Стотици хора по улиците на Варна и Пловдив

Над хиляда души излязоха на протест в Морската столица
Обновена: 13 фев 2013 21:49 | 12 фев 2013 21:56,
81
Стотици хора по улиците на Варна и Пловдив
Около 1000 души излязоха на протест във Варна. Снимка: Булфото

Над 1000 души във Варна и повече от 200 души в Пловдив излязоха за пореден път на протест срещу високите сметки за ток, предаде ”Фокус”.

В морския град шествието мина по централните улици и блокира за кратко движението на бул. "Владислав Варненчик” в района на Автогарата в посока бившия офис на електроразпределителното дружество във Варна и бул. ”Мария Луиза”.

Протестиращите размахваха националния флаг и носеха плакати с надписи ”ЕРП-тата държавни” и ”Така ще е до победата”.

Протестът в Морската столица премина при засилено полицейско присъствие.

В Пловдив пък близо 200 души се събраха да протестират срещу високите си сметки за ток. Пловдивчани се събраха пред сградата на енергоснабдителното дружество, за да изразят публично своето недоволство от завишените сметки за консумирана електроенергия. Преди да стигнат до сградата, те преминаха по главната улица на глада.

Това са поредните протести срещу високите цени на електроенергията и високите декемврийски сметки на потребителите. Днес софиянци се събраха пред ДКЕВР, за да изразят недоволството си. Протестиращите се готвят да излязат на улицата и следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
ЧЕЗАРИ преди 11 години
След извършена проверка по подаден сигнал и с оглед категоричното становище на представителите на мажоритарния акционер на ЧЕЗ Разпределение България АД бяха констатирани нарушения в дирекция Експлоатация и поддържане. Ръководството на компанията взе решение и считано от 04.12.2012 г. освободи:Г-н Андрей Живков, ръководител на направление Столично в дирекция Експлоатация и поддържане, и Красимир Биджов, ръководител на звено РЗ Витоша 3 в същата дирекция.
70
0
 
1
 
! Отговори
искания преди 11 години
ЕРП и Нефтохим-НАРОДНА СОБСТВЕННОСТ!ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ НА ТЪРГОВИЯТА СЪС ЗЪРНЕНИ ХРАНИ!
69
0
 
1
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА БОЙКО! преди 11 години
БОЙКОВАТА ЗИМА ДОЙДЕ-НАРОДА БЕДЕН И ГЛАДЕН ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦИТЕ ТЕ ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ТЕБ БОЙКО МАФИОТОВ БУДЕВ.ЗАТВОР ЗА ТЕБ И ЗА ПАРТИЯТА ТИ ГЕРБ-ГРАБИТЕЛИ И УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ТЕ ИЗРИТАМЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ГРАБНАТ ТОЯГИТЕ И ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ СРЕЩУ ТИЯ КОИТО НИ УНИЩОЖАВАТ И СЕ МИСЛЯТ ЗА ВЕЧНИ!СТИГА ТАЯ ТИРАНИЯ.СМЪРТ НА ДУШМАНИТЕ!ДА СТРОШИМ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ!БУДА И КЛИКАТА ОКОЛО НЕГО В БЕЛЕНЕ ДА СТРОИ ПРИНОДИТЕЛНО АЕЦ!
68
0
 
9
 
! Отговори
Слава на тия преди 11 години
млади хора, слава.Снощи във Варна бяха поне две хиляди.Правителствата ни продадоха на чуж-денци- грабители.Младите хора знаят,че властта в българия е крадлива и аморална и че не ми-лее за България.Младите хора обичат България, а властта като краде показва едно-че не обичаБългария и българите.
67
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Медиите при всички положения служат на правителствата..всячески ще се опитат да дезориентират хората.Браво Варна! Какво чака София? Неделя всички да изразим протеста си!
66
0
 
8
 
! Отговори
TONI преди 11 години
КАКВИ СТОТИЦИ БЕ , ОКОЛО 5000 БЯХМЕ !
65
0
 
5
 
! Отговори
vesko 032 преди 11 години
diktatorite nikoi ne gi obi4a
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОРДЕЯ СЕ С ВАС ВАРНЕНЦИГОРДЕЯ СЕ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН С ТОВА КОЕТО ПРАВИТЕ И ТОВА КОЕТО СТЕТРЯБВА ЦЯЛАТА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗТРЕСЕСЪБУДИ СЕ НАРОДЕ, ВИЖ ВАРНА ВРИ, ВИЕ ЛИ СТЕ НАЙ ЗАСПАЛИТЕ,ИЛИ СТРАХЛИВИТЕЗАСРАМЕТЕ СЕ, ПОДКРЕПЕТЕ СЪБРАТЯТА СИ ИЛИ БЪДЕТЕ РОБИ ДО ГРОБСТИГА ВЕЧЕ ТЕРОР, МЪКИ И РЕКЕТРАЗТРЕСЕТЕ БЪЛГАРИЯСТИГА ВЕЧЕ, НЕИЗДЪРЖАМЕ ПОВЕЧЕ
63
0
 
