Натоварено движение в последния почивен ден

Над 431 000 пътуващи са преминали българо-гръцката граница за 6 дни
Обновена: 6 май 2014 21:21 | 6 май 2014 18:27, Красимир Ангелов
59
Натоварено движение в последния почивен ден
Снимка: Булфото, архив

Натоварено е движението в посока София и големите областни градове в последния ден от почивните дни в началото на месец май.

Сред най-натоварените пътни отсечки този следобед е направлението Кулата - София, както и автомагистралите "Тракия" и "Хемус". На този етап няма информация за сериозни инциденти.

Над 431 000 пътуващи и 112 000 автомобила са преминали през пунктовете по българо-гръцката граница от началото на почивните дни, съобщи комисар Бойко Божков, директор на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян.

По думите му трафикът през пунктовете днес е нормален за подобен ден, като няма задръствания и сериозни опашки от изчакващи автомобили.

Потокът от пътуващи през последните два дни е по-голям в посока България, след като започват да се прибират българските туристи, избрали гръцки дестинации за празничните дни.

Колона от автомобили има на главен път Е-79 в района на Симитли, където се събира трафика от пътищата от Гоце Делчев – Банско и от Сандански.

От АПИ напомнят, че до 20 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа, както следва:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;

• път I-5 - Русе - Велико Търново;

• път I-8 – Пловдив - Харманли;

• път I-9 - Варна - Бургас;

• път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

По обходен маршрут трябва да се движат пътуващите по пътя Берковица – Вършец, където днес се преобърна цистерна с газ. При инцидента загина шофьорът на цистерната.

До освобождаването на трасето, пътят е отклонен през Берковица - Ягодово – Слатина - Среченска бара – Драганица – Сумер – Вършец. Към момента движението в района не е натоварено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: трафикпът Е-79пътуващи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
13
 
! Отговори
Discovery преди 10 години
Леле ужас... чета коментарите, егати злобата егати чудото, не е истина просто. А тея дето се дръвчат, кой от село кой от града, кой кореняк софиянец... ще ви кажа следното: няма какво да спорите драги сънародници... всички сме под общ знаменател, демек всички сме простаци, щом в собствената си държава се мразим един друг толкова много... Толкова пък не разбрахте, че в големите градове е така. УРБАНИЗАЦИЯ му се вика... стига с тая носталгия по столица със сто хиляди жители... капитализма е така
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Попитали Радио Ереван - Може ли в България да стане Гражданска война ?Радиото отговорило - Не, защото е пълна само със селяни !
18
3
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
--Мерси на всички форумци за мнението ) а на "кореняците"селяци -ще им кажа - никога не може да бъдете градски ) защото чипът ви е такъв - Стойте си на село и не носете грозният си диалект душевната си мръсотия и селските си тарикатлъци при нас ,,гражданите кореняци с поколения назад родени в градовете !
17
3
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
Е като София е град-тумор, ти защо си дошъл в този тумор, да не си мазохист нещо.Защо не си стоя на китното селце, а ?Тъкмо нямаше и да пълниш гушите на тия мръсни софиянци-реститути !
16
5
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
за разлика от вас някои хора работят, взимат пари и след това обикалят било то страната било то Европа, а това че сте хейтъри май никога няма да го проумете, и докато ги обиждате, някой хора обиколиха света.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, не мога да разбера, защо селяните се обиждат, като им кажат селяни. Ми като си от село, как да ти казвам - гражданино ли ?!?
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зарадяи тия селяни, пропадна България. Изсипаха се всички в София и няма кой да гледа нито крави, нито домати. Тъпчат се по мазета и тавани, работят за по 500 лв, ама - не софиянци били.А щяхте да сте си по-добре и вие и ние - вие да си гледате домати, ние да си ги правим на шпоска салата и да си пийваме ракийкта ви, а не Цар Кировка от Кауфланд.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо се сърдете на управниците които съсипаха държавата, най-вече на тези управлявали '90-те, после костов, царя, тройната и т.нт. и след това на хората които търсят препитание
12
2
 
1
 
! Отговори
12 преди 10 години
Ф.С.Б.11По-добре не можеше да го кажеш.Независимо че не си от София не бих те нарекъл нито селянин нито провинциалист, НАПРОТИВ.Но такива като теб особено в провинцията се броят на пръстите на ръцете.Ето това е положението.Без изход.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
11По-добре не можеше да го кажеш.Независимо че не си от София не бих те нарекъл нито селянин нито провинциалист, НАПРОТИВ.Но такива като теб особено в провинцията се броят на пръстите на ръцете.Ето това е положението.Без изход.
10
5
 
9
 
! Отговори
Расов селянин преди 10 години
Ей ся таман натъпках багажника с яйца, агнежко, ракия, чесънче, 2 сплита лук, картофи и си идвам убратно у Софето! Да не съм по-малко сУфиянИц от вази, м?
9
2
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Аз не съм софиянец но и нямам желание да живея в столицата - лично аз съм съгласен със софианци - че *** не трябва да живеят в София - но за съжаление и разни "бургаски гларуси" на 10 туби бензин от Бургас живяли 2-3 г в Бургас вече са морски )) *** навсякъде променят градският речник и ниво на заплати и всичко като цяло,, носейки *** си и селският си манталитет с безгранично нахалство и селско двуличие комбинирано с неграмотност по всякакви тематики )
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братя селяни, защо отново се връщате да съсипвате градът ни и да дишате въздуха ни. Не виджате ли че София се пръска по шевовете и няма място за всичкине ни. Защо не си останахте по ктините селца, а дойдохте тук да ни пречите, и на нас, и на себе си.Защо, братя селяни ?
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е да се върне софийското жителство и София да си стане пак половин милион, както си беше навремето. Нямаше мякане по тротоарите и заведенията, нямаше задръствания по кръстовищата, живеехме си нормално, но дойде тая напаст и усра всичко.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая селска нация,като невидяли,чужбина да видят,*** селяните скоро,като им сложат пак визите само в Талибистан ще си седят.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдаа, идват отново да мърсят и цапат и да подбиват цената на труда в Столицата.И то само и само за да се нарекат софиянци и като се приберат на село, да паркират пред смесения магазин таралясника си със СОФИЙСКИ номер.
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не си останахте по родните места, *** селска.
3
2
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
"Преселението на ***" или как да загубим два дни от почивката си във висене пред КППта и магистрали ))
2
12
 
12
 
! Отговори
az преди 10 години
ох, омръзна ми да псувам селяните при всяко тяхно изпълнение, ама айде още веднъж.Мамка ви.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Софианци се завръщат от родните си места!