Колчета, бетон и... пътят Созопол-Приморско преграден

Според кмета Панайот Рейзи пътят "не е нужен на никого"
Обновена: 28 юли 2015 11:12 | 28 юли 2015 10:47,
91
Колчета, бетон и... пътят Созопол-Приморско преграден
Блокираният път. Снимка: bTV

Преди дни пътят между Созопол и Приморско беше затворен, като бариерите бяха бетонирани в земята. По този начин и достъпът до плажа "Алепу" е невъзможен.

Дори е сложена табела "Паркинг" и се събират пари от хората - от държавен плаж, възмущават се в социалните мрежи.

Според летовници през последните четири, пет години на това място винаги е имало ограда, като желаещите да стигнат до "шофьорския плаж" са плащали такса от 2 до 20 лв. в зависимост от модела на автомобила им. Новото тази година е, че оградата е бетонирана в асфалтовия път и преминаването вече е невъзможно.

"Пътят е затворен от грижа към хората. Този път не е нужен на никой, има околовръстен път", обяви пред bTV градоначалникът на Созопол Панайот Рейзи.

Според него къмпингуването на този плаж, известен като шафьорския, е незаконно и всеки, който наруши това, следва да бъде глобен.

Междувременно туристи заподозряха, че затварянето на пътя се прави от грижа към хората в "Св. Тома".

"Това са несериозни аргументи", каза Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците. Според него идеята за превръщане на въпросния път в пешеходна зона означава урбанизиране на местността.

"Това противоречи на твърдението, че искат да запазят резервата", допълни още Янков.

Летовници обаче смятат, че теренът се подготвя за застрояване. Според местните хора за това вече имало издадено строително разрешение от Община Созопол.

"Тук никога няма да има строителство", отвърна им кметът. По думите му бариерата все пак е незаконна, но пък е преместваема.

Той каза, че трябва да се запознае със случая и ако се установи, че има нарушение, отговорните ще бъдат глобени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
29
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
ДА ТИ КАЖА ПРИЯТЕЛЮ, ПАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО! ЗАЩОТО СА ОТ ЕДНА ПОРОДА!!!!! А СЪЩЕСТВАТА ОТ ЕДНА ПОРОДА ИЛИ СЕ БИЯТ ДО СМЪРТ, ИЛИ СЕ ПРЕГРЪЩАТ!!!! ТАКА ЧЕ НЕГОВАТА Е ЛЕСНА И ОПЕЧЕНА!!! ЖИВЕЯ В БУРГАС, НА ДОСТАТЪЧНО ГОДИНИ СЪМ И ИМ ПОЗНАВАМ МАНТАЛИТЕТА НА ТЕЗИ ХОРА В ДЕТАЙЛИ!!!!! НЕ ИМ ПУКА ЗА ПЛАЖ, ЗА МОРЕ, ЗА ГОРА....ИНТЕРЕСУВА ГИ ЕДИНСТВЕН КАСИЧКАТА ИМ ДА Е ПЪЛНА И ДА Е ВИНАГИ НА +!!!
52
0
 
22
 
! Отговори
XYZ преди 8 години
ПИТАМ СЕ: ТОЗИ КАТО ГОВОРИ, НЯКОЙ ДА ЛИ МУ ВЯРВА? ИЛИ СИ МИСЛИ, ЧЕ КАТО ГО ПЛЮЯТ ВАЛИ ДЪЖД? ДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ КРАДЕЦ Е ОБИДНО! ОБИДНО Е, КОГАТО ЕДИН ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ, СИ МИСЛИ, ЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЖИВЕЯТ ОСНОВНО ИНФАНТИЛИ, !!!! ВСЪЩНОСТ ПОЛИТИКАТА ДОНЯКЪДЕ НАИСТИНА Е ИЗКУСТВО: РЕШАВАШ НЕЩО ДА ОТКРАДНЕШ, ОБЛИЧАШ ГО В ЗАКОНОВА ФОРМА /ЦЕЛИ АРМИИ РАБОТЯТ ЗА ТОВА!/, ПОСЛЕ ГО ПРОКАРВАШ КАТО ЗАКОН ИЛИ РЕШЕНИЕ И НЕЩАТА СЕ ПОЛУЧАВАТ!!!!!! Е, ТОВА Е ......!!!
51
0
 
19
 
! Отговори
Нещастници преди 8 години
После пак нека Созополските бабки и дедковци да гласуват за тоя кмет. *** селяни. А и да, изключително селското поставяне на бутилки от 11 л. с минерална вода на улицата, за да не се паркира пред свещенните им къщички...
50
0
 
28
 
! Отговори
Rumen преди 8 години
"пътя не е нужен на никого" - Да се чете: " Няма да ходите до плажа, и да минавате покрай скъпите частни курорти на богатите, бедни прошлаци такива. За това пътя до свети Тома е затворен. Пътя на Дюни е затворен. Пътя след Елените е затворен. ЗАТВОРЕНО ЗА БЕДНИ! Искаш да разгледаш България - плащай. До курортите на Богатите и в Южна Америка не може да се ходи. Плаюай, това да не ти е Европа.
49
0
 
30
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
КМЕТА ПАК Е ГУШНАЛ ЕДНИ ПАРИ ЗА ТАЗИ УСЛУГА. ПОМИСЛЕТЕ ХОРА НА КОГО СЛУЖИ ТОЯ САМОЗАБРАВИЛ СЕ МИЛИОНЕР? ДАЛИ СЛУЖИ НА ОБИКНОВЕНИТЕ БЕДНИ БЪЛГАРИ? ДАНО СЕ НАМЕРИ БЪЛГАРИН С РУНТАВО НА ГЪРДИТЕ И ЗАПАЛИ ОГРОМНОТО ИМУЩЕСТВО НА ТОЯ НЕДОСТОЕН ЧИШИТ.
48
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната гавра с туристите , послушали Бойко и рискували да почиват по родното ***.
47
2
 
