Почина детето, нахапано от ловно куче в Ситово

Нараняванията от нападението се оказаха фатални за живота на момиченцето
Обновена: 12 окт 2012 14:44 | 12 окт 2012 09:50, Красимир Ангелов
527
Почина детето, нахапано от ловно куче в Ситово
Снимка: Булфото

Тази сутрин около седем часа е починало нахапаното от ловно куче момиченце на година и десет месеца от силистренското село Ситово, съобщиха от болницата в Силистра.

Близо денонощие лекарите се бориха за живота на детето, но в крайна сметка не успяха да го спасят.

Dnes.bg припомня, че тежкият инцидент се случи преди ден в силистренското село Ситово.

Кучето, което е нахапало момиченцето, е било вързано в двора на съседите на детето.

Още по темата


Момиченцето е минало през дупка в оградата и се спуснало към животното да му се радва, но тогава ловното куче го нападнало и го нахапало по главата и шията.

По данни от Регионалната здравна инспекция в Силистра  от началото на годината до края на август в Силистренска област са регистрирани 122 граждани, нападнати от кучета и други животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълно е с немислещи.Ама то като седнеш да пишеш мисли.Тея си пишат без да мислят.Какъв е смисълът да общуваш с човек който не мисли?Няма смисъл.
281
2
 
0
 
! Отговори
защо преди 11 години
не напишете на човека от малорадврачанско,зашил устата си вчера,защото нямал препитание?
280
5
 
0
 
! Отговори
чужденец преди 11 години
Няма смисъл.С такива хора.
279
4
 
30
 
! Отговори
Мдаа преди 11 години
Майката и да съжалява и да не съжалява просто е пропуснала този "миг", който завинаги я е лишил от детето й. Кучето просто се е случило там. Ако оградата беше към улицата, детето можеше да излезе пред някоя кола и тогава шофьора щеше да е в ролята на кучето. Майките да си гледат децата, няма другите да им ги гледат!
278
3
 
12
 
! Отговори
до 464 преди 11 години
Ти да не си болен? Че не разсъждаваш логично е видно, но май емоциите ти идват в повече. Човекът ти обяснява кое действие на майката е довело до смъртта на дететой, а ти се плюнчиш по коментатора. Ей затова сме на това положение ....
277
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето сте заслепени от злоба и омраза спрямо кучетата и изобщо не признавате истинските виновници, а именно родителите! Толкова малко бебе не се оставя да скита ей така из дворовете и точка. Вината си е тяхна. Това куче е било в ЧУЖД двор и ЗАВЪРЗАНО. Няма какво повече да се каже по въпроса. Сейте си омразата тя ще ви се връща петорно, а и е ясно че щом сте такива злобари и в момента ви е скапан живота и се чудите как да го избиете това чувство на малоценност и прочие.
276
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Ловните кучета се обучават да гонят , а не да убиват дивеча Т......К
275
3
 
6
 
! Отговори
......... преди 11 години
Тук няма оправдание всеки човек е отговорен за детето си,кучето си не като видите кучкар,като видите човек който по някакъв начин заплашва живота на някой независимо дали с кучето си или на собственото си дете,а вие с малките ... ходите да ритате дакелите в парка,проблема..има го и проблема че хора които не могат и не искат си гледат кучета тях ходете да ритнете не животното те такива и деца си правят и ги оставят на произвола дали ще е куче или дете има отговорности,които много не се различават
274
4
 
8
 
! Отговори
До 457 преди 11 години
Ами при такова поведение от страна на майката според мен е било просто въпрос на време (и лош късмет). Детето е пострадало, не защото така или иначе е щяло да стане, а защото НЕ Е БИЛО контролирано. Схващаш ли разликата?А ти между другото защо злобееш?
273
3
 
