Лазаров разпореди проверка за бежанците в Розово

"Нека случаят не става повод за дискусии за етническа толерантност"
30 апр 2014 19:55,
111
Лазаров разпореди проверка за бежанците в Розово
Светлозар Лазаров. Снимка: БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разпореди проверка на случая в казанлъшкото село Розово, където 17 бежанци, сред които 6 деца, бяха принудени да напуснат наетата от тях къща заради недоволни местни жители.

Проверката трябва да установи дали е спазена процедурата по даване на бежански статут на лицата, дали те са спазили процедурите и дали местната власт им е издала адресна регистрация, тъй като бежанците твърдят, че са поискали такава, но са получили уверение, че няма да я получат, обясни Лазаров.

Още по темата
Според него този случай не бива да става повод за дискусии на тема "етническа толерантност" и "етнически чисти градове".

Светлозар Лазаров обяви още, че по-голяма част от лицата, които влизат нелегално в страната ни, минават през зелена граница.

От началото на годината България е приютила над 650 лица. 525 от тях са влезли на наша територия през зелена граница. Други 2367 въобще не са били допуснати в България.

По повод информациите, че нелегалните емигранти са били обект на насилие от страна на граничните полицаи, главният секретар на МВР заяви: "Хората не бива да се сърдят на отношението на колегите, защото те с телата си пазят границата, подложени са на обиди, включително ги замерят с камъни за това, че не пускат някого да премине през държавната граница".

Светлозар Лазаров изрази готовност да разпореди проверка по всеки случай на насилие, стига да има конкретни данни за инцидент и ясен източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разпореди...Амчи изпрати 30 командоса с тежко въоръжение, както в Лясковец. Но бай Петко ти разказа играта...
88
1
 
0
 
! Отговори
Hristov преди 9 години
mnogo hubavi mesta za nastanyavane ima do basata na NATO v Burgsko. ima hubavi kasti, hoteli, detski gradini, uchilista i sa savsem prazni. hem bejancite da imat i rabota v systemata na Nato.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не заселят сирииците във Ветрино,Хитрино или други турски села??Има ли такъв случай или това е само за Балгарите?
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са били до сега "органите" ? До кога всичко ще се стоварва на клетите Българи в собствената им държава? Кога управляващите ще помислят и за нас?
85
4
 
7
 
! Отговори
Варварофоб преди 9 години
Варвари-марш от нашата родина Европа!!! Вън незабавно от тук-1333 години ви стигат!!! Марш към дивите степи на Азия откъдето се домъкнахте!!!
84
3
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Рзберете едно - Когато една нация (единствената в Света ) се стопи с 1/4 за 25 г и етническият баланс е сериозно променен с хора нецивилизовани и неговорещи български език (роми турци) когато тази нация е тънеща в бедност и отчаяние- вие искате да е солидарна и безмълвна на новонатресените араби - араби на които държавата им плаща всичко - араби по ценни от българите съседи на тях ? Едни *** които Бг уважава повече от бедните си граждани ? И вие искате българите да са толерантни - Абсурд !
83
2
 
15
 
! Отговори
Ала бала преди 9 години
Минаването през "зелена граница" е абсолютно незаконно.Отговорът на това единствено трябва да е един як лобут и обратно зад "зелената граница"
82
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато един народ живее при нормални условия, може да очаквате и нормално отношение, но когато живее в мизерия, грабеж и бандитизъм без сигурност и правосъдие, това се получава
81
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми той г-н Лазаров си има вид на чист сириец бе?
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tarzan ot selo Rozovo po NOVA
79
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това което стана в село Розово е престъпление с расистки наклоности , тоа тарикът с ланеца и авера му който викаше като бизон на Съд и в Затвора
78
11
 
6
 
! Отговори
селски Бабаити преди 9 години
Бежанците не са ни виновни а пиените селски Бабаити от село Розово , за съжаление всеко едно село в България си има такъв контингент
77
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да забранят също и преминаването на всякакви видове *** търсещи безплатно ядене и пиене през българската граница.
76
9
 
6
 
! Отговори
незаконно произвидст преди 9 години
Много лесно може да се реши Проблема , като се забрани незаконното произвидство на ракия в селските Казани и вино по къщите , понеже всички проблеми идват след напиването тогава Българина избива на Партизанштина
75
11
 
6
 
! Отговори
селската кръчма преди 9 години
Да забранат тея Неонацистки събирания по селата , където се преподава Радикален- Фашизъм в селската кръчма след употреба на големи количества ракия и вино
74
10
 
6
 
! Отговори
СТЕРЕОТИП преди 9 години
Омразата на Българина е СТЕРЕОТИП който така повече от 100 години се предава от поколение на поколение най вече в Селата в България като ВИРУС
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tракторист!!!
72
1
 
8
 
! Отговори
до 87 преди 9 години
Евала на гениите милионери във форума! Хем "умни" хем "богати"! Ай сега гълтай хапчето и заспивай, че като се събудиш ще си вече Наполеон!
71
9
 
2
 
! Отговори
скинара преди 9 години
До Анонимен 86 Тия които имаме пари работим и сме учили да стигнем до тоя хал , а вие сте от евтини бедняшки семейства без образование - вие сте жалки *** бе нема се хванете на работа само ще си разхождате бръснатите глави по кафетата, ама поне го правете изкъпани бедниовци
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя е тая висша класа?