9
 
! Отговори
XYZ преди 8 години
ПОЛИЦИЯТА ГО ПАЗЕЛА...С КАКВО АНГАЖИРАТ ПОЛИЦАИТЕ...ВЕЧЕ НЕ Е ТЪЖНО, АМИ НАПРАВО СИ Е СМЕШНО.....Е НЯМА ДА ГО ПАЗИ ЦЯЛ СЕЗОН...3-4 ДЕНА, КАТО ГИ СГОТВИ ЖЕГАТА И ЩЕ СИ ОТИДАТ! НЯКОЙ ДА КАРА САМОСВАЛ? ИЛИ ДА ИМА ГЕНЕРАТОР И ФЛЕКС? ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА МИТИНГ НА ХОРАТА, КОИТО ИСКАТ ДА ХОДЯТ НА ПЛАЖ, А НЕ ДА СЕ БУТАТ В ТАЗИ РУСКА ***! МЕДИИТЕ САМО ТОВА ЧАКАТ!!!
46
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те нещата лесно ще се решат когато хората спрат да ходят на БГ морето. Тогава всички хотелчета и хотелиери ще се чудят какво да ги правят. Да си заграждат един другиму да си се оправят.
45
2
 
19
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Върнаха се ГЕРБ на власт и присвояванията на обществена земя избухнаха с нова сила. Сега и обществен път затвориха ...
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Панайот КРейзи,кога като кмет на общината направи ОБЩЕСТВЕНО ДОПИТВАНЕ до гражданите ТЕ да решат имат или нямат НУЖДА от този път!!!!!Или който набута рушветите и комисионните той реши,че нямат нужда!!!!Ще правиш пешеходна зона,на полето и път за никъде?!?!?!?!Голяма измислица за туширане на гражданското недоволство!!!!После ще се окаже,че няма нужда от тази зона инякой отново ще бръкне в кацата с меда,а то вече е решено какво ще СТАНЕ И ТИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ НА КОГО,КОЛКО И КАК!!!!!
43
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в Гърция!Там такова нещо е НЕВЪЗМОЖНО!Някакъв да определя къде да плажуват данъкоплатците.В Гърция правят безплатни паркинги за туристите , тук местен слага бариери и иска пари за път построен от държавата.Ами ако всеки кмет в държавата сложи бариера?Този е за линч и публично повторно обрязване!Ако му е останало нещо...
42
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми да си затварят катилите.Скоро само те ще минават от там.Гърция ни е наблизо а там такива безобразия няма.Затворен път?Не драги,дори е пълно с безплатни паркинги!
41
1
 
20
 
! Отговори
стоян преди 8 години
...интересно е, как всичко е направено перфектно: изваждане на пътя от АПИ, прехвърляне на Община Созопол. Последната в средата на сезона /поне да бяха изчакали края/ го загражда. И всичко на чашка, по тъмно с ББ!!!!! дали ако на ББ някой му загради пътя към къщата в Банкя ще слуша как пътя е изваден от АПИ, прехвърлен на Общината и т.н..?: Обаче щом е за обикновеният човек...проблем няма никакъв!!!!!! на 46 години съм и не искам повече да бъда БЪЛГАРИН!!!!!!!!!!! СРАМ МЕ Е..............!!!!!!!
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ Е ЗА СЪД , ХА ДАВИДИМ ДА ЛИ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ НЕЩО ТАКОВА , РАСИПНЕЦИ НА ДЪРЖАВАТА И ПРЕВАТЕЗАТОРИ , МИСЛЯТ СЕ ЗА НЕДОСЕГАЕМИ
39
0
 
29
 
! Отговори
никола преди 8 години
Най-лошото е, че това лице, което е за затвора, наесен отново ще бъде избрано за кмет! а по стара традиция, тези морски общини - Несебър, Поморие, Созопол никога не са се имали за Българи! Беше модерно едно време да говорят на гръцки и да се правят на чужденци в собствената си държава! Сега си играят картите по друг начин! готов съм да заложа дясната си ръка, че до 2 години това място ще бъде застроено, така като стана с дюните в Несебър! а иначе казусът е същият, както с Иракли и Карадере/
38
0
 
46
 
! Отговори
Гражданинът! преди 8 години
"кметът" Панайот Рейзи трябва да е в затвора, НЕ да е кмет! Вместо да пази града и огромните гори наоколо - именно той беше арестуван за бракониерство, хванат с убит елен в забранен сезон и т.н. ?? Това кмет ли - ПРЕСТЪПНИК, който реже и раздава месните терени и гори, а сега си загражда вече и общински пътища. В ЗАТВОРА! Прокуратурата няма ли да се самосезира?? Рейзи, ти си престъпник - в затвора!
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, какво да се прави. "демократична частна собственност". Не съм стъпвал на нашето черноморие от 1990 година и няма и да ида.
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължавайте да гласувате за партията на рекетьорите. Други като тях няма толкова нагли. Нищо старо не е забравено (макар че чак такива простотии при бай Тошо нямаше), но и нищо ново не е научено.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази ограда като я гледам, може да се събори от някой по-голям джип без проблем.
34
0
 
28
 
! Отговори
СтоличанинЪ преди 8 години
Поздрави на Боко и всички олиг***ени, които се опитват да ме накарат да почивам на нашата клоака, наречена Черноморие! Поздравления! Гърците пак ще лапат!