Абитуриент направи сайт менте и качи оценки за матурите

МОН: Сайтът е фалшив и разпространява неверни резултати
3 юни 2014 16:39, Анисия Иванова
5
Абитуриент направи сайт менте и качи оценки за матурите
Снимка: архив Булфото

Абитуриент направи сайт менте и качи оценки за матурите, съобщава bTV. От Министерството на образованието и науката категорично заявиха, че сайтът е фалшив и разпространява неверни резултати от държавните зрелостни изпити.

Сайтът се появил в интернет и е копие на този, в който от Министерството на образованието ще качат оценките от матурите. Негов създател е абитуриентът Денислав Първанов от Технологичното училище за електронни системи към Технически университет в София. Младежът публикува линк към произведението си в една от популярните Facebook групи, посветени на Матури 2014.

Страницата, която вече е свалена, показвала произволно генерирани оценки на зрелостници.

Поради измамата в министерството са зачестилите обаждания и въпроси на зрелостници, родители и граждани дали наистина резултатите от матури 2014-а г. са обявени на официалната страница на МОН.

Оттам уточняват: "Резултатите от матурите ще са готови до 9-и юни 2014-а г. и ще бъдат публикувани на електронния адрес http//rezultati.zamaturite.bg. Срещу ЕГН и входящ номер всеки зрелостник ще може да провери оценките си".

Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МОНсайтфалшиви оцеки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
ББББ преди 9 години
Радваме се че БГ има умни деца. Но трябва да подлежат на наказание, тези които се гаврят по-този начин. Не е ли достатъчно напрегнат живота, а някой си сополанко да побърква децата , който чакат резултатите. Престъпно е това поведение. Трябва да бъде осъден, защото е пълнолетен и за пример на следващите, които ще се опитат да злоупотребят.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този да го съдят за кражба на лични данни (ЕГН и име) които могат да се ползват за какво ли не. Егати наглото *** - поне му кажете името или IP адресам, че да му го ...
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те от МОН да разследват кой изнесе верните отговори и ги пращаше със смс.
1
9
 
13
 
! Отговори
Дришльо преди 9 години
А тоз хубосник, ЕГН-та дали е събрал достатъчно за всякакви измами по-нантък! Куха лейка, вместо да си впрегне гънките да направи нещо полезно.... също така мисля че подлежи по НК, да му мисли!