Четирима души се издирват във Варна след пороя тази вечер

Бедствено е положението в район "Аспарухово"
Обновена: 20 юни 2014 08:20 | 19 юни 2014 21:09, Елка Василева
107

 

Снимка: Булфото

Четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град, съобщиха от полицията в града.

От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Приливна вълна с височина 3 метра е заляла „Аспарухово“, съобщи по Нова тв жителка на квартала.

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

В район "Аспарухово" е наводнена централната зона, което възпрепятства движението на градския транспорт, съобщи Максим Тодоров от общинската фирма "Градски транспорт". Със закъснение с около 40 минути се движат автобусите по няколко линии в града и околностите. На ул. "Николай Ханчев" има закъсала кола, която пречи на прибирането на тролейбусите в депото, работи се по отстраняването на проблема. Огромна водна маса се е събрана в района на гаровия площад в града.

Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Повече от улици са наводнени, има закъсали автомобили. Има сигнали за паднали клони, наводнена е детската ясла в квартал "Аспарухово". Два екипа на общината и работници от частна фирма започват работа по отводняването, съобщи БТА.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър.

Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

Вследствие на обилните валежи 30 къщи в Килифарево са наводнени, 11 души са били евакуирани от покривите на засегнати от проливните дъждове сгради. Към момента ситуацията в града се нормализира. Продължават обходите на служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на полицията, съобщи МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо позволихте това да се случи - *** държава от третия свят! Не е нормално! В ЕС-то да умрем от ПРИЛИВНА ВЪЛНА!!! Боже, пази ни!
32
3
 
6
 
! Отговори
МЧС Россия!!! преди 9 години
Министерството на Отбраната, ООН САЩ, ЕС и БГ Правителството да Праща войници, запасняци, трудоваци, кечист, газки, камази, урали, зилове и уазки да помагат на хората... Иначе Ще ни ядосате и тогова ще стане страшно....
31
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Попитали едно китайче защо не иска да яде - ами не искам да ям ориз казало китайчето. Оговорили му - щом като не искаш да ядеш ориз, яж ла**** тогава. Такива ми ти работи. Който не иска асфалт, ще гълта кал.
30
14
 
23
 
! Отговори
диоген преди 9 години
Това се казва климатична война -от нашите приятели американците Третата световна война е налице -някой ако не вярва да преброи хората след 5 години
29
4
 
17
 
! Отговори
:):) преди 9 години
ОНЗИ ТАМ ГОРЕ НИ НАКАЗВА ВСИЧКИ...
28
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ПАРНИКОВ ЕФЕКТ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ И СЪРБИЯ ЛИ ВАЖИ ??? СКАПАНА ЦИОНИСТКА ***,ОЩЕ ПОВЕЧЕ НАМРАЗИХ САЩ,УНИЩОЖИХА ЦЯЛАТА РЕКОЛТА,ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ЗЪРНОТО Е САСИПАНО? БЛГАРСКИ ПЛОД НЯМА,СЪСИПАХА ЛЕТНИЯ СЕЗОН И ЦЯЛАТА РЕКОЛТА,КОЛКО ЩЕ СКОЧИ ХЛЯБА НА ЗИМА,А ТОКА ? ПОДГОТВЯТ НИ ЗА ПАДАНЕТО НА ВАЛУТНИЯТ БОРД,ПРИГОТВИЛИ СА НИ АД,МОЛЕТЕ СЕ ,НЕ НА БОГ А НА ПУТИН,ИСКАЙТЕ МИЛОСТ ОТ НЕГО
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zakuskaria.bg направо е закусил пороя... иначе доста кофтак, но така е като не са оправили улиците там, като гледам повечето е яко кал и мътилка..така че си правете извода дали има пътна инфрастуктура там, да му мисли общината дет прибира парите от хората
26
5
 
8
 
! Отговори
varg преди 9 години
След като вече няма сезони,а само зима смятам,че пътят на човечеството към масово унищожение е предначертан.
25
15
 
5
 
! Отговори
синоптик преди 9 години
Явно и природата е против това престъпно правителство. На пук на всички БСП-ДПС-Атака искат да са на власт даже и България да се затрие. Да ама не. Народа иска да се махнете доброволно или по другия начин ще ви махнем.
24
9
 
11
 
! Отговори
шистовия газ преди 9 години
Наводненията са в резултат на тайния добив на шистов газ от американците в България.
23
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 9 години
То тази снимка като от някой блокбъстър.Сериозно дано ги намерят живи и здрави.
22
2
 
10
 
! Отговори
ужас преди 9 години
ужас
21
1
 
34
 
! Отговори
Az преди 9 години
Стига сте се майтапили, положението не е никак добре там. Хората нямат ток за да споделят или изкажат мнение. За жалост има доста жертви ...
20
15
 
13
 
! Отговори
Е що така? преди 9 години
А уж кмета на Варна е ГЕРБЕР! Какви мерки взема да спре наводненията? Природата всеки път го изненадва. Неподготвен! Оставка!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, има си хас! *** винаги са в бедствено положение и винаги искат нещо и винаги искат по много.
18
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ предупреждават комунистическата *** в България да внимава какво прави и какви договори подписва.
17
1
 
5
 
! Отговори
Кюфтето преди 9 години
До Кебапченапълно подркрепям написаното от когегата, дето го е забелязал и отбелязал в тоя сайт в коментарите...му
16
8
 
27
 
! Отговори
Кебапче преди 9 години
Няма нищо общо с климатични оръжия и подобни глупости. Причината е кебапчето. Българите обичат кебапчето. Винаги е имало природни бедствия и разумните хора взимат мерки предварително да се защитят. Но българите обичат да ги хранят по мегданите с кебапчета, и казват че не ядат асфалт. Затова сега ще гълтат кал и ще се давят в кал когато завали порой.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Водния мсВсички сме виновни. Така че сам си молите присъдата.
14
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Аспарухово живеят само *** хаха