил човек, твоят живот е по- ценен от този на всяко друго същество.
320
2
 
1
 
! Отговори
istinata преди 11 години
kato dete sum bil na ruba da se pre4ukam.niakoi deca se daviat drugi padat ot visoko.takava mu e bila sudbata nikoi ne e vinoven
319
2
 
10
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
Пълно безхаберие от страна на майката! 2-годишно дете е оставено без надзор на двор! С него е можело да се случи и друг инцидент. Няма как всички да са отговорни за родителската немърливост! При това втори нелеп случай в семейството. Права е АНИ-какво да правим с безхаберните майки?
318
3
 
8
 
! Отговори
ядосан преди 11 години
Явно вече и вързаните кучета, които охраняват собствения си двор станаха виновни!
317
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V Balgariq samo *** li jiveqt? Tolkova li nqma ottarvane ot tiq kucheta? Horata v 21 vek se zanimavat s drugi raboti
316
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tova sa sasedi v selo a tam sasedite sa po blizki ot rodnini Mislite li 4e sobstvenicete ne sa v sahtiq hok ,kakto i roditelite
315
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И нас ни гонеше като деца един осверипял руски Роки, късаше ни панталоните отзад докато се катерехме по катерюшките да се спасяваме с писъци, но никой не обръщаше внимание на това, и болонката беше вероятно най-първи любимес в семейството на детето, което се превърна в мой модел и виждах дъщеря си в нея.
314
4
 
13
 
! Отговори
ANI преди 11 години
A KAKVO DA PRAVIM S MAIKITE ,KOITO NE SE GRIJAT ZA DECATA SI?????????????????????
313
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До UJAS RODITELITE NE VINQT SOBSTVENIKA ......... ZAPOZNAI SE SLY4AQ AZ KAZVAM RAZTREL ZA MAIKITE KOQTO NE SE GRIJAT ZA DECATA SI
312
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
До Анонимен komentirate a si li davate smetka 4e tova sa sasedi i to na selo,kadeto sasedite sa po blizki i ot rodnini tova dete e bilo obi4ano ot sobstvenicite na ky4eto MISLETE LI 4E TQXNOTO STRADANIE E PO MALKO?????????
311
2
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
До 343 Има кучета и кучета. Куче, което е за охрана или за лов не е домашен любимец, с когото да си играеш. Да оставиш дете да доближи такова животно, без да има доминатор над животното е глупост и безотговорност.Ако стопанинът на животното е присъствал, отговорността е негова, защото той го контролира и командва, това е негово задължение, но когато стопанинът не е там, отговорността е на този, който е позволил детето да иде до животното, което е било вързано.
310
7
 
7
 
! Отговори
до кога преди 11 години
Работя в медицински център и почти не минава ден да не дойде човек пострадал от куче.Това е поредното безобразие на държавата.
309
5
 
