Варненци срещу ВиК, че ги оставя често "на сухо"

Хората се събраха на два протеста в морския град
18 юли 2013 14:43,
4

 

Варненци протестират срещу ВиК. Снимка: БТА

Два успоредни протеста имаше днес по обед пред сградата на ВиК-Варна. Единият се проведе извън оградата на дружеството и в него се включиха предимно жители на кв. “Аспарухово”, които всекидневно остават “на сухо” заради аварии по водопреносната мрежа.

Те настояваха за незабавна оставка на шефа на ВиК Валентин Вълканов, тъй като той не можел да се справи с водните проблеми на града. В същото време десетки служители на дружеството изпълниха двора му, за да подкрепят Вълканов, за когото научили, че скоро ще бъде отстранен от поста. По техни думи смяната му се очаквала на 23 юли с решение на правителството.

По време на двата протеста синдикатите към дружеството дадоха пресконференция. Те обясниха, че Валентин Вълканов е ръководителят, който може да се справи с ВиК-авариите във Варна и може да стабилизира финансово дружеството. Те бяха категорични, че настоящият управител е компетентен човек и единствено остарялата мрежа в града е причина за честите аварии и безводието в различните райони.

“До две седмици започваме подмяна на тръбопровода, който остави квартал „Аспарухово” без вода. В момента правим мастърплан , който ще е готов до август. В него са отбелязани най-критичните зони на мрежата в града””, заяви главният инженер Петър Карагьозов. По негови думи за цялостната подмяна на варненската ВиК –мрежа са необходими милиарди левове, с които дружеството не разполага. Затова тръбите щели да бъдат сменяни само по критичните участъци. Със средства обаче трябвало да помага и Общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Пламен Стоянов преди 10 години
Важно съобщение : Всеки който е протестирал срещу ВиК вчера и днес да заповяда в хотел Аква Азур на рецепцията за да получи по 20 лева. Необходимо е да каже "АЗ ПРОТЕСТИРАМ ЗА ПЛАМЕН". До хотела се стига с автобуси с номера 9 и 109 спирка "Панорама" кк. Свети константин. Заповядайте пари има за всички. Протестиращите *** ще бъдат изкъпани и лично ще им направя *** за благодарност за хубавата работа
1
2
 
6
 
! Отговори
svidetel преди 10 години
"протестираштите варненци" бяха 5-6 ***,тези с плакатите.Познати на инкасаторите от Каменар,които нямат водомери.Всички ние им плащаме водата!!За сведение служителите на ВиК-Варна са най -дебнати за това дали си плащат водата!!