Само за седмица - 16 жертви на пътя, 12 600 нарушения

6337 фиша за провинения зад волана са издадени за 7 дни
15 сеп 2015 21:09,
10
Само за седмица - 16 жертви на пътя, 12 600 нарушения
Снимка: архив Булфото

16 души са загинали в катастрофи по пътищата на България само през последната седмица – от 7 до 13 септември.  131 са катастрофите и 12 624 нарушенията зад волана за същия период. Тези данни обяви пресцентърът на МВР.

Ранените при инцидентите на пътя за седмица са 160.

4831 от констатираните нарушения са засечени в присъствието на контролен орган, отчитат оперативни данни, предоставени от ГД „Национална полиция“. Издадени са 6337 фиша и са съставени общо 4378 акта.

Електронните фишове са 5731.

Броят на установените неправоспособни водачи е 596.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя, съобщават от полицията.

Стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените, се казва още в информацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Майсторлъка е от калпав материал да направиш шедъовър, а не от страхотен материал скрап.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами държавата трябва да се намети с интелигентна промяна на инфраструктурите и начина на обучение, а не само с глоби и обвинения. Ако не статистики и убити хора
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи все пак Боко е прав в констатацията си, че мат'рияла е *** като гъбена чорба...
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото законите са ни направени така.Тоя е на оня човек,другия пък е на онзи и накрая обикновения човек като види,че онзи не го аказва съда въпреки две инстанции и си вика:''И аз мога!''Да ама не!Така казваше един по онова време на прехода,а тоя преход за някои не е свършил и те сега са в 90-те и от жигула се качват на съвременен автомобил и мислят,че са безсмъртни,както си мислеха мутрите едно време.Да де,ама,те си отиваха от куршум,а сега има закон!За кон и за кокошка!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора за къде бързате бе?Абе разберете,че това е селения бе!Какво като си яхнал която и да е кола?!Еми истинските баровци не си карат сами колите!Имат си шофьори,а за яхтите капитани,за самолетите пилоти.Спрете се бе!
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото повече провинциална *** измре в катастрофи толкова по-добре.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яки глоби за явни и доказани нарушения (демек нарочни, гъзарски, просташки, нагли и т.н.) и това е начина. От 200 лв. - до 20 000 лв. Няма друг начин. Просто няма.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
струва няколко милиона, минимум. а постъпленията от фишовете ще клонят към нула. и тази мега тъпотия продължава не с дни, а от десетилетия. не знам защо политиците ни не правят нищо, но сигурно както винаги са заети с това да си бъркат в носа и да строят още магистрали за с колите.
1
4
 
1
 
! Отговори
evrosin преди 8 години
levovete kolko sa? kolko para struva tosi mishmash?