34
 
! Отговори
будкото преди 11 години
ЛЕКА МУ ПРЪСТ НА ДЕТЕТО! ТОВА НАИСТИНА Е ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ!НО ИСКАМ ДА ОБЪРНА ВНИМАНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВИНАТА... АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ОТНОВО СЕ ОПИТВАМЕ ДА ОБВИНИМ ПРОСТО НЯКОЙ ЗА ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ СЕ ПРАВИ НЕЩО ЗА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО - ИМАМ ПРЕДВИД ТОВА - ЦИТИРАМ: - "...Мъжът, срещу когото е образувано досъдебното производство, е отговорен за това, че "не е положил достатъчно грижи" за отглежданите от него две животни в двора му. ". КАКВИ ПОВЕЧЕ ГРИЖИ ОТ ТОВА, ЧЕ КУЧЕТАТА СЕ НАМИРАТ ВЪРЗАНИ В СОБСТВЕНИЯТ МУ ДВОР, А НЕ НА УЛИЦАТА...СЪЩО ТАКА МИСЛЯ, ЧЕ ВИНОВНА ЗА СМЪРТТА НА ДЕТЕТО Е МАЙКА МУ, А НЕ КУЧЕТАТА ИЛИ СОБСТВЕНИКА НА КУЧЕТАТА, ЗАЩОТО ДЕТЕТО Е ВЛЯЗЛО СЪС ЗНАНИЕТО НА МАЙКА МУ, ПРЕЗ ДУПКА В ОГРАДАТА НА НЕПРИКОСНОВЕНА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ И Е ОТИШЛО ПРИ ВЪРЗАНИТЕ КУЧЕТА. КОЙ ИМА ВИНА ЗА ТОВА - СПОРЕД МЕН - ЕДИНСТВЕНО МАЙКАТА, КОЯТО Е СТОЯЛА БЕЗУЧАСТНА И Е ПОЗВОЛИЛА НА ДЕТЕТО СИ ДА ВЛЕЗЕ В ДРУГ ЧАСТЕН ИМОТ ПРИ КУЧЕТАТА! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ВЛИЗА В НЕПРИКОСНОВЕНА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА СОБСТВЕНИКА! ТАОВА РАЗРЕШЕНИЕ В СЛУЧАЯ ЯВНО НЯМА! МОЖЕ ЛИ СОБСТВЕНИКА ДА НОСИ ВИНА ЗА ТОВА, ЧЕ В НЕПРИКОСНОВЕНИЯТ СИ ЧАСТЕН ИМОТ ОТГЛЕЖДА ЛОВНИ КУЧЕТА, ПРИ ТОВА ГИ Е ВЪРЗАЛ И ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ НЕПРАВОМЕРНО ПРЕЗ ДУПКА В ОГРАДАТА И ЩЕ ОТИДЕ ПРИ КУЧЕТАТА. СОБСТВЕНИКА НЕ Е ВИНОВЕН! НИТО КУЧЕТАТА И НИЕ СМЕ МНОГО ПРОТИВ ТОВА ДА СЕ УБИВАТ ЖИВОТНИТЕ! ТРАГЕДИЯТА Е ГОЛЯМА, НО В КРАЙНА СМЕТКА СЪДА ЩЕ РЕШИ КОЙ Е ВИНОВЕН И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОБВИНЯВА СОБСТВЕНИКА И КУЧЕТАТА, ПРЕДИ СЪДА ДА СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ ОТНОСНО ВИНАТА!
308
3
 
17
 
! Отговори
до 326 преди 11 години
Имам един познат, дето точно като теб имаше Дого Аржентино и все обясняваше колко било добро и мирно и т.н. Един ден просто така,майка му се прибрала вкъщи и то и скочило и я захапало за лицето.Без видима причина.Отлежа половин година поне, доколкото си спомням.Няколко пластични операции и правиха.Това е драмата при животните - мислите си, че имате контрол над тях, но нямате. Това е животно.Не знаеш кога ще се почуства застрашено и ще действа. Но ако беше пекинез например -щетата ще е минимална
307
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някои днес а други 24/7
306
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой индивиди днес мисленето особено ги затруднява
305
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Онзи ден минавам покрай паркиран джип и някакъв ротвайлер отвътре само дето не ме захапа за ухото, изкара ми акъла. Тези гадове не лаят превантивно, а дебнат да се приближиш, за да ти скочат. За такова нещо ги избивам цялата фамилия заедно с кокошките и къщата им запалвам. Неговото куче е изяло дете и не ме интересува как, къде и защо.
304
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре бее! Кво стаа тия мръши управниците нема ли да си размърдат зад.иците! Колко хора трябва да умрат изядени??? Още малко и ше играе тоягата, мам.а им!
303
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова зле настроени хора има, че само като видят някъде думата куче и им причернява и оттам нататък изобщо не ги интересуват другите части от историята. Издивяват и започват да сеят речи и призиви за евтаназии, отрови и избиване на кучкари. Неправилно насочена агресия. И политиците ви тъпчат и тормозят, и *** също обаче при наличието на думата куче най-много реагирате отрицателно. Направо да се чуди човек.