Потушиха огнения ад във Враца, няма пострадали

Най-вероятната причина за пожара е умишлен палеж
Обновена: 1 май 2014 21:47 | 1 май 2014 21:45,
8

Пожарът, който се запали към 18,30 часа днес в склад с полиетиленови тръби за водния цикъл във Враца, бе загасен за около час, предаде БТА.

Няма пострадали хора, нанесени са сериозни щети. Бързата намеса на огнеборците от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" предотврати опасността огънят от запалените тръби да се прехвърли към близките бензиностанция, газостанция и автосервиз, както и към други складови и производствени сгради в бившата складова база на ОКС във Враца.

Още по темата
Четири пожарни автомобили и водоноски са участвали в гасенето на пожара, посочи началникът на противопожарната служба във Враца Тодор Гоцев.

Най-вероятната причина за пожара е умишлен палеж, тъй като в близост до тръбите и склада не е имало открит огън, а в момента на запалването в града валеше дъжд, отбеляза Гоцев в отговор на журналистически въпрос, като уточни, че причината ще бъде изяснена от започналото разследване.

В момента екип от криминалисти продължава работа на мястото на инцидента.  Специализиран пожарен автомобил ще дежури през цялата нощ, за да предотврати евентуално повторно запалване от тлеещи части от тръби.

Няма опасност за населението от замърсяване на въздуха от горенето на полиетиленовите тръби, съобщи директорът на РИОСВ Нели Вачева.

По думите й при запалването на тръбите е имало залпово замърсяване, но заради височината на пламъците и дъждът основните замърсители, получени при горенето, са изхвърлени във височина над Враца.

Експресното изследване на проби от въздуха са показали, че съдържанието на серен оксид, серен диоксид, азотен оксид и азотен диоксид, както и на въглероден оксид и на фини прахови частици, са в нормата, посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Врацапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
земляк преди 10 години
много страшно
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този който го е запалил хубаво да не види
4
1
 
11
 
! Отговори
Maks преди 10 години
Това е отмъщение на врачани за разбитите улици. В момента толкова много дупки и изрязани улици има във Враца , че единствено марсоход върши работа за придвижване ! Мамицата им некадърна оа кмета и на цялата *** администрация !
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** заличиха следите от мащабна злоупотреба!
2
2
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Цялото небе почерняло но замърсяване няма :DТова поне е решимо мръсотия слагаш противогаза и готово!!!Щом няма радиация си е Ок но ако са умни там ще спят на затворени прозорци тая нощ!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас!Изглежда зловещо с тези извити железа по оградите!