Денонощна блокада в Телиш не допуска оборудването за лагера

Протестиращите с декларация до премиера
22 ное 2013 20:22, Анисия Иванова
15
Денонощна блокада в Телиш не допуска оборудването за лагера
Протестът в Телиш. Архив: Булфото

Протестиращите от плевенското село Телиш срещу създаване на бежански лагер в бившето военно поделение в селището са приели декларация, която ще изпратят до министър-председателя, министъра на вътрешните работи и омбудсмана. Това съобщи за БТА Нели Дакова - кмет на селото.

Документът е приет на днешния митинг в центъра на селото. Той е подкрепен от подписка с около 3500 подписа, решение на Общинския съвет на Червен бряг в подкрепа на населението на Телиш и с още пет декларации от неправителствени организации и сдружения.

Още по темата
В декларацията, която ще изпратим в понеделник, изразяваме аргументите си защо не бива да се изграждат лагери за бежанци в населени места в цялата страна, поясни кметът на Телиш.

Ние не сме против тези хора, но сме убедени, че има възможност в лагери да бъдат превърнати изоставени от армията поделения извън населени места, допълни Дакова.

По думите й официални отговори на техните искания да бъде отменено решението бившето военно поделение да бъде превърнато в лагер не са получили до момента, затова продължават със своите действия.

Тя уточни, че мирните протестни митинги всеки преди обед в центъра на селото ще продължат и в събота и неделя.

Денонощната блокада на подстъпите към поделението също се запазва, за да не се допусне доставяне на оборудване за лагер, каза в заключение Дакова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Хора от Телиш, с вас съм! Подкрепям ви напълно!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
френски разузнавач преди 10 години
Правителството защо не пробва да настани в Коиловци? Там хората не протестират, направо действат!
11
0
 
6
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Браво. Защо не вземете да го запалите най-накрая това поделение или каквото е там та да стане безсмислено носенето на оборудване. Защо арабските емигранти не се настаняват по границата в ненаселени места?
10
0
 
7
 
! Отговори
i v Germania преди 10 години
Moze samo da se u4im ot TELISH ! BRAVO !
9
0
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Така се прави. Браво на хората от Телиш, можем само да се учим от тях .
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората имат пълното право да протестират - те живеят там, а не депутатите !
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дай Боже цяла България да се вдигне срещу *** напаст!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро цяла България ще е Телиш! Орешарски се оказа поп Кръстьо 2.
5
1
 
19
 
! Отговори
Д. Чинтулов преди 10 години
Стани, стани юнак балканскиот сън дълбок се събуди,срещу народа отоманскити българите поведи! Че сълзи кървави проливавъв робство милий наш народ;високо той ръце простирада го избави вишний бог! И тъй ний много претърпяхме,но стига толкоз да търпим,да бъдем пак, каквито бяхме,ил' всинца да се ***. Докога, братя, да се губим?Защо да се не съберем?Така ли вечно ще се трудими в робство всинца да измрем? Я вижте, братя, погледнетена ближните нам племена!От тях добър пример вземетекак си прославят имена
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи не оставяйте родината си на личните интереси и воля на продажните *** политици, защото упорито подготвят поредната национална катастрофа която заплашва суверенитета на България като държава!
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврокомисар Кристалина Георгиева неслучайно подготвя българския народ, че емигрантите от Близкия изток и Африка ще решават проблема с ниската раждаемост в България и трябва да бъдат заселвани в обезлюдените села.. Франция, Англия, Германия и Австрия имат строги ограничителни квоти за хора, които да третират като бежанци от сирийската война. Европа не ги иска и планът е тези нелегални да останат в България завинаги! Българи, последваите примера на Телиш!!! Не оставяйте родината си на личните личните интереси и воля на продажните *** политици, защото упорито подготвят поредната национ
2
2
 
25
 
! Отговори
Антикомунист преди 10 години
Нека депутатите си вземат бежанците в къщи, вместо да тормозят народа.На всеки комунист по трима бажанци в къщи и така ще се реши проблемът с откраднатите от комунистите пари. Ще отидат за благородна кауза
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Офчеф сега се чуди как да изкара всички от Телиш и околията пияници,наркомани и престъпници, еничарите да ги пребият и задържат за 72 часа, а той спокойно да настани тея които никой не иска.