Ловно куче ухапа дете, борят се за живота му

Момиченцето е с рани по шията и главата
Обновена: 11 окт 2012 17:01 | 11 окт 2012 16:26,
128
Ловно куче ухапа дете, борят се за живота му
Снимка: архив, Impact Press Group

Момиченце на година и десет месеца е с опасност за живота, след като беше наръфано от ловно куче. Детето е от село Ситово и е настанено в болницата в Силистра.

Най-сериозни са травмите по шията и главата на детето. 

По информация на БНР кучето, което е нахапало момиченцето,  е било вързано в двора на съседите на детето. Момиченцето е минало през дупка в оградата и се спуснало към кучето да му се радва, разказва майката. Тогава животното го нападнало и го нахапало по главата и шията.

В момента лекарите се борят за живота му.

По данни от Регионалната здравна инспекция в Силистра от началото на годината до края на август са регистрирани 122 граждани, нападнати от кучета и други животни.

От скитащи и безстопанствени кучета са ухапани 70 на сто от пострадалите.

За противобясна ваксина са изразходвани 4 748 лева от бюджета на Министерството на здравеопазването.

В Силистра е построен приют. Но той не може да бъде въведен в действие заради спорна собственост върху земята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: кучеСилистра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
до 110 преди 11 години
Да ти бера лайката на тебе!
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оф пази боже.
108
4
 
9
 
! Отговори
........... преди 11 години
Забравих още нещо...мили родители моите съболезнования, може и веднъж за две минути да сте оставили детето, може да сте много добри родители,но все пак тук въжи поговорката: "миг невнимание, цял живот страдание! " Това една драма и ако се търси отговорност,въпреки че ако наистина сте добри родители вие вече сами си се обвинявате, много съжалявам !!!
107
3
 
21
 
! Отговори
............. преди 11 години
Къде тук има общо с бездомни кучета,лоши кучета, изтребване, кучкари...вие не сте добре! Детето като се оставя само може да го бутне кола уф застреляйте шофьорите и тях,може да го одере котка и да ослепее айде сега и котките.НЕ СЛУЧАЙНО ИМА ЗАКОНИ! Кучето е било ВЪРЗАНО в частна собственост,ами ако детето влезне при крави и го стъпчат същото, разбира се че живота му е по-ценен, но това първо трябва да се обясни на родителите му,не на кучкарите..като кучкар ви казах дори и кучето си гледам повече
106
1
 
17
 
! Отговори
................. преди 11 години
Много съжалявам за детето! Все пак до колкото знам деца под 12г. или нещо такова не могат да се оставят без надзор ПО ЗАКОН !!! Кучето най-вероятно е пазач тук вина имат единствено и само хората, въпросът е дали стопаните или родителя, за мен е ясно..та това е дете на годинка къде е тичало само!!! Моите съболезнования,но аз дори и кучето си не оставям без надзор навън,дори и за минута!!!
105
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мда, всички улични кучета трябва да се отстрелят, след тях всички домашн, след това всички селскостопански животни, защото пренасят болести, след тях дивите, след тях всички наркомани, душевно болни и алкохолици, след това всички тийнейджъри, които имат двойки в училище, защото от тях няма да излязат хора, след това хората, които не знаят втори чужд език...Така ли ще решаваме проблемите си - чрез изтребване !?
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано да го спасят горкото детенце!
103
2
 
28
 
! Отговори
майка преди 11 години
Чакайте, че не разбрах - кучето е било вързано и пак то е виновно? Къде е била майката и как детето се е провряло през оградата? Писна ми от хора дето все някой друг им е виновен.
102
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..........., а къде са били родителите на детенцето???
101
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човешкият живот е над всичко и затова трябва да се ПАЗИ! Ако влезеш в огъня, огънят ли е виновен, че ти си изгорял!? Жалко за детето, но кучето с нищо не е виновно! Действало е по инстинкт, хвърляйки се върху жертва, която му идва на крака!
100
6
 
29
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
вижте са пичове. аз имам питбул според всички хора това е едно много зло чудовище /въпреки че то обича да напада хората и да ги ЛИЖЕ/. водя си го с намордник, само защото външния му вид е предмет на един стереотип от в. "шок". кучето има инстинкт, това куче е пазело имота на стопанина си за това й е нападнало, майката на детето трябва да разбере че дете не се гледа така - пиеш кафе и го пускаш да си ходи където си иска. всяко едно животно може да е опасно за едно дете, тук по-опасни са такива ***
99
6
 
41
 
! Отговори
обувката преди 11 години
Надали някой тук е поставил живота на кучето над това на детенцето. Но кучето в този случай НЯМА ВИНА. Това е едно животно, което си защитава теротирията. Това му е инстинкт, това му е в природата. И самото животинче е било ВЪРЗАНО. Вината е на родителите, които са изпуснали детенцето от поглед. По тази логика, ако утре някой прескочи оградата и влезне в двора ми, а кучето ми го нападне какво? Имам вина ли? Частна собственост ...или дай дан е гледам куче, щото някой ненормалник е решил да нахлуе
98
16
 
11
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Кучешка държава... кучета ни яли! Щом не можем като нация да решим въпроса с кучетата значи това ще ни е съдбата ни! Да ни ръфат песовете!
97
3
 
36
 
! Отговори
майката на съд преди 11 години
Кучето си е в двора на стопанина ,вързано при това - сега,извинявам се ама какво -майката да не пие бира а да си гледа детето
96
3
 
21
 
! Отговори
алооооо преди 11 години
е хай ся-*** изедоа сума народ,ама за тях не се пише-а за ловджийско куче,веднага...ДЕМАГОГИЯ-жалко за детето-ама в случая майката е за е....бане!
95
5
 
36
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
Момиченцето е минало през дупка в оградата и се спуснало към кучето да му се радва, разказва майката. ...................................само не разбрах каква е тази майка дето не си гледа детето а го пуска при вързано куче,ами след като са го вързали имало е защо.....................сега кучето виновно а майката невинна.............и страда детето
94
1
 
39
 
! Отговори
ккк преди 11 години
Горкото детенце, но в случая кучето няма вина. Родителите би трябвало да знаят, че кучето на СЪСЕДИТЕ е злобно и че имат дупка в оградата. Да не говорим, че са оставили дете под две годинки само на двора, което дори е отишло на гости при съседите!
93
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кучето няма вина.То е вързано и си пази двора. Родителите къде са гледали? Аман от простотия!
92
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При бай тошо имаше чистки на кучета, независимо вързано или не ... сега си е е*** ******!
91
18
 
21
 
! Отговори
Митака преди 11 години
С кучетата и *** е ясно какво трябва да се направи - ама пуста демокрация :)