Пловдивчани пропищяха, не спят заради военно учение

Бойни самолети прелитат ниско и кръжат до 1 през нощта
10 юли 2013 14:52,
99
Пловдивчани пропищяха, не спят заради военно учение
Военни самолети стряскат съня на пловдивчани. Снимка: архив, Булфото

Пловдивчани пропищяха от военно учение, което се провежда на летище "Пловдив".

Самолети излитат и кацат до 1 часа през нощта и будят хората от Пловдив и селата Крумово и Ягодово, които се намират в непосредствена близост до аеропорта.

"Шумът е ужасен и никой от семейството ми не може да заспи", оплака се пред Dnes.bg пловдивчанинът Антон Димитров.

Десетки сигнали има и от двете пловдивски села. По думите на хората самолетите прелитат на 150 метра височина от домовете им.

"Учението е част от съвместната българо-американска подготовка "Тракийско лято – 2013", което се провежда от вчера", обяви полковник Явор Матеев от Министерството на отбраната.

От американска страна в подготовката участват транспортни самолети и 150 американски военнослужещи, а от българска страна в учението са включени "Спартан", един зенитно-ракетен дивизион и 550 военни.

Наземното обслужване се изпълнява от служители на летище "Пловдив".

Полковник Матеев обясни още, че полетите приключват най-късно в 1 часа след полунощ, защото освен дневни се правят и нощни скокове с парашути.

Извършват се и тактически полети на малка височина. Подобно учение се прави за пета поредна година, но за първи път има оплаквания от гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
2
 
! Отговори
Димитър Смилянов преди 10 години
Не ми се мисли колко хиляди тона гориво ще издухат абсолютно безсмислено!Нашите военни са готови гъ*а да си дадат под наем, само да се намери някой да им плати!
83
1
 
2
 
! Отговори
Димитър Смилянов преди 10 години
Странно е, че нито един сайт не се сети за село Катуница, което също е подложено на този терор. Не е вярно, че прелитат на 150 метра. Лично съм ги виждал да прелитат на по-малко 100 (даже имах чувството, че са на 50) и то през нощта! Ами ако някой самолет се забие в къщите, кво правим тогава? Не можаха ли да измислят маршрути, които не минават над населени места? Това е абсолютно безотговорно поведение, за което министъра би трябвало да си отиде!
82
1
 
4
 
! Отговори
кис преди 10 години
Пловдивчани,не плачете и не се жалете,нали сте демократи.
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този J-11 струва приблизително $7,500,000, а SU-27 струва $30,000,000. Кой нормален човек ще се качи на тази китайска реплика :)
80
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na gurka iskam da mu kaja 4e Erdogan natisna butona za proizvodstvoto na lazernoto orujie i tiya proslovuti s-300 s-400 shte budat raztopeni oshte vav vazduha,Turcia shte e 4etvurtata strana v sveta pritejavasht takovo orujie
79
1
 
4
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
До 83Ха, какъв майтап бе,човече, ние сме толкова зле, че и на китайски лично аз бих се радвала, имат дубликати на су-27 например...нямаш си представа просто какво се нарича армейски недоимък.
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До KOSTAS LINKEТи сега неразбрах Българин, Грък или Германец си или и 3-те наведнъж? Нещо руско така няма ли да се намери?
77
1
 
2
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
До 83Не може, сега старото правителство се бие с новото, тук в Б-я има едни особености нашенски си...ние армия нямаме просто..това е истината.
76
1
 
3
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
просто да довърша. Да и наряза стотици бронирни единици гроб...тогава защо никой не протестира? Гледаха как гроб съсипва бойния потенциал на армията и гък не казаха...радваха се, че мутра ги управлява...
75
1
 
1
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
До 79Остави го този, просто когато си слаб е нормално да получаваш и ритници от всеки))) Ние сме слаби /икономически и военно/ и те ни ритат...Жалко, че Величието на армията ни е в историята, но пък аз да попитам "протестиращите" защо не протестираха, когато ГРОБ блокира сделката за френските кораби, които щяха да бъдат построени тук по лиценз, когато гроб спря сделката за Грипен, спря превъоръжаването на другите две фрегати от класа на Дързки, числено съкрати армията, наряза стотици бронирани
74
1
 
3
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
А, да ф-35 никога няма да се оправи, прав си)))
73
1
 
5
 
! Отговори
djaf-djaf преди 10 години
А,сега и гърчолята ли ни подхванаха? и те ли ще ни завлядяват с "могъщата" си армия.Много могъща,пък северен Кипър,още си е турски.Лесно е да се периш,на ограбена и разоръжена нация.Само,че,да взема ли,да им напомня "Дойран",през Първата световна.И тогава,през 1913 година България беше в подобно положение,а какъв пердах ядоха,барабар,с английските си господари.На "великия" грък,мога да напомня,че може да си нямаме армия,но имаме АЕЦ "Козлодуй" и както ни е писнало от разни нашественици...!!!!
72
1
 
2
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
///4 ДИВИЗИОНА ''ПЕИТРИОТ'' - АНАЛОГА НА ЕС-400///Е, ако имаш предив С-400, доста бъркаш, двата комплекса нямат общо, С-400 е без аналог, виж характеристиките им, просто нищо общо...извинявам се, но не мога да се ровя за всеки един от вас и да копвам и пействам, първо четете, после пишете))
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Майничкащото можем
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВиирджинияАбе *** Ф-35 аз говоря за cockpita. Тоз ф-35 ако става въпрос никога няма да се оправи.
69
1
 
1
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Ф-35 има още доста проблеми да се оправят с него..
68
2
 
1
 
! Отговори
Майничка преди 10 години
Брей, не знаех, че има и пилоти в тоя сайт... Не разбирам що коментирате изтребители при условие, че учението се прави от десантни и транспортни самолети с турбовитлови двигатели, които са в пъти по-тихи от реактивните.
67
1
 
3
 
! Отговори
ДО МАЙНИТЕ преди 10 години
Алооо, НАЛИ ИСКАХТЕ ----НАТО ????ОЩЕ ЛИ ИСКАТЕ ...?Не стаА!АЙДЕ ЗАСПИВАЙТЕ ,ОЩЕ ----24г.
66
2
 
2
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
До 68О, да и руските Панцири имате, реално турският самолет, който бе свален от сирийците бе свален точно от Панцир. Това е невероятен комплекс, рубежът ви е така С-300, далечни цели, по-близки Тор, непосредствено близки Панцир. Просто ПВО ви е непробиваемо, говоря като човек имаш общо с Отбраната, като се добавят и близо 200 изтребителя..ха..нека някой ви наруши въздушното пространство..Армията ви просто е наистина първокласна.
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВиирджинияТака е, ама искам да направя сравнение м/у Ф-35 и Миг-35. Ф-35 е като детска играчка отвътре.