Четирима души се издирват във Варна след пороя тази вечер

Бедствено е положението в район "Аспарухово"
Обновена: 20 юни 2014 08:20 | 19 юни 2014 21:09, Елка Василева
107

 

Снимка: Булфото

Четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град, съобщиха от полицията в града.

От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Приливна вълна с височина 3 метра е заляла „Аспарухово“, съобщи по Нова тв жителка на квартала.

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

В район "Аспарухово" е наводнена централната зона, което възпрепятства движението на градския транспорт, съобщи Максим Тодоров от общинската фирма "Градски транспорт". Със закъснение с около 40 минути се движат автобусите по няколко линии в града и околностите. На ул. "Николай Ханчев" има закъсала кола, която пречи на прибирането на тролейбусите в депото, работи се по отстраняването на проблема. Огромна водна маса се е събрана в района на гаровия площад в града.

Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Повече от улици са наводнени, има закъсали автомобили. Има сигнали за паднали клони, наводнена е детската ясла в квартал "Аспарухово". Два екипа на общината и работници от частна фирма започват работа по отводняването, съобщи БТА.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър.

Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

Вследствие на обилните валежи 30 къщи в Килифарево са наводнени, 11 души са били евакуирани от покривите на засегнати от проливните дъждове сгради. Към момента ситуацията в града се нормализира. Продължават обходите на служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на полицията, съобщи МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
35
 
! Отговори
чвор преди 9 години
Аз не мога да разбера какви такива *** сте,кога озлобяхте толкова бе,хора? И малкото сърце и добрина ли изчезна при вас? Има загинали малки деца,можеше да е вашето дете!Един народ сме бе,мамка му! Българинът се е превърнал в такова животно,че ако не е на неговата глава не го интересува.Срам ме е от такива като вас!
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ЦЯЛАТА ТАЗИ БЪЛГАРСКА ТРАГЕДИЯ СЕГА ЩЕ НИ МАЧКАТ И С ГЕЙ ПАРАД,ВУЛГАРНООО,ДОЛНООО
51
0
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 9 години
Добре, че забелязваш иронията в коментара.
50
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее САЩ! Ако не бяха американците, светът щеше да е поне 50 години назад в развитието си. Статистически най-много иновации годишно се правят в САЩ, най-много патенти се регистрират там, една от малкото страни е където научната работа се заплаща адекватно. Без американците сме за никъде.
49
0
 
4
 
! Отговори
езичник преди 9 години
до 57не политизирай трагедиите. с това само заприличваш на политиците ни които сега ще се изредят да си правят пиар на гърба на хорското нещастие.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човешката лакомия може да причини катастрофа. Природата си връща за отнетото от застрояването и алчността.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление ясновидката Николета Йорданова каза ще в България през 2014 ще има земетресение и наводнение и за съжаление позна.Имам идея да се даде един есемес за пострадалите в варна от наводнението за да могът да си построят отново разрушените къщи и да се изправят на крака
46
5
 
2
 
! Отговори
.I. преди 9 години
HAARP!!!
45
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако потъне София, по провинцията ще останат само старците, щото младите са тук. Геронтокрация ще си правим явно.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да пази хората!
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Няма нищо общо с климатични оръжия и подобни глупости. Причината е кебапчето. Българите обичат кебапчето. Винаги е имало природни бедствия и разумните хора взимат мерки предварително да се защитят. Но българите обичат да ги хранят по мегданите с кебапчета, и казват че не ядат асфалт. Затова сега ще гълтат кал и ще се давят в кал когато завали порой."
42
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех тия проклети американци, пак ни пратиха порой. В Путин е истината, да знаете. Братска Русия кога ни е пращала дъжд - никога!
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е варненци да си оправят инфраструктурата. Втори град са уж, а улиците им са от софийските по-зле.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мене БСП-то са виновни, пък може и ГЕРБ или Атака. Американците и те са виновни, тоя дъжд да не е случаен - заради ХААРП е цялата работа. Елизабет Втора и тя е замесена. Евреите също.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяко зло за добро не бойте се българи ,ще дойдат години когато подпочвените води ще изчезнат само в България няма да изчезне.Боже смили се
38
0
 
7
 
! Отговори
езичник преди 9 години
хаарп-хаарп ама на мен все повече ми прилича на смяна на климатичните пояси. което е нормално след като полюсите ще се разменят. тя планетата си знае работата. и древните хора са знаели и са писали за предишни такива събития. но са обявили писаното от тях за лъжи и измислици.и Господ си знае работата.
37
1
 
1
 
! Отговори
Noone преди 9 години
Току що говорих с приател полицай, който живее там. Има много жертви. СВА-то е наводнено и много хора са се удавили там. Вного хора са затрупани под свлачището. Според информацията, която има, жертвите засега са десетки.
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Молете се на Русия да ни спаси за втори път от турско робство
35
5
 
2
 
! Отговори
Djo преди 9 години
ГЕРБ
34
0
 
1
 
! Отговори
iom преди 9 години
ai, eu komisar na navodneniata!