Почина детето, нахапано от ловно куче в Ситово

Нараняванията от нападението се оказаха фатални за живота на момиченцето
Обновена: 12 окт 2012 14:44 | 12 окт 2012 09:50, Красимир Ангелов
527
Почина детето, нахапано от ловно куче в Ситово
Снимка: Булфото

Тази сутрин около седем часа е починало нахапаното от ловно куче момиченце на година и десет месеца от силистренското село Ситово, съобщиха от болницата в Силистра.

Близо денонощие лекарите се бориха за живота на детето, но в крайна сметка не успяха да го спасят.

Dnes.bg припомня, че тежкият инцидент се случи преди ден в силистренското село Ситово.

Кучето, което е нахапало момиченцето, е било вързано в двора на съседите на детето.

Още по темата


Момиченцето е минало през дупка в оградата и се спуснало към животното да му се радва, но тогава ловното куче го нападнало и го нахапало по главата и шията.

По данни от Регионалната здравна инспекция в Силистра  от началото на годината до края на август в Силистренска област са регистрирани 122 граждани, нападнати от кучета и други животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доколкото си спомням, беше казал, че детето не влиза за първи път. Толкова е ***, че мисли, че това му намалява вината.
301
29
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Детето е на година и половина, виновен е стопанинът на кучето. Трябвало е да си обезопаси псето. Дано родителите го отстрелят (стопанина и фамилията му). Който гледа такива озверели животни е за трепане.
300
16
 
4
 
! Отговори
I преди 11 години
Кучето със сигурност е агресивно, а дупката в оградата може да я е направило самото то. Аз познавам агресивни кучета, вързани са още по-злобни, не вярвам стопанина на животното да не е знаел за дупката, и смятам, че той е трябвало да я затвори. И не може да знаете дали детето е оставено безпризорно, или е изтървано от поглед за 5 минути, човек ходи и до ***, нали! Съоблезнования на семейството, и айде стига с тази вина, това е нещастен случай.
299
4
 
21
 
! Отговори
До 325 преди 11 години
И Кане Корсо да е кучето, то е било вързано в собствения си двор, бе ***!
298
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В случая не става въпрос за "ловно" куче. На други места са пуснали снимки. 100% ***, а собственикът държал десетина такива в двора си. Така нещата изглеждат по друг начин май!
297
3
 
4
 
! Отговори
до 326 преди 11 години
Всяко животно е опасно донякъде, защото интелектуалният капацитет на животното се ограничава почти изцяло до инстинктите му. Мнението не е мое, а на зоолозите. Със всяко животно има риск - дори домашните котки нападат хора, нали? Обаче един е рискът да ти скочи коте, а друг - 60-килограмово куче селектирано за лов на едри хишници със захапка, която чупи кости. Ако беше само до дресировка, аз мога да си гледам лъвове в апартамента, защото ще ги дресирам да не нападат, така ли?
296
3
 
21
 
! Отговори
12 преди 11 години
Съжалявам за малката душичка!Съболезнования на родителите за бебето и за скорошната смърт на по-голямото им дете! Никому Господ да не даде такова нещастие! Не понасям бездомните ***, както и стопаните на домашните такива,които ги пускат свободно или ги водят без намордник. Но в случая кучето е в двора и вързано
295
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички плюем американците, *** били, не знам си какви били, ама там ако оставиш дете под 12 години само, следва сериозна санкция. Явно има защо! А си представете какво щеше да се случи ако оставите бебе без надзор! А тука бебето само, майката си гледа сериала или си чати с приятели... мигар малко такива сте виждали. Просто беше въпрос на време нещо лошо да се случи, но докато повечето майки възприемат майчинството като време за почивка и за лафче и шопинг така ще е.
294
6
 
5
 
! Отговори
до 326 преди 11 години
Всяко едро куче е опасно ,не зависимо колко било кротко и не посягало на децата !!! Все пак това е едро хапещо животно и не се знае как ще реагира по инстинкт във всеки даден момент ! Хората назапад затова задължават собствниците на кучета да ги разхождат с намордници !!! Не бързайте да философствате и да ми отговаряте ,ама човекът си е вързал кучето на двора ,какъв намордник бе ?! Така е ,не визирам конкретната новина , а просто казвам ,че няма безопасно куче !!!
293
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 325Е за тва ти говори 325
292
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 325Ma едно е да си гледаш дого , а друго е да го пускаш в гората да разкъсва прасета и да се кефиш какъв *** си отгледал
291
5
 
11
 
! Отговори
до 325 преди 11 години
Не виждам какъв ти е проблема с породите. Имам Дого Аржентино на което малки деца са му се качвали на врата, дърпали ушите и бъркали в носа без животното дори да изръмжи да не говорим да посяга да хапе. Въпроса не е до породите а до плиткоумниците като теб които си мислят че са опасни. Опасни са хората които ги отглеждат и възпитават!
290
9
 
7
 
! Отговори
регулация преди 11 години
Какво значи "ловно" куче? Дакелът също е ловна порода. Хващам се на бас обаче, че е поредния ***, гледащ Дого аржентино или Риджбек. В случая трудно можем да търсим вина в собственика на кучето, но е крайно време да забраним някои породи в България! Когато нямаш лъвове и пантери да се разхождат около къщата ти и не ходиш за лов на бизони, не ви дам защо трябва да е позволено да се гледат и развъждат най-едрите, агресивни и бойни породи тук
289
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип съм за много по-строги мерки срещу бездомните кучета, а и срещу притежателите на кучета. В случая обаче кучето е било вързано в двора на собственика - не виждам защо с последното изречение се опитвате да припишете този случай към общата статистика. И не хулете родителите - те вече са си понесли най-голямото наказание - изгубили са детето си!
288
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ujas sled d1j ka4ulka
287
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма какво да бистрите кой е виновен. Законът е казал - Деца под 12 години не се оставят без надзор.Ако детето бръкне в контакта с пирон, токът ли ще е виновен, или НЕК ?Съжалявам родителите за нещастието, Бог да пази да не се случва никому, но отговорността и вината си е тяхна.
286
2
 
30
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Виновници има !!! И това са родителите на детето и най-вече бащата /ако има такъв/!!! Абе виждаш ,че комшиите връзват кучето в двора си , а в двора има дупка ,през която детето ти може да премине ! Абе мама му да е... ,намери нещо и я закърпи тази дупка !!! Лека му пръст на горкото детенце ,отишло си е поради родителска немърливост !!
285
3
 
26
 
! Отговори
Попа преди 11 години
Странно е да се обвинява кучето, а не да се търси първо отговорност от родителите. Преди време се писа за един случай, където малко дете изтървано "за миг" от погледа на майка си падна от петия етаж и се преби. В този случай прозореца ли е бил виновен или пък строителя на сградата? Лесно се намират чужди грехове, трудно се признават собствени грешки. За мен майката носи основната вина за трагедията. Другите неща са просто случайни нещастни съвпадения, довели до фаталния край. Жалко за детето...
284
5
 
14
 
! Отговори
Stoian преди 11 години
Едно дете без да мисли и едно куче което не трябва да мисли,а вие търсите виновен?трагедия без виновни,просто *** случка
283
10
 
2
 
! Отговори
чужденец преди 11 години
*** народ слаба държава.Чета ви коментарите.Тъпички сте.