Пострадалият от пожара в джамията живеел там

Граждани подозират умишлен палеж
Обновена: 20 фев 2015 12:01 | 20 фев 2015 10:17, Екип на Черно море
24
Пострадалият от пожара в джамията живеел там
Снимка: Пламен Гутинов

Пострадалият мъж при пожара във варненската джамия "Азизийе" е 97-годишният Вахиб Изет, който живее там, тъй като няма друг дом.

Малко по-късно от Главното мюфтийство уточниха, че мъжът е бил пазач в молитвения храм. Районът все още е отцепен от полицията и не се допускат външни лица, съобщи "Черно море".

Още по темата
"Всяка сутрин и всяка вечер идвам тук да се моля. За трети път палят джамията. Не е пламнало от печка, някой нарочно го е направил", заяви на мястото на инцидента гражданинът Марин Михайлов.

Той каза, че при предния пожар са видели на охранителните камери мъж с качулка, който прескача оградата.

"Все сутринта става, предния път беше в 6 часа", каза още Марин.

Към момента няма данни за умишлен палеж. Полицията работи по различни версии, като засега тази, която се чува, е, че са паднали буриите на печката в една от стаите.

От Главното мюфтийство отчитат, че са пострадали стаята на възрастния пазач, както и коридора на храма. В основната зала на храма няма щети.

Пострадалият е спял и затова не е успял да реагира навреме. След като усетил пожара, тръгнал да бяга, но е бил силно обгазен и е паднал до вратата.

Настанен е в реанимацията на  Воено медицинска академия – Варна в шок и на изкуствено дишане.

Автор: Юлиян Атанасов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: джамияВарнапострадал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Ако е умишлен палеж, то това е работа на ДПС.Ама навярно си е обикновен инцидент. Като се запали нещо на българи никой не почва да вика - турците бяха!Пожари стават по различни причини!
5
1
 
5
 
! Отговори
внимание преди 9 години
Вижте на moreto.net кадри от улиците около джамията- в идеален център на града, с големи магазини и жилищни блокове.Щеше да стане голяма "БЕЛЯ","ЗОЛУМ" ако не бяха предупредили граждани и дошла навреме пожарната! Щеше да има БЕЗКРАЙНИ слова от Местан и & в НС...
4
6
 
4
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Aide DPS si napraviha team za razpravii I nastroivane name horata edni sreshtu drugi...da umishlen pale e ama it tehni hora!!"
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Златна тема за Местан ага, а.к.а. другаря Зидаров. Цяла седмица ще може да се слюнчи.
2
8
 
10
 
! Отговори
дано преди 9 години
Дано човекът да е жив и каже какво се е случило( чета само обгазен, но 97 годишен..)Едно наум: да НЕ СЕ допускат да му говорят на турски, докато е в болницата: дане го УБЕДЯТ да казва неистини ...Да има полицай в стаята му.И все пак- да оживее.ДПС, ръководството на джамията да го приютят и да поемат разноските.Да бъдат СТРОГО предупредени, че ТЕ самите с БЕЗДЕЙСТВИЕТО си предизвикват пожари.
1
6
 
21
 
! Отговори
опорна точка преди 9 години
Като че НЕ СЕ е случило онова, което е бИЛО замислено.ОТВЪТРЕ е пожара, отвън са били закл. вратите.УМИШЛЕН пожар- малко вероятно.Печка на твърдо гориво.95-годишен пазач.Пожар около 2.30 ОТВЪТРЕ.Този 97-годишен е камикадзе?ТРЯБВА да се търси отговорност от НАЧАЛНИЦИТЕ на тази джамия,от ДПС..Ако нямаше БДИТЕЛНИ хора, можеше да ИЗГОРИ всичко, да не се УСТАНОВИ ни печка, ни човек, да подпали съседни дървета, блокове. И ТОГАВА щеше "ГОРДО" да се размахва "етническата карта".КОМУ е нужно напрежение