Свлачища се активизираха в цялата страна

Павлова: Прави се детайлен анализ на критичните зони
8
Свлачища се активизираха в цялата страна
Снимка: БТА

Поредица от свлачища са се активизирали по пътищата на територията на цялата страна, съобщи в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Причината за това е в дъждовете, не толкова в снежната покривка, посочи тя.
 
В момента са тежки метеорологичните условия в югоизточните части на страната, сериозни навявания има в Русе и Силистра, посочи министърът, цитирана от БТА.

Предварително са били спрени тировете по магистралите и проходите, за да бъдат почистени и да бъде подсигурен трафикът. Извън проходите, които са затворени при зимни условия, всички други пътища са отворени, с изключение на тези, по които има свлачища, уточни министър Павлова.

По думите й, свлачищата вече се случват всекидневно и "очакваме това да е годината на сериозните проблеми от гледна точка на свлачищни процеси в цяла България. Това е моето най-голямо притеснение", посочи министър Павлова.

Тя допълни, че в момента се прави детайлен анализ на критичните зони. „Готвим се по две линии - заради всички бедствия, които се случиха, да подадем голяма апликационна форма за финансиране по линия на Фонд "Солидарност", а от друга страна за превенция и ремонт по линия на програмата за околна среда, където има предвидени средства за такъв тип дейности, обясни министърът.

По думите й е нужен и авариен спешен ремонт по линията на Комисията по бедствия и аварии, защото "са много тежки нещата".

Ясно е, че няма пари за всички, но ще се опитаме да ги приоритизираме, започвайки от най-важното, добави министър Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите как си копаете под краката!Дадохте всички язовири на мутрите и сега се чудите какво да правите.Докато се чудите ще останете под вода и лекичко потъвате!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата неможе да се справи защото паричките от дървената мафия са много сладички и привличат всеки държавник. Едно затваряне на очите пред нередност и проверяващия се връща от работа или с нова кола или получава някоя екскурзийка в чужбина.
3
0
 
3
 
! Отговори
реалист преди 9 години
И най-лошото е, че не си вземат поука и държавата не може да се справи с проблема! В момента на много места се сече безобразно, и то в много от случаите с разрешението на горското, освен ромите, тях няма какво да ги коментираме...
2
0
 
4
 
! Отговори
запомнете добре! преди 9 години
Бог прощава винаги, човек понякога, а природата никога не прощава гаврата с нея.Дървената мафия унищожи България. Там където природата е цяла дърветата и корените разпределят по верен път валежите. Сега всичко ще се свлече, къщи, пътища градове и села щебъдат издавени.1. Ако видите някой да сече дърво- убийте го! Ако нямате с какво, убийте го с дърво.2. Всеки здрав човек над 12 годишна възраст да сади по едно дърво всяка година.Ако изчезнат дърветата, ще изчезнат пчелите а с тях и живота
1
0
 
6
 
! Отговори
Сдгхййккйффф преди 9 години
Нема да плюете лилянчето тя ни е най-умна у Бг- то! Па и умна и убава ! За нея колелото е нищо работа да го открие. Да я оставим да помисли убаво и ше видите кво колело ше ни измисли , почти без ръбове.