Пожар гори на 4 км между ямболски села

Леко пострадал е един човек
Обновена: 5 авг 2015 16:22 | 5 авг 2015 16:20, Веселина Йорданова
1
Пожар гори на 4 км между ямболски села
Снимка: архив, БулФото

На фронт около 4 км гори пожар между селата Вълча поляна и Голям Дервент, област Ямбол, съобщиха от полицията.

Сигналът за огнената стихия, обхванала предимно сухи треви, храсти и широколистна гора, е подаден около 12 часа. На място работят екипи на ямболската пожарна, военнослужещи и хеликоптер на ВВС.

Хората в село Вълча поляна, където огънят е засегнал и няколко необитаеми постройки, са оповестени чрез сиренната система.

Леко пострадал е един човек. Мъжът, чиято къща е изгоряла, е получил леки изгаряния на едната ръка, докато напускал дома си. Медицински екипи са му оказали помощ и той е добре. В селото живеят 80 души, предимно възрастни хора, съобщи "Фокус".

Към мястото на пожара са пренасочени пожарни екипи и допълнителна техника от Бургас, Пловдив, Сливен и Хасково.

Има готовност за изпращане и на автомобили тежък клас от пожарните служби в Кърджали и Стара Загора. На място е директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов.

Министърът на отбраната Николай Ненчев отпътува към мястото на пожара, съобщиха от МО. От 13.00 часа днес хеликоптер Ми-17 и 35 военнослужещи от военно формирование 52 590 – Ямбол с три специализирани автомобила участват в погасяването на нововъзникналия пожар. По-рано през деня същите модулни групи от Българската армия успяха да локализират пожара в с. Лесово, община Елхово, който бушуваше от вчера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари