117 хил. BG домакинства снабдени с дърва за огрев

В горските стопанства имало достатъчно резерви, успокояват от МЗХ
17 окт 2013 16:18,
6
117 хил. BG домакинства снабдени с дърва за огрев
Дърва за огрев. Снимка: Булфото

Дърва за огрев са купили вече 117 хиляди домакинства в страната, съобщиха от земеделското министрество.

Само за последните две седмици около 20 000 домакинства са се снабдили с дърва, като всяко домакинство има право да добие до 10 кубика.

Количеството реализирана дървесина за този отоплителен сезон е малко над 800 000 кубични метра, допълват от ведомството.

Всички държавни горски и ловни стопанства разполагат с налични количества дърва за огрев на склад, а при нужда имат готовност да добият и реализират допълнителни кубици с дърва.

Цените на дървата, предлагани от горски склад, са между 29 и 36 лв. за широколистните и средно 21 лв. за иглолистните.

Продажната цена на дървата за огрев, добивани от самите лица, е между 12 и 17 лв. за кубичен метър за широколистните и за иглолистните съответно от 5 до 11 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: складМЗХдърва за огрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
НЕДОУМЯВАЩА преди 10 години
Наблюдавам напоследък във всички български медии да се пише за проблемите на *** като проблеми на българското население,без да се уточнява за кога става въпрос.НАПРИМЕР 10000 българчета не посещават училище,сега за тези над 100000 ,,български,,семейства,които получили дървата.ЗА КАКВО СЕ ПРАВИ ТОВА,КАКЪВ ИМИДЖ СЕ СЪЗДАВА В ЕВРОПА ЗА БЪЛГАРИЯ,ТЕ БЕЗ ТОВА НЕ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА СА БЕЛОКОЖИ.ТОВА ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ И НА *** И МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КОМЕНТАРИИТЕ ИМ.
2
0
 
6
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
Споко, *** ще ги получат като помощи и ще ги продададат на тези, на които децата са платили данъци за тях, а получените пари ще изпият за една вечер.После ще се сбият. Ще се изпоколят и ще бъдем принудени да похарчим и последните пари за здравеопазване за лекуването им.Всчико е изчислено.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И после защо България има най-мръсен въздух в ЕС (пробвайте да си прострете дрехите някоя зимна нощ навън и ще са приятно опушени на сутринта) и защо сме на второ място по скорост на обезлесяване в света. Не виня хората, за друго пари няма, виня държавното управление, че не прави нищо по въпросите с доходите и с достъпа до по-чисто отопление