Протестиращи и жандармерия се сбиха в Пловдив, шестима са ранени

Бутилки и павета хвърчаха по полицаите, те отвърнаха с палки
Обновена: 14 фев 2014 19:02 | 14 фев 2014 16:08, Анисия Иванова
494

Един от ранените при стълкновенията в Пловдив. Снимка: Булфото

Протестиращи и жандармерия се сбиха в Пловдив при протеста в защита на бившата Куршум джамия, при сблъсъците са ранени шестима души.

Протестът започна пред сградата на съда, където се гледаше делото по жалба на Община Карлово срещу решението на Окръжния съд, с което сградата на бившата Куршум джамия се присъжда на Главното мюфтийство

Протестът продължи почти 5 часа и завърши с импровизиран митинг пред офиса на ДПС на бул. "Цар Борис Трети Обединител". След скандирания "Долу ДПС" част от множеството започна да хвърля камъни по офиса на движението и намиращия се наблизо павилион от веригата "Лафка" до спирка на градския транспорт.

Тогава полицаи и жандармеристи започнаха да изтласкват хората към булеварда. Част от множеството отговори на натиска, като започна да замеря служителите на реда с камъни, павета и пластмасови бутилки, жандармеристите използваха палките си.

Още по темата
При сблъсъка има и ранени. Две момчета са със счупени глави, след като са удряни с палки от полицаите. Момиче е с кървяща рана, в предната горна част на главата. То заяви, че е било ударено от полицаи. Пострадалото момиче стана причина протестиращите да започнат да хвърлят камъни по служителите на жандармерията.

Полицаите подгониха протестиращите по бул. „Шести септември” срещу централата на ДПС, който все още е блокиран. На място пристигнаха две линейки, в едната бе качена и възрастна жена - продавачка в "Лафка".

Служителите на реда успяха да разделят протестиращите на групи и те постепенно се разпръснаха.

По информация от Центъра по спешна помощ в града шестима души са пострадали при сблъсъците. На пострадалите е направен пълен медицински преглед. Шестимата пациенти са приети в болнично заведение, казаха още от Спешна помощ. Оттам, обаче не пожелаха да уточнят какви точно са били нараняванията им.

Над 5000 души се събраха на протеста, сред тях - много футболни фенове. Поне пет автобуса докараха част от хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в крайна сметка славянина е прав за софтуера и хардуера.Важно е какво е самосъзнанието ти,но понеже някой по-долу написа нещо за произход и гени и аз се зарибих.Ако аз се чувствам българин,дори и да ми кажат,че 80% от гените са ми японски,аз няма да стана японец,нали така?
323
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 348(до 351)Друг пример-Ако след 20 години направят изследване на немските гени ще открият турски,заради смесените бракове в Германия,но при турците в Турция няма да има немски гени.Толкова ли е трудно да се проумее това не мога да разбера???
322
0
 
2
 
! Отговори
До 350 преди 10 години
Много си прав! НО.. има едно НО, щом така мислиш защо си се разграничил или по точно отличил и опоменал като СЛАВЯНИН, а не просто ЧОВЕК!
321
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 343(до347)Виж коментара ми 348 и ще разбереш какво се опитвам да обясня.100% чист българин едва ли има,но нашия етнос е по-чист от турския поради простата причина,че ние не сме били такава империя.Да ние сме били част от нея,но по-скоро сме живяли изолирано от мюсюлманите и не сме се смесвали с тях,докато всички мюсюлмани са се смесвали помежду си.Тогава е нямало турци,мароканци,сирийци.Имало е мюсюлмани,които са се женели помежду си.В онези времена е била важна религията,не етноса...
320
4
 
2
 
! Отговори
до 348 преди 10 години
Да бе вярно! То все в на другите етноси народа тече българска кръв... а българската си е чиста.... и никога в нея е нямало друга кръв, няма и да има нали? ХАХ!
319
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой може ли да ми отговори на въпроса:Валиден ли е нотариален акт за земи придобити по насилствен начин?Защото земите и сградите към които имат претенции турците са придобити по насилствен начин.Равносилно е да ти влезе крадец в къщата,да ти открадне телевизора да го занесе у тях и да го включи към неговата ел.мрежа,значи ли това,че телевизора е негов?НИКОЙ няма право на претенции за земи и сгради придобити по време на поробителски войни!Тогава да си поискаме Македония и Бел. Тракия ;)
318
0
 
