Два сигнала за нападение на мечки получени в Смолянско

Нападнати са домашни животни
12 авг 2014 13:15, Красимир Ангелов
5
Два сигнала за нападение на мечки получени в Смолянско
Снимка: Булфото, архив

Два сигнала за нападение на мечки над животни са получени в РИОСВ-Смолян, съобщиха от инспекцията.

Първият е oт района на село Брезе, община Девин. Служителите на "Група за бързо реагиране" към екоинспекцията са установили на място труп на кон, по което има следи от мечо нападение.

Животното е собственост на мъж от село Забърдо. За осигуряване на безопасността на пастирите и стадата са раздадени спрейове против нападение от мечки.

Вторият сигнал е за района на село Забърдо, община Чепеларе. Служителите на "Група за бързо реагиране" към екоинспекцията са установили на място труп на прасе и още шест ранени прасета. Установено е, че животните са собственост на 52-годишен мъж от селото. Комисия ще изготви протоколи за обезщетяване на собствениците на животните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: мечкинападениеСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Обяснявам преди 9 години
До сайга 12Ти веднага ще използваш сайгата, нали! Хем е полуавтомат, хем работи с всякакви патрони. Сигурна. Но ... спрейовете против мечки обръщат в бяг и най-едрите гризли в Аляска. Големи флакони с разтвор на капсаицин с няколко милиона Сковила. Простичко - от люти чушки. Мечката има повърхност на лигавицата на носа около 600 пъти по-голяма от тази на кучето. За нея е абсолютно нетърпимо усещане. Затова и бяга панически.
1
2
 
4
 
! Отговори
Тотка Пилотка преди 9 години
Трябва да се извършат въздушни удари и да се редуцира популацията на мечки в в Родопите!