8
 
! Отговори
Апаш преди 11 години
Одържавете ги ! Ще си краднем с Р.Овч. както от държавната НЕК. Защо да краднат чехи, австриици и др.
62
0
 
7
 
! Отговори
ОПААА преди 11 години
ЦЕНАТА НА ТОКА ИМА РЕСУРС ДА ПАДНЕ С ДО 20%. ЕРП-тата не са построили нищо през последните 7-8 години, инвеститорите им построиха цялата инфраструктура. А те отчитаха чуждите инвестиции за свои и така вдигаха цената, без да са се РАЗПЛАТИЛИ! И ОЩЕ НЕ СА СЕ РАЗПЛАТИЛИ!!! Да им намалят приходите чрез цената за неразплатените суми... А за лъжата и ЛИЦЕНЗА МОЖЕ ДА ПОСТРАДА... Ето доводи за новия началник на ДКЕВР...
61
0
 
7
 
! Отговори
АФ преди 11 години
Всички по веригата - от работника до министъра - вземат космически заплати в сравнение с другите сфери. Публикувайте ги и ще видите една социална революция в България!
60
0
 
5
 
! Отговори
УА преди 11 години
Според мен ключът към разплитане на загадката с високите цени е, че договорите са секретни, дългосрочни, на фиксирани цени, а не на пазарен и конкурентен принцип.Това показва, че колкото и да са недоволни и обеднели, голяма част от хората трезво преценяват каква е ситуацията, и че регулацията в този сектор е ключова. Докато по улиците на страната гневът беше насочен основно срещу трите ЕРП,
59
0
 
3
 
! Отговори
100 милиона преди 11 години
Дали електроцентралите от различните типове му предоставят фактура, той я одобрява. 100 милиона, 100 милиона, ама дали са похарчили 100 милиона лева, какво има в тези 100 милиона, ДКЕВР не проверява. Борисов обвини всички преди него от Костов, през Сакскобурготски и Доган, чието правителство продаде ЕРП, до Станишев.
58
0
 
4
 
! Отговори
ДКЕВР преди 11 години
ДКЕВР просто не си върши работата. Дали от небрежност или от корупция, и в двата случая трябва да си понесе отговорността.Премиерът Бойко Борисов обвини регулатора ДКЕВР, който според него от 10 години не е променил политиката си по ценообразуване:
57
0
 
6
 
! Отговори
"нощен пазач&qu преди 11 години
Държавата трябва да се върне в икономиката като регулатор на икономическите процеси. Тезата, че държавата е само "нощен пазач" вече не работи",
56
0
 
5
 
! Отговори
АОО преди 11 години
От началото на прехода държавата абдикира от контрола на качеството на храните, услугите, горивата, контрол на монополистите, сигурността на гражданите и какво ли още не.
55
0
 
9
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 11 години
Благодарение на ЕРП-тата сме най-бедни в Европа''Благодарение на ЕРП-тата сме най-бедни в Европа''Благодарение на ЕРП-тата сме най-бедни в Европа''
54
0
 
7
 
! Отговори
електромер преди 11 години
Момчета,не решавайте нещата на парчета.Не са само ЕРП-та.Цялата система е прогнила.Затова,трябва да се почне оттам,от прогнилата глава.Затова,предлагам:-нова конституция със забрана на партийната система и налагане на пряка демокрация. -България на регионите, или общините.-незабавно одържавяване на всички естествени монополи , национализиране на активи над 500,000 лева и повторна приватизация по нова схема,одобрена на референдум. Това,като начало.Хайде,давайте идеи и действие!
53
0
 
8
 
! Отговори
любимият ни пре- преди 11 години
зидент Плевналиев е против национализация на елдружествата, той не мисли за народа.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** икономисти или икономисти-комунисти, зависими от монополите? Горивата,тока и други консумативи след като са скъпи,крайният продукт също става неконкурентен.От това следва липса на износ ,а само внос на стоки еднодневки.Лавина от фалирали фирми,борса,изнервен народ от безпаричие,по-малка ръждаемост на българчета,ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА .