В Сливен на протест срещу ромското "Българите - на кайма"

Недоволни се събират на 31 март пред паметника на Хаджи Димитър
Обновена: 30 мар 2015 14:03 | 30 мар 2015 09:31, Александър Попов
327
В Сливен на протест срещу ромското "Българите - на кайма"
Снимка: Булфото, архив

Жители на Сливен организират протест заради ромски расистки изказвания. Това обявиха от гражданското сдружение "Св. Георти Победоносец", като допълниха, че той е насрочен за утре, 31 март.

Хората ще се съберат пред паметника на Хаджи Димитър, а освен това от сдружението ще подадат сигнал до прокуратурата срещу поведението на жителите на квартал "Надежда", допълва Фокус.

Поводът за недоволството е излъчен репортаж в ефира на Нова тв вчера, в който журналистката Миролюба Бенатова търсеше гледната точка на ромите по темата защо деца раждат деца.

Екипът не бе посрещнат особено дружелюбно в квартала, а малки ромчета скандираха със задоволство пред камерата "Българите - на кайма" и "Българите – на сапун".

Според организаторите на протеста, това е нарушение на чл. 162 от Наказателния кодекс и пряко засяга авторитета на българското общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: Сливеннадеждароми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грешката е, че през втората световна не ги качиха на влаковете за Германия и Полша. Сега щяха вече да са черен шушек през комина.
33
8
 
21
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЗАЩО ДА ГИ ПИПАТ ТА НАЛИ ТЕ СА ОСНОВНАТА МАСА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ДАДЕНА ПАРТИЯ. АКО НЕ СА ТЕ ГЕРБ ЩЕШЕ ЛИ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ. ЕДВА ЛИ.
32
0
 
43
 
! Отговори
чичко преди 9 години
Генерал Стойо Неделчев - Чочоолу знаеше как се действа срещу тази напаст, той и неговите другари така ги бяха интегрирали, че от сутрин до вечер градяха мостове, язовирни стени, и вечер да ги видиш на центъра на някой град - абсурд! Имаха по едно две деца и не смееха да гътнат...
31
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братята *** са като антибиотик срещу бугарашката чума! Радвам се че до няколко десетилетия напълно ще я очистят България от чумавите бугаротатари.
30
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БХК веднага да защити българите. Написах и веднага прозрях наивността си. На БХК плащат за да ругае българите, а не да ги защитава. Това между другото. Истината е, че след десетина години българите ще се борят за живота си, в пряк и преносен смисъл.
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kazete bratq bulgari, az li sum vinoven che mi se iska i iska, obicham decata obicham prorodata, suzelqvam mnogo za vas, che ste vse nedovolni hahaha:)))
28
3
 
68
 
! Отговори
Алооо! преди 9 години
Местанеее, агент Павле, къде си бе, няма ли да се изкажеш по въпроса?! Няма ли да заведеш дело в Страсбург? Или то тебе не те касае, щото не са викали "турците на кайма"?*** долно!
27
0
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
Ние вече сме там!Но още не го знаем!Не че има някакво значение...
26
4
 
66
 
! Отговори
Спешно е ! преди 9 години
По тошово време, пак бяха същите, но ги водеха на работа и ако направят издънка милицията влизаше в гетата и им "настройваше струните". България спешно трябва да излезе от ЕС и да промени законите си така, че крадците и убийците да влизат за 10 пъти по-дълго време в зандана. Смъртното наказание също трябва да бъде върнато. Иначе българите отиваме в историята.
25
4
 
38
 
! Отговори
сс преди 9 години
Другаря Сталин, ако беше жив...ех мечти
24
4
 
22
 
! Отговори
COLONEL K преди 9 години
Европолитика в действие и резултат. Това е напълно очаквано след като Западния цивилизационен проект не се състоя в България.По-точно Неолибералния Западен Проект. Спряха ни реакторите,унищожиха индустрията и Армията, напълниха страната с папагали от НПО , които обясниха на *** , че държавата е Враг, а слободията и евроГейството -добродетел. Младите българи и българки станаха егоисти-западъци, спряха да се женят и раждат деца. Изнесоха се масово на Запад вместо да се борят за страната .
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да прави са да ни се подиграват, всичко това ние сме го допуснали. И отдавна ние сме се интегрирали към тях, стандарта на живот ни е същия, лъжата и кражбата са ни присъщи, на външен вид сме с заприличали. Само дето нямаме деца е разликата
22
1
 
62
 
! Отговори
Будилник преди 9 години
Прости и бедни хора има навсякъде! Но в България политиците си ги отглеждат и развъждат, за да могат да са във властта! Така си гарантират безнаказаното крадене и сладък живот!ФАКТ: Революциите и гражданските войни стават, когато се премине прага на търпимост на НАрода! Българския народ е на прага!!!
21
2
 
26
 
! Отговори
ЕсЕ преди 9 години
До МангосокересПолитиците ги пазят , не "милицията". БХК и подобни анти български организации.
20
0
 
41
 
! Отговори
:( преди 9 години
БХК няма ли да защити българите, които са малцинство в доста градове и села на България? Какво чакате, "умни и красиви", защо не протестирате?
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четейки тази статия се сещам само за една мисъл на Алберт АнщайнДве неща са безгранични: Вселената и човешката глупост за вселената все още не съм сигурен.
18
0
 
49
 
! Отговори
художника преди 9 години
Местане е е е е ! Сега КОЙ насажда междуетническа омраза бе, ХАЛИПАВ кукндрел такъв?????
17
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва активизация на цялата държавна машина срещу тях, армия, жандармерия полиция, откачване на тока и водата и спиране на всякакви помощи и ако трябва и доброволчески отряди.... Големи сме мма-йци всички българи, ама пред техните безчинства си мълчим
16
44
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са пълни глупости ...... та нали и те са Българи ! Няма друга нация в света която да се самоизяжда ........
15
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14проблемът не е в каймата или сапуна.проблемът е че работещите са принудени да ги издържат безплатно.в смисъл те нищо не правят за мен,но на мен ми вземат от парите и от пенсията на майка ми за да им дават на тях.ето това ми е проблемът.те нищо не са ми дали а аз трябва да им правя хубавото.това си е чист расизъм