Протестиращи и жандармерия се сбиха в Пловдив, шестима са ранени

Бутилки и павета хвърчаха по полицаите, те отвърнаха с палки
Обновена: 14 фев 2014 19:02 | 14 фев 2014 16:08, Анисия Иванова
494

Един от ранените при стълкновенията в Пловдив. Снимка: Булфото

Протестиращи и жандармерия се сбиха в Пловдив при протеста в защита на бившата Куршум джамия, при сблъсъците са ранени шестима души.

Протестът започна пред сградата на съда, където се гледаше делото по жалба на Община Карлово срещу решението на Окръжния съд, с което сградата на бившата Куршум джамия се присъжда на Главното мюфтийство

Протестът продължи почти 5 часа и завърши с импровизиран митинг пред офиса на ДПС на бул. "Цар Борис Трети Обединител". След скандирания "Долу ДПС" част от множеството започна да хвърля камъни по офиса на движението и намиращия се наблизо павилион от веригата "Лафка" до спирка на градския транспорт.

Тогава полицаи и жандармеристи започнаха да изтласкват хората към булеварда. Част от множеството отговори на натиска, като започна да замеря служителите на реда с камъни, павета и пластмасови бутилки, жандармеристите използваха палките си.

Още по темата
При сблъсъка има и ранени. Две момчета са със счупени глави, след като са удряни с палки от полицаите. Момиче е с кървяща рана, в предната горна част на главата. То заяви, че е било ударено от полицаи. Пострадалото момиче стана причина протестиращите да започнат да хвърлят камъни по служителите на жандармерията.

Полицаите подгониха протестиращите по бул. „Шести септември” срещу централата на ДПС, който все още е блокиран. На място пристигнаха две линейки, в едната бе качена и възрастна жена - продавачка в "Лафка".

Служителите на реда успяха да разделят протестиращите на групи и те постепенно се разпръснаха.

По информация от Центъра по спешна помощ в града шестима души са пострадали при сблъсъците. На пострадалите е направен пълен медицински преглед. Шестимата пациенти са приети в болнично заведение, казаха още от Спешна помощ. Оттам, обаче не пожелаха да уточнят какви точно са били нараняванията им.

Над 5000 души се събраха на протеста, сред тях - много футболни фенове. Поне пет автобуса докараха част от хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До bg;Много плюеш бе, оплю орталъка. Момче, през 1989 ръдоводих въстанието на турския народ срещу режима на пъдаря от правец. Повярвай ми видях много ``смелчаци`` като тебе въоръжени до зъби и припадащи от страх по площадите на Делиормана. Отправям апел към сънародниците ми за гражданско неподчинение и търсене начин ``за развод`` с тази *** от *** и недъгави злобни същества наричани ***. Време е да дръпнем браздата, да повикаме чедата си служили в турската армия за да имаме проф.армия
343
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 681;Лъжеш се скъпи, не връщането на Куршум джамия , а вашето държание е подигравка с паметта на Левски и подобните му. Именно вие а не турците не дадохте и залък хляб на клетата му майка и тя от глад се хвърли в кладенеца и се самоуби в ``освободена българия``.Значи срещу турците се бориха, българите ги предадоха,българските представители в съда им искаха смъртна присъда.По целият им житейски път ги съпътства българското предателство. А да не говорим за брат му Петър Кунчев-ветеран опълченец
342
1
 
7
 
! Отговори
681 преди 10 години
Този процес за искане на куршум джамия е подигравка с паметта на ЛЕВСКИ!Това е героят забил нож в сърцето на турската империя и показал пътя за борба срещу поробителството!Сега неговите наследници трябва да докажем, че сме достойни българи и да изметем тая *** и българска и турска от парламента!Сега е и моментът европа да ни подкрепи за унищожаване на паразитното дпс в което много се съмнявам, защото тя ни го натрапи.Така, че НАРОДЕ, оправяй се сам!!!!
341
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
Zaradi gnusnata muslemska sataninska smrad ima bezredici I nasilia v Bulgaria,Balkanite,Kavkaz,Siria,Livan,Afika,Kitai,India,Birma ,Filipinite ,Z.Evropa.
340
4
 
