10 къщи са пострадали след бурята в Чепинци

От днес се приемат докумeнти за възстановяване на щетите
Обновена: 15 май 2014 08:55 | 15 май 2014 08:28,
3
10 къщи са пострадали след бурята в Чепинци
Снимка: Булфото

10 къщи са пострадали от ураганните ветрове и поройния дъжд, които вчера вилняха в Чепинци. Върху покривите на пострадалите къщи са поставени найлони и ламарини, дадени от общината.

„Помогнаха ни приятели и съседи. Сковахме конструкция, за да може да се живее. За нас това е трето нещастие. Сега за разлика от предишните пъти поне имам стени и дограма”, разказа пред Нова телевизия един от потърпевшите, които разчитат на помощта на приятели за възстановяване от бедствието.

Жителите на Чепинци обаче са благодарни на Гражданска защита за помощта след поройния дъжд и разказват, че това е третото подобно бедствие, което преживяват в рамките на 10 години.

Още по темата
Друг от свидетелите на страшната буря разказа, че бил вкъщи, когато покривът на съседите се откъснал и се ударил в стената на неговата къща.

„Положението беше същото, като при гърменето на бомби”, каза друг от потърпевшите и припомни как през лятото на  2008 г. в Челопечене избухна склад за съхранение на боеприпаси.

„Пострадалите къщи са около 10, като най-много разрушения има на улица „Голяма могила”. На две от тях покривите са сринати с дървената конструкция. Други три къщи са с увредени керемиди. Има и няколко съборени дървета”, обясни кметът на селото Соня Стоянова пред Нова тв.

Направен е оглед и снимков материал и след преценка от район Нови Искър ще се иска помощ от Комисията по аварии и бедствия.

От днес пострадалите от бедствието ще могат да подават документи за отпускане на помощ за възстановяване на щетите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: буряЧепинципорои
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
terminator преди 9 години
mnogo se radvam v kavi4ki 4e postradali ot prirodni petstvia tezi xora ,ta da razberat kak e na onezi romi ot stara zagora kadeto ,kmeta iska da im bytne kashtite .(pitam koe e po lesno ga gi ozakonish i da si plashtat danacite shtoto toki voda te ve4e si plashtat, ili da razroshish na xorata kashtite znaem v dneshnata nemotia i kriza kak se stroi,nai veriatno shte ostanat po ylicite ,golam patriot shte e tozi pobarkan i maloymen kmet,!!!!!!!!
1
2
 
2
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
Не знам до кога от моите данъци ще се отделят пари за хора,които имайки двуетажни къщи не са отделили 50лв.на година да си направят елементарна застраховка.