Ще има наказани за фекалиите в "Сребърна"

Министър Василева притеснена и от незаконната сеч
21 фев 2015 09:57, Александър Попов
36
Ще има наказани за фекалиите в "Сребърна"
Снимка: Булфото, архив

След сигналите за отходни води, които се вливат в резервата "Сребърна" и несериозното отношение на служители към сигнала на граждани, ще има наказания. Това заяви в ефира на Нова тв министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

"Случващото се в резервата е притеснително – то сочи към години на безотговорност. Цялата история започва през 2002 г. и все още няма съоръжения, показва проверката ни. Част от съоръженията, които не са въведени в експлоатация, включва и помпени станции, през който отпадните води отиват в ями и се отичат в езерото. Важно е в случая всеки да понесе своята отговорност", каза тя.

Министърът обяви, че в понеделник в Силистра кметът на града ще събере екип, който да се заеме с приключването на изпълнението на проекта за пречиствателна станция.

"Тя вече има акт 16, но не е въведена в експлоатация", каза Василева.

Министър Василева коментира и сигналът за незаконна сеч в защитената местност "Силистар".

"Твърдо смятам, че трябва да се сложи край на подобни явления. Всички сме много притеснени от сигналите за безазборна сеч. Подкрепям всички мерки за затягане на контрола", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Eko преди 9 години
"Подкрепям всички мерки за затягане на контрола"Василева беше зам.министър в МОСВ с ресор "води" 2009-2013, така че мерките трябваше да ги е разпоредила тя...И отговорността, която трябва да се понесе, започва от нея.
14
0
 
4
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
то южното черноморие включително и Силистар до Резово е окопирано от Данчо ментата а да не се забравя че той е лицето на ДПС от бургаския регион.Това ако може да го ПРЕДОТВРАТИ ЩЕ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ УСПЕХ В КАРИЕРАТА НА вАСИЛЕВА.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте приказвали - наказвайте, да видим реални присъди, не само думи.
12
1
 
10
 
! Отговори
цецо преди 9 години
Едно е да си притеснен друго да действаш. Сурови наказания като видим тогава ще се разбере какво прави министъра. Иначе са само приказки....
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мерки против незаконната сеч? И пак "трябва". Нужни са спешни мерки, веднага, жестоки и продължителни. Защо чак сега държавата се стресна, когато хиляди хора останаха без дом и покъщнина, когато десетки животи се погубиха? И колко време ще е необходимо за израстване на една нова гора? Да кажат специалистите, които толкова години издаваха разрешителни за незаконна сеч, дори и в резерватите на България. Сега голям рев и вижте ни колко сме загрижени! А съд за виновниците, допуснали тези безобразия?
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а че ДПС е окупирала всички български гори - това е самия факт. секат, изнасят и пълнят касата на Доган-поган.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепяла всички мерки ... а самите мерки да ги вземе някой друг.а ние само ще си седим на бюрото и ще подкрепяме.и тия гербаджии не вършат нищо ...
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ми *** в гащите?
7
0
 
10
 
! Отговори
NorthWest преди 9 години
А колко такива примери можем да дадем жителите на България .... и к'во ??? Няма ефективен контрол върху нищо в тази държава.От болницата в Белоградчик като си изхвърлят *** и септичната яма се оттича в река Арчар пък к'во ??? Кой го грее,че минавабпрез десетки села и се въдят зарази.Да не говорим,че деца влизат и се къпят там,ловят малки рибки и ги ядат после.Много неща са на самотек.Е дет' се вика " НА ТОЗИ ОТБОР НА БАРСЕЛОНА И АЗ МОГА ДА СЪМ ВРАТАР ! "
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо няма да се промени. В понеделник ще е забравено.
5
23
 
1
 
! Отговори
Ружди преди 9 години
До Анонимен 3ВНИМАВАИ КАКВО ПИШИШ КАУР
4
2
 
16
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Фирмите може да са от ДПС, но се заделя и пай за управляващата партия. Иначе досега да са ги сиктердосали.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички горски стопанства са със ръководни кадри от ДПС.Всички фирми които изнасят дървесината са на ДПС.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министърке, не гледай лошо, ами вземи мерки ,независимо дали са ваши или наши нарушителите. Това е супер красиво и уникално място, всичко ос--хме.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха да видим къде са изчезнали 14 МИЛИОНА дадени за канализацията? Кой са ги ДЕЛНАЛИ? Или ще потънат в небитието.