3 000 снегопочистващи машини чистят пътищата в страната

Очаква се утре валежите да спрат
Обновена: 26 яну 2014 14:15 | 26 яну 2014 14:12, Камелия Цветанова
20
3 000 снегопочистващи машини чистят пътищата в страната
Снимка: Булфото, архив

Около 3 000 снегопочистващи машини осигуряват проходимостта на пътната мрежа в страната, съобщава пресцентърът на агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От там уверяват, че 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканските пътища.

Все още заради тежките метеорологични условия на територията на Румъния временно е ограничено движението за товарни превозни средства по път I-5 Русе-Бяла в посока Румъния. Пропускат се единствено леки автомобили и автобуси с румънска регистрация.

Проходите "Ришки", "Предела", "Котленски", "Печинско", "Рожен" и "Пампорово" са отворени за движение за всички видове превозни средства. Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 10 т през прохода на Републиката. През "Петрохан" товарните автомобили трябва да бъдат без ремаркета и полуремаркета, посочват от АПИ.

Очаква се утре валежите да спрат. В Североизточна България ще бъде ветровито, което е предпоставка за образуването на снегонавявания и преспи.

От АПИ препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Бетер" -софиянците / каквото и да значи това според провинциалния ти речник/ не видяха нито сантиметър изчистени улици вчера !! Така че моите или на другите гумите нямат никакво отношение в момента. И не, няма да излезна да чистя пътища след като си плащам данъците, които трябва да отиват точно за това, а не по джобовете на разни партийни гейове.... Та замисли се кой трябва да млъскне с глупостите...
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе хора,всяка година сте все едни и същи ревли,все нещи някой не е направил. Па за бетер софиянците да не говорим. А защо не си помислите,зимните ви гуми от кога са,и вериги сложих ли? То да плюе всеки знае! Пък и като сте толкова "примерни" граждани,вземете че помогнете! Па белким млъкнете с глупостите!
14
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Пак яко лъжи. Днес карах следобяд из София. От Дианабад до Южен парк през околовръстното. Единствената изчистена "улица" беше околовръстното и то предполагам от силния трафик. Навсякъде дргаде имаше 2-3 см сняг, а отдолу лед. Язък ви на бойната готовност!
13
0
 
0
 
! Отговори
Petar преди 10 години
Pak ,lajete ni6to ne se 4isti.elate vav Varna da vidite.to 1000 snegorina nqma v cqla BULGARIQ Vie kazvate za 3000. Stiga veche s tezi laji
12
0
 
1
 
! Отговори
ASI преди 10 години
eee zimata doide iznenadvashto sega be kolegi , nekazvaite takanesili spomniate dumite na bat BOiKO .... SNEJiNKiTE SHTE SE HVANAT VAV VAZDUHA OSHTE :)
11
1
 
10
 
! Отговори
me преди 10 години
Еми браво, че чистят из страната та се късат. В София в периферията та до 15 км извън не е пипнато да чистят. Вероятно са нахвърляли някаква химия, съответно всичко е на киша + навявания, ако не си със зимни гуми предполагам. че е абсолютна пързалка. Но иначе им даваме милиони за чистене и от 3 дена сме в пълна бойна готовност за снега. А то на практика почти не е валяло. Просто срам.
10
1
 
7
 
! Отговори
E30 преди 10 години
Като станах и видях че не са изчистили излезнах да покарам беше супер. Нито се пързалях нито се въртях. 1 час по късно минах по същия маршрут вече бяха опесачили и станало киша. Е нямаше такава пързалка вече едвам се тръгваше. Гумите са ми чисто нови и предпочитам никъде да не чистят от колкото да стане киша и пързалка. Като не сте предвидили зимата не я хранете че ви изненадала.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Стара Загора се чистят само главни улици, чакат да стане 1 метър сняг и тогава ще почнат .
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Магистрала Хемус слой лед, слой сняг. Един автобус се беше преобърнал край Невша, добре че е почистено.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МАГИСТРАЛИИИЗа съжаление аз съм от хората,дето само го пълнят този бюджет...Нарочно не минах по магистралата,щото в новата и част е първа зима и никой не знае къде ще навява.Но по стария път за Бургас на всяко невралгично място си имаше машина-факт.Шипка си беше почистена и опесъчена.От Шумен съм и знам какво е виелица.Докато не спре да вее,не можеш го изчисти.Ама чак пък на бялото черно да казваме...Бъди здрав!
6
3
 
2
 
! Отговори
МАГИСТРАЛИИИ преди 10 години
До kukufЧовече, ти да не си от тия които получават заплата от нашите данъци? Ако на теб ти е добре , не трябва ли да се помисли и за хората от северна България, които всяка зима биват затрупани понякога със седмици в малките населени места. Не всички се движим само по магистрали. Желая ти същата зима, каквато имаме ние днес и сега!
5
2
 
5
 
! Отговори
kukuf преди 10 години
Аз пък мога да кажа едно голямо БРАВО на поддържащите пътищата.Сега се прибрах от една махала над Габрово през Шипка,оттам по подбалканския път,че до Бургас.Перфектно за условията.Пък снегорините си бяха по стоянките на много места,щото си бяха свършили работата.Добре свършена работа!Благодаря и язък ми за притесненията!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що лъжете???В Плевен не е почистено!!!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по фактури са три иляди снегорина , *** ДЕ СА В ТОЯ СНЯГ ПО ПЪТИЩАТА НИКОЙ СЕ НЕ ВИДИ
2
2
 
21
 
! Отговори
sp преди 10 години
какво говорите бе хора .. сега се прибрахме от боровец .. отвратителни са пътищата , колите се въртяха на всеки завой .. икато влезнахме в софия ... същата работа ... цариградско при експо центъра е 10см сняг ...
1
2
 
21
 
! Отговори
пострадал преди 10 години
Това е някаква шега! За 4 часа пътуване вчера видяхме само един стоящ на място снегорин с пуснат буркан и вдигнато гребло.Шофьорът преспокойно си пушеше в кабината, а ние щяхме да се изпотрепем, защото никой даже не се сеща, че може да се опесъчат някои заледени участъци, където вчера валя обилно дъжд върху снега. БРАВО НА АПИ И ДА ЖИВЕЕ!!!