Червен код за пожари в 5 области

Бъдете с особено внимание във Видин, Плевен, Бургас, Хасково и Ямбол
14 авг 2015 09:37,
0
Червен код за пожари в 5 области
Снимка: НИМХ към БАН

Червен индекс за пожароопасност е обявен в част от областите Видин, Плевен, Бургас, Хасково и Ямбол. Това алармират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Червеният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са трудни за овладяване. Действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.

Оранжев индекс за пожароопасност е обявен за Северна, Североизточна, Югоизточна и части от Западна България. Оранжевият индекс за предупреждениеважи за части от областите Видин, Монтана,Враца, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Търговище, Добрич, Шумен, Сливен, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Перник, София – област.

Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари