Доказано: В синьото мляко е имало отрова за мишки

Токсилогичен анализ ще доказва концентрацията й
Обновена: 21 мар 2014 16:52 | 21 мар 2014 15:54, Анисия Иванова
10
Доказано: В синьото мляко е имало  отрова за мишки
Детската градина в Асеновград. Снимка БТА

В млякото, което бе дадено на децата от Централна детска градина "Слънце" в Асеновград, е имало отрова за гризачи, сочат резултатите от химическата експертиза, съобщи наблюдаващият случая прокурор от Районната прокуратура в Асеновград Илко Сивкин.

В неразпечатаните опаковки от мляко не са открити частици от вредни препарати, което по думите му означава, че замърсяването е станало при обработка на храната в детската градина.

Още по темата
Тъй като тази експертиза не дава отговор за концентрацията на опасното вещество, това ще се изяснява с допълнителна токсилогична експертиза, подчерта прокурорът, цитиран от БТА.

Детска градина "Слънце" стана известна преди десетина дни, когато на децата бе дадено за закуска прясно мляко, за което имаше съмнения, че е оцветено в синьо от миша отрова.

Оказа се, че 127 деца бяха пили от млякото, те бяха поставени под наблюдение и при нито едно от тях не се проявиха признаци на отравяне.

По случая районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство. Вследствие на скандала директорката подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спокойно, и през комунизма ставаха такива неща! Комунистите и руснаците са виновни!
5
1
 
10
 
! Отговори
Харалампито преди 10 години
Ами ако в градината работи някой скрит психопат? Ако отново се пробва и то с безцветна отрова и затрие дечицата? Според мен трябва да се гледа много по-сериозно на това нещо. Като на опит са масово убийство....
4
3
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Детска градина е нещо средно между цирк, психодиспансер и зверилник :D На лелката не са и издържали нервите
3
0
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ТОВА САМО ПОКАЗВА КОЛКО ГИ ИЗПЛАКВАТ СЪДОВЕТЕ ПРЕДИ ДА НАЛЕЯТ СУПАТА ИЛИ МЛЯКОТО ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО :DХИГИЕНА НУЛЕВА :D
2
0
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
В неразпечатаните опаковки от мляко не са открити частици от вредни препарати, което по думите му означава, че замърсяването е станало при обработка на храната в детската градина.----------------------ЕПА СА ОТ ГРАДИНАТА СА ЗАБРАВИЛИ ДА ИЗХВЪРЛЯТ ОТРОВАТА ЗА МИШКИ КОЯТО Е БИЛА В ТЕНДЖЕРАТА :D И КАТО СА СИПАЛИ МЛЯКОТО ТО Е СТАНАЛО СИНЬО :D-----------------------ИЗВОДА Е: НЕ СЕ СЛАГА ОТРОВА ЗА МИШКИ В ТЕНДЖЕРАТА ЗА МЛЯКОТО!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая директорка поне е имала доблестта да си подаде оставка, за разлика от нашите управляващи, които вършат гаф след гаф - кой от кой по-големи, но продължават да стискат здраво кокала със зъби и се гласят да управляват години наред !