Слагат машини за продажба на билети по спирки и автобуси във Варна

Високоскоростното трасе все още цикли в съда
8
Слагат машини за продажба на билети по спирки и автобуси във Варна
Кметът на Варна Иван Портних. Снимка: Булфото

Започва работа по изграждането на автоматизираната билетна система за градския транспорт във Варна,  съобщи кметът на Варна Иван Портних, цитиран от информационна агенция "Черно море".

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е произнесла с определение, с което допуска предварително изпълнение на проекта от Обединение „Модерен транспорт”, в което влизат общо 5 фирми.

Компонентът „Изграждане на автоматична билетна система“ е част от проекта за Интегриран градски транспорт на Варна по Оперативна програма „Регионално развитие“ на обща стойност над 109 млн. лв. Тази система ще позволи въвеждането на устойчива тарифна мрежа за таксуване на пътуването по разстояние, възможност за прикачване по други линии в рамките на определен интервал от време, както и по-ниски такси за многократни пътувания.

Предвижда се оборудване за спирките като 60 машини за продажба на билети за BRT спирки; 24 машини за продажба на билети на стратегически места; 220 машини за продажба на билети, монтирани по една на борда на автобусите.

Освен това трябват валидиращи устройства в превозните средства - 536 бр.; 15 портативни ръчни четящи устройства за инспекторите по контрол; бордови компютър – 220 бр., и адаптер за протокол – 220 бр. Предвидено е и оборудване за контролен център и централен офис.

По два от други компоненти на проекта – „Изграждане на BRT коридор“ с дължина около 15 км, и „Инсталиране на система за осигуряване на предимство на превозните средства на масовия градски обществен транспорт на кръстовищата“, има избрани изпълнители, но процедурата се обжалва, чакат се решения на съда.

"След добрата новина от КЗК очакваме подобно развитие и за другите два компонента, за да реализираме успешно най-големия проект на Варна“, каза кметът Иван Портних. Той припомни, че обновяването на подвижния състав на „Градски транспорт“ със 70 нови автобуса, също част от проекта, стана факт още в края на 2013 г.

Общата цел на проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“, на стойност над 109 млн. лв., е повишаване качеството на живот в град Варна чрез инвестиции в устойчив градски транспорт.

Автор: Ставри Таргов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Това го има в цяла Европа и по апаратурата няма и драскотина. Пита ли се някой ,дали нашенските вандали ще оставят нещо читаво. Освен това представяте ли си какъв унисон ще се получи: Разкривени тротоарни плочки,дупки по пътищата и електронно табло на спирката. Красота.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя не е ли същия заради който варненци се палеха по площадите преди 2 години ?
3
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
С тия машини за билети ще направите голяма услуга на тези варненци, особено на етноса, които искат да се возят безплатно. Гратисчиите ще ви излазат много по-скъпо от мизерните заплати на тези , които продават билети в автобуса. Откажете се навреме от тая глупост.
2
4
 
1
 
! Отговори
iiiiihuuuu преди 9 години
bg agentite ot 4 upr. sa v aktion - igrayat rachenica:)
1
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оф най после ще се разкарат тъпите миризливи кондукторки....