Кметове към властта: Нямаме пари за бедствия!

Общините нямат техника, нито капацитет да се справят
Обновена: 10 мар 2015 13:54 | 10 мар 2015 13:54, Камелия Цветанова
31
Кметове към властта: Нямаме пари за бедствия!
Снимка: БТА

Общините нямат достатъчен капацитет и техническа обезпеченост за справяне при по-сериозни бедствия и обявяват бедствено положение, за да могат да получат помощ от държавата. Това коментира по повод ситуацията в Южна България Тодор Попов като председател на Националното сдружение на общините, цитиран от БТА.

Още по темата

Той посочи, че метър и половина снежна покривка се преодолява трудно, дори при добра организация и техника.

Според Попов местната и централната власт "гледат в една посока", когато се говори за преодоляване на бедствията.

Той изрази надежда, че в бъдеще ще бъде отделен по-голям финансов ресурс за превенция на бедствените ситуации и обезпечаване на техника за реакция.

"Не бягаме от отговорност, но при бедствия основната отговорност е на държавата", каза още Тодор Попов.

Той допълни, че при срещи с представители на българските правителства общините са настоявали за отделяне на по-голям ресурс за превантивни дейности, но по думите му "опасността се подценява, докато не ни дойде на главата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KMETOVETE KRADAT KATO ZA SVETOVNO,A SEGA NIAMALO PARI
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Внормалните държави, при такава трагична организация си заминава министъра, в случая Лилянчето с еднопосочен билет...излетя, ама надали
2
3
 
8
 
! Отговори
666 преди 9 години
Нещо не проумявам - общините не са ли част от държавата? Иначе гледат в една посока?! Гербарите гледат само новите самолети май, местната кърджалийска власт си гледа местните далавери, а електоратът се спасява и вдига безпомощно рамене - щото е дълбоко убеден, че друго не може да се направи. Не може ли?! Пиявиците не са чак толкова много, но смучат ненаситно от приемника си, който вдига раменете. Ами ако повдигне и някоя сопа?! За разкош и разнообразие.
1
5
 
16
 
! Отговори
Б.Б. преди 9 години
Пари няма , няма и да има ! Топете сняг пийте вместо вода и ще се реши проблема ! Аз тук съм направил магистрали вий с един сняг не можете да се справите ! Тука изтеглихме 10-20 милиарда да запълним бюджета че предишното правителство харчило много ..че и по предното и така .