Местностите във Варна няма да сменят имената си

Общинският съвет отхвърли предложението за преименуване
13 яну 2014 21:20,
50
Местностите във Варна няма да сменят имената си
Плажът на Кабакум няма да смени името си. Снимка: Impact press group

Общинският съвет във Варна отхвърли предложението за преименуване на местностите с турски имена. Това съобщи общинският съветник Костадин Костадинов, чиято беше инициативата за преименуването с български имена на местностите, пред „Фокус”.

„За” отхвърляне на решението гласуваха 22 общински съветници, а 9 – „против”.

Ако решението беше прието над 200 местности във Варненско трябваше да бъдат преименувани. Преди Нова година Общинският съвет във Варна взе решение зда преименува местностите с български имена, но впоследствие областният управител на Варна върна решението на Общинския съвет и предизвика скандал. На днешното заседание общинарите вече бяха размислили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я веднага да ги сменят и да не се правя.......... както сме свикнали с турските имена, така ще свикнем и с новите български!!!!!
43
9
 
4
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Правилно, Османе! Да се върнат историческите имена, а те СА БЪЛГАРСКИ, защото България официално я има от 681 г., неофициално много по-отдавна, тогава, когато ТУРЦИ И РАЗНИ ПОДОБНИ племена са------Хайде да ми кажеш какви са били българските имена на тези местности от 681 насам преди турците да ги сменят! И не ми минавай с българския превод на сегашните турски наименования!
42
1
 
8
 
! Отговори
до 42 преди 10 години
Извинявам се, но само необразован човек от село, дошъл лично или второ поколение от някоя кирпичена колиба да се прави на варненец, въртейки тигели из площад "Независимост" и избивайки си комплексите по този начин, че всъщност дошъл от нейде си, може да се интересува от плочки и тротоари повече, отколкото от българщината - от запазването на българския дух, традиции, история и език. Типичен белег на необразованите хора с робско самосъзнание и липса на морал, с които се напълни града НИ.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Между другото, идеята е от Осман. Българското външно министерство трябва да отправи ПРОТЕСТНА НОТА СРЕЩУ УПОТРЕБАТА официално от турски държавни лица НА наименованието *** за БЪЛГАРИЯ. Това е определено предизвикателство, ТАЕН ЗАМИСЪЛ и унижение. Самата Турция те не си я наричат ТУРЦИСТАН, величаят я катоТЪРКИ - малко смешно, защото на английски търки е ПУЙКА. Значи, съзнателно предпочитат комичното, за да избегнат исторически-географското азиатско стан. И така ДА ПРИКРИЯТ ПРОИЗХОДА и АГРЕСИЯТА СИ.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Самотният ВълкНе се чуди, много българи са предатели, други страхливци. Ние бастисахме Левски, не турците, те го пуснаха нарочно с 10 кьопави заптиета през зимата, през проходи, по преспите на безлюдни полета, ЗА ДА СИ ГО ОТЪРВЕМ. Достатъчно е било 20 чобана със сопи да сплашат и вържат заптиетата и да ОСВОБОДЯТ ЛЕВСКИ. Но не би. Така е и сега. Слушкаме агентите на чужда държава, за 500-годишните золуми на която е страшно да говорим и сега. Не че няма свестни турци, но тяхната държава си гледа интереса, за разлика от нашата. Особено сегашната.
39
2
 
10
 
! Отговори
да бе преди 10 години
До Самотният ВълкПука му на Болен за имената на местностите, както сякаш му и пика за каквото и да е българско!Глупав ли си или си някой алчен *** от свитата му?
38
2
 
16
 
! Отговори
Дo Осман преди 10 години
Правилно, Османе! Да се върнат историческите имена, а те СА БЪЛГАРСКИ, защото България официално я има от 681 г., неофициално много по-отдавна, тогава, когато ТУРЦИ И РАЗНИ ПОДОБНИ племена са се самоизяждали по Алтай и зад него(разбирай го,както искаш) и просто НЯМАТ ИСТОРИЯ. Каква история БЕЗ ПИСМЕНОСТ!!! И те като макетата грабят чужда история и територия. Значи, ИМЕНАТА ТРЯБВА ДА СА ТЕЗИ, ОТПРЕДИ ТУРСКОТО РОБСТВО. А за ЗАГРАБЕНИТЕ ИМОТИ - ВАКЪФСКИТЕ ДА СЕ ПЛАТИ НАЕМ ЗА 500 ГОДИНИ! Ти специално, по-бързо си се връщай по чукарите на Туркестан.
37
3
 
7
 
! Отговори
до СД преди 10 години
Сд, много си прав. Инфраструктурата ни е за оплакване. Дупка до дупка по тротоарите, а площад "Независимост" е като след бомбардировка, а ние слушаме празни приказки от пишман националисти.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС управлява страната... БСП са бледа сянка на изчезващ вид! Предатели!
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И трябва да се поучим от гърците по отношение на турската държава - те много добре ги знаят какви са и хич не се колебаят да отрежат всичко общо с тях и да бъдат категорично затворени за тях.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че имената трябва да са български, примерно в Гърция всичко е сменено и няма следи от турското робство, така трябва да бъде, на мен най-малкото турските имена ми звучат грозно.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви имена са имали преди 700г ? А , уж се гордеем с 1300 г история.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За пореден път управляващи управници се дупят угоднически. България на българите /анадъмму/.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като недоволствате тука, мислите ли че някой ще ви обърне внимание?
30
11
 
21
 
! Отговори
Самотният Вълк преди 10 години
Не бе той Сидеров виновен че направи митинга във Варна да защити смяната на имената от Турски на Български .Колко човека му отидоха на митинга за да го подкрепят ? никой страничен ,освен симпатизантите на Атака .Хайде сега се правете на смелчаци тук пред клавиатурите и псувайте колко е скапана държавата ни .Ами ние сме си я направили такава .Не са дошли Марсианците да ни докарат до това дереже .
29
9
 
7
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Хората пожелаха .... тарикатите не... в съшото време потника гербераст раздава имоти на роднини... свиркай си.
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ...!!!! ТЕЗИ *** КОИТО СА НА ВЛАСТ В МОМЕНТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА НЕЗАБАВНО,А АКО НЕ ИСКАТ ДА ИЗЛИЗАТ ДА БЪДАТ ИЗКАРАНИ С БУТИЛКИ БЕНЗИН/ няма къде да ходят мръсниците/ ДНЕС СЕ СМЕНЯТ ИМЕНА НА МЕСНОСТИ УТРЕ ЩЕ СМЕНЯТ НАШИТЕ ЛИЧНИ ИМЕНА. НА БУНТ!!!
27
4
 
10
 
! Отговори
Filibe преди 10 години
Plovdiv ot utre se narica FILIBE.
26
1
 
26
 
! Отговори
999 преди 10 години
За пореден път се убеждавам че винаги най смелите вдигат бунтове,въстания и имат идеали и първи влизат в бои и умират за кауза и идеали ,а после страхливците,предателите и отрепките и хора с робско самосъзнание се домогват до властта с слогинство и подмолни методи и после се чудим защо не върви нищо в тази Държава. И най лошото че тези хора се възпроизвеждат и гена и манталитета им се предава . После същите тези *** наследяват бащите и майките си и доунищожават всичко с некадърността си.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е нямам думи ... просто тази държава,начело с тези управляващи,заслужава наистина да не останат БЪЛГАРИ В "БЪЛГАРИЯ". Хората си стягат багажа..и е съвсем естествено ;/