17
 
! Отговори
Уф преди 11 години
Чудя се колко от Вас,които обвинявате животното имате деца -е аз имам-и аз щях да загубя детето си! Как ли - ами позволих си буквално за 2мин. да се обърна -никога няма да си простя тези две мин. защото ако бяха три последиците щяха да са страшни-изхода щеше да е като при това детенце -и кой щеше да е виновен-АЗ и никой друг-майката няма право да отмества поглед дори за миг!Ние като родители носим отговорност за всяка секунда от живота на малките ни деца!Не търсете в дадения случай вина в кучето
272
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това куче е било възпитано да убива.
271
3
 
7
 
! Отговори
до 445 преди 11 години
Нещо не ти се схваща мисълта....А в случая #443 иска да каже, че това дете е можело да пострада по много начини след като майка му го е изтървала от КОНТРОЛ. А ти внимавай какво пожелаваш на другите, за да не ти се върне. Що се отнася до умирачката, спокойно - никой не се еотървал. Ти надали ще си изключение. Но спазвай поне добрия тон...
270
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кучкарите са смели и разбиращи от всичко докато не им дойде до главата.И вчера писах как един дето много си обичаше кучето го застреля в главата защото посегна на майка му.И той сигурно е писал в сайта в защита на добрите вързани кучета.Но кучето му беше в двора му, вързано и докопало майка му.Той взе една лопата и го удряше по главата докато не пусне майка му.Но си беше живо.И той го застреля.После престана да отглежда такива породи.Престана да ги възпитава така.
269
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Собственикът на кучето е виновен само ако през това време е праскал съседката (майката на детето).
268
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 441 - кви глутници, кви 5 лева бе? Кучето си е стояло ВЪРЗАНО В ДВОРА и детето само се е навряло при него!!! Случи ли се това АЗ И САМО АЗ ще съм виновен, защото съм допуснал детето ми да бъде оставено без надзор и да се навре само при кучето !!!
267
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До за 440 Мисли така защото в случая така стоят нещата.Тук не става въпрос за глутница беспризорни ***.
266
3
 
6
 
! Отговори
............ преди 11 години
Стига бе хора вие не сте добре има складове,фабрики и други частни имоти там има кучета които са възпитани от СОБСТВЕНИКА да пазят те не се раждат агресивни,тук въпросът е защо детето не се е наглеждало,може хората да са добри родители и миг невнимание...имаме съседи в малка кооперация с заграден двор и котки и следя моето куче като го разхождам да не влезне там нон-стоп,сигурна съм че и детето си бих следила даже повече,особено ако има куче те съседите се познават..това е няма общо с кучкарите
265
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво сравнявате разумни същества - хора, с куче - животно действащо по инстинкти?! Браво направо ми го доказахте, аз и другите хора сигурно сме като животните, че да разкъсаме някой когато влезе в двора. Нали по това се различаваме мислим, разпознаваме кое е добре кое не е. Това не може по никакъв начин да докаже нещо освен, че вие се чудите с какви абсурдни сравнения да излезете на глава за да си докажете погрешната теза. Ние за това се отличаваме от животните мислим, а те действат инстинктивн
264
3
 
14
 
! Отговори
До 433 преди 11 години
Ако не е било кучето, нещо друго е можело да бъде - шахта, кладенец, земеделски сечива, машина, инструменти, кошер с пчели, торби с растителни торове или препарати. Съседа ли трябва да се грижи за детето или родителите му? Той направо винаги си е виновен, за това че майката се е заблеяла нанякъде. И какво излиза - друг е виновен, че е проспала щуротиите на детето си (които са си в реда на нещата за едно дете). Да е затворила тази дупка в оградата или пък да контролира детето си? Сега е късно!
263
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моето дете няма как да го разкъса чуждо куче, щото моето дете се знае винаги къде е!!! Моето дете се гледа 24/7 !! Моето дете не се оставя безпризорно да ходи в чуждите дворове!!! Моето дете е научено да не пипа чужди кучета!!!!А вие как ще се почувствате ако ВЪРЗАНОТО В ЧАСТНИЯТ ВИ ИМОТ куче започне да лиже и да се *** с крадеца, влязъл да ви пререже гърлото за 100 лв, на вас и децата ви???????????