4
 
! Отговори
от 345 преди 10 години
Започнах да сплитам думите вече :))) не казвам,че в българските вени тече турска кръв,а че в турските има малко българска.От там идва и близостта от 9,5% на гените на българските турци с турците и от там ще дойде и близостта на нашите гени с турските.Това е!Ако след 50 години се направи изследване на хората в Чикаго ще установят близостта им с българите само защото сега там има към 100000 българина,но в българите няма да тече чикагска кръв!!!
317
5
 
5
 
! Отговори
до 343 преди 10 години
Тогава кажи ми какъв е смисъла тук да ми застават някакви си дори незнаещи от къде идват и на къде отиват да ми се бият в гърдите и да претендират, че са ЧИСТИ БЪЛГАРИ?!? :)
316
2
 
4
 
! Отговори
до 339 преди 10 години
обикновените турци не са виновни,НО ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ СА ВИНОВНИ ДНЕСКА хайде лек нощ
315
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 337(до 341)Аз не казвам,че в българските вени има турски гени,а че в турските има български,не ме разбирайте погрешно.Много българи от жажда за пари и власт са станали турци,а тези които сме останали българи сме се опазили от смесването
314
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС са виновни,непрекъснато искат чуждото,не са толерантни.
313
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 337Абсолютно чист естествено че няма,но специално турския етнос е много мешан,защото още византийците са били много мешани,а турците днес са поне 60% като гени наследници на византийците,а ние пък сме си основно траки.Всяка империя е привличала хора от къде ли не,особено ако е била богата.Османлийте дефакто в началото са византийци приели исляма с цел да се противопоставят на християнския елит.Има едни преселници от Азия по онова време,които уж са турците,но като процент са малко.
312
4
 
2
 
! Отговори
Готина мацка преди 10 години
Тия *** футболните запалянковци никога не знаят за какво протестират и за какво става въпрос, обаче знаят да хвърлят камъни. Жалки провокатори, така не се прави протест!
311
0
 
1
 
! Отговори
До 337 преди 10 години
Изследването е доста обемисто, тогава когато го четох бях много доволен, защото потвърждаваше моето твърдение, противно на това, че за 500 г. Изнасилвания и набези сме се смесили. От хайдушки родове знам, че когато християнка е забременявала е трябвало сама да изкопае дупка да удоши детето и да го зарови, ако тя не искала са заравяли и нея. А инак много сме се клали с гърци, кюрди и турци. Те даже кюрдите получават автономия за това, че се биятс/у България, после английската авиация премахва ав
310
0
 
1
 
! Отговори
До 337 преди 10 години
По тази твоя логика има ли чист етнос?
309
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И последно от мен тази вечер.Не обикновенните турци са виновни за ставащото с джамиите.Нека не мразим тях заради политиците им.Все едно да мразим българите заради нашите неграмотни и продажни политици.Обикновенните хора и българи и турци ставаме жертва на игричките на големите.Нека не го допускаме да ни скарват,но джамията е построена върху църква и затова никакво връщане.Все пак обаче да я уважаваме,защото е храм.Лека вечер на всички и на българи и на турци!!!
308
0
 
2
 
! Отговори
500 преди 10 години
kolko sa mirni turzite v germania,malcat i backat.ama toiagata na nemeza e zdrava,niamat tapi zakoni i dolni politizi
307
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 321Много си прав,само че пропускаш нещо.Я кажи колко българи през 500-те години са станали част от турския етнос?Я кажи колко византийци са станали част от турския етнос,а преди това колко българи са станали част от византийците?Турският етнос днес е смесица от няколко десетки народа в които влизат и балканските,затова я има генетичната връзка между българските турци и турците.Сигурен съм,че има генетична връзка между турци и българи по същата причина и вероятно процентно ще е същата...
306
2
 
0
 
! Отговори
mango arbitar преди 10 години
slavyanino ti mojech li da pardich po ruski da meriche na vodka i komunizam 4e 4ak da osmardich sveta sas tvoyata slavyanska pradnya
305
1
 
2
 
! Отговори
До 321 преди 10 години
За голямо твое съжаление и ЦЕРН и изследването по поръчка на нешънъл джиографик доказват, че българите мохамедани имат 9,5% общи гени с мюсюлманите от република Турция, но не уточняват за кой етнос става въпрос с турския ли с кюрдския ли да не изброявам останалите, че са много!