Яхта под български флаг води в "Тол шипс"

Времето не помага в първия състезателен ден
Обновена: 4 май 2014 18:38 | 4 май 2014 18:36, Екип на Черно море
6
Яхта под български флаг води в "Тол шипс"
Снимка: Булфото

Времето не помага в първия състезателен ден на SCF Black Sea Tall Ships Regatta. По-малките съдове напредват в дистанцията до Новоросийск, докато ветроходите от клас А се движат доста по-бавно, пише maritime.bg, предаде информационна агенция Черно море.

Според коригираното време на първа позиция пред всички участници в регатата е SEA ADVENTURE. Яхтата плава под флага на България, но е с екипаж от Финландия. Битката в най-големия клас се води часове зад гигантите МИР и НАДЕЖДА, които успяха да се отдалечат от основната група.

Очаква се слабият източен вятър да бъде заменен от по-силен южен, което ще окаже въздействие на класирането. Очаква се AKELA да увеличи скоростта си до 5,8 kn, SEA ADVENTURE до 5,3 kn, а VIKING и BODRUM да запазят настоящата от 5 kn.

29 учебни ветроходни съда се включват в SCF Black Sea Tall Ships Regatta. 17 от тях посетиха Варна, включително 1 украински и 7 руски съда. Повечето от тях се насочиха към Новоросийск, откъдето надпреварата ще продължи към Сочи и Констанца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
акълмайстор преди 10 години
Булгарише матросен - гросе бандитен!
3
4
 
11
 
! Отговори
Петър преди 10 години
ВЗЕМИ ДА СЕ СКРИЕШ НЯКЪДЕ БЕ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛБЪЛГАРИЯ и ЕВРОПА Е В ТОВА ДЕРЕДЖЕ В РЕЗУЛТАТ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА "ПЕС" , НО ТОВА СКОРО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ !!!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да акостира в Одесса и да получи един коктеил *** като награда от киевските ни дружки
1
1
 
12
 
! Отговори
От Морски преди 10 години
Роналдо!А ти какво си по-различен от ***-***?Пишеш с латиница на български и наричаш България с измислено име.Естествено ,че имаме ветроходен кораб ,но имаме и такива като теб, злобни виждащи във всичко лошото.