0
 
! Отговори
Озверял преди 10 години
Да колим! Да колим!
339
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
Gjavolo ne e bog,a e lukav lujec.
338
6
 
3
 
! Отговори
ДонКарлеон преди 10 години
Як бой в съпровод на сухо *** ще ги оправи тия футболни хулигани та следващия път да не трошат божии храмове.
337
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tezi policai balgari li sa ili sa naeti ot turcia . Ako sa balgari da se vkluchat v redicite na svoia narod. Ako sa naemnici ot turcia pravitelstvoto da im plashta ot svoite zaplati
336
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I Plovdiv se vdigna na krak! Neka vsichki gradove da se saberat . da otidat v Sofia i da napomniat na pozitanovci che Balgaria e jiva i sega e tehen red da umirat i da se samoubivat!Niama drug pat za opraviane na zakonite
335
0
 
7
 
! Отговори
St. Zagora преди 10 години
BRAVO Filibe! Nie ot Stara Zagora sme gotovi da tragnem i da se prisaedenim kam vas!! Balgarite ne sme svarshen narod i niama da badem svarsheni.Da izmetem pravitelstvo i sad i da postavim nashite balgarski zakoni.DOLO PREDATELSKATA KONSTITUCIA
334
0
 
12
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Мдааа.....Най-накрая!Дано страхът от недосегаемите бъде превъзмогнат!България-на българите!Колкото до полицаите-те са си винаги били продажници и служещи на всяка власт!Да вдигнеш ръка срещу защитаващ интересите на Родината...?Какво по-голямо предателство от това?Пфу...Отврат!
333
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
Gnusnia demonio4en islam propovedva tolerantnost samo kogato sa malcinstvo.
332
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
Eeeiiiii,kopeldashki lainarski svinje ot dnes.bg,zashto ne kazvate kolko avtobusi dokarvat protestirashtite v Kiev?
331
0
 
17
 
! Отговори
Жужка преди 10 години
А аз си мислех,че в България мъже няма.Струваше ми се,че всичко живо от мъжки пол,що е здраво и кадърно е заминало на гурбет.Това мъжко струпване в центъра на Пловдив много ме изненада.
330
0
 
8
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Наистина ли има значение кое на кой е след като на един народ не му пука дали е потрошил свещено за някои място?!... не е народ, а ***.... - аре познайте кой го е казал!
329
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи,японци,китайци, лека ви нощ :))) И сериозно... никакво връщане на нещо,което ни е било откраднато и сме си отвоювали обратно, но да не си го изкарваме на турците, а да си поговорим със съдиите умници, които са им напълнили гушките да разпалят малко страстите за преди изборите :)))
328
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЦернТова е истината,който се интересува да си търси информацията.Информация колкото иска човек,само желание да има.По-добро доказателство от ДНК изследване няма,а иначе самосъзнанието е всичко т.е. ако някое българче е родено в Англия и възпитано от родителите си(българи)в английски ценности и са си говорили с него само на английски,то българче никога няма да се чувства следователно и да бъде,въпреки гените...
327
0
 
2
 
! Отговори
До 355 преди 10 години
Да няма да станеш японец, но няма и да разбираш кръвта си , а нашата е най-добре описана от Херодот!
326
1
 
4
 
! Отговори
Церн преди 10 години
На който му е интересно да си потърси в нета изследването за ДНК ! Има го на английски, немски и в един исторически руски форум в който няколко руски доцента и професора защитаващи тезата за тюркския произход на българите окапаха до един към края на спора. Спора се водеше от български професор живеещ във Франция. Става въпрос, че чрез ДНК знаеш наистина кой си, а не политически глупости.
325
0
 
0
 
! Отговори
До 355 преди 10 години
Толкова си прав!