Тъжната статистика: 22 деца жертва на войната по пътищата

Високата скорост е най-честата причина за трагедиите през 2015 г.
15 сеп 2015 11:53,
6
Тъжната статистика: 22 деца жертва на войната по пътищата
Снимка: архив Булфото

22 деца са загинали, а 741 са били ранени при пътни инциденти от началото на годината. Това каза инспектор Асен Караджов от отдел "Пътна полиция".

Караджов обяви още, че именно, за да се предотвратят такива инциденти от днес до 31 октомври ще има засилено полицейско присъствие около училищата.

Още по темата
Експерта апелира към шофьорите да намалят скоростта, защото най-често тя е причината за инцидентите с деца. Караджов се обърна и към родителите. "Родителите да не забравят, че най-важното за тях е безопасноста на тяхното дете. Да подсигурят светлоотразителни жилетки или елементи, които да са по раницата и дрехите на детето. Апелираме към родителите да превозват децата с обезопасителни системи - детски седалки и столчета", каза той.

Инспекторът допълни, че децата имат добра училищна подготовка за поведение на пътя и добави, че училищата и през тази учебна година ще се посещават от пътни полицай, които да провеждат с децата беседи за пътната безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 8 години
Философията казва, че пътнотранспортното произшествие е случайно събитие. Натрупването на информация за случайни събития вече става статистика и изследването и с научни методи е ключът към намиране на решения за намаляване на катастрофите. В България май няма научно звено, което да изучава причините за катастрофи.
2
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Промиването на мозъците от страна на КАТ продължава.КАТ са основният виновник, че тези деца са загинали и докато всички не го разберат, децата за съжаление ще продължат все така да загиват.Никой не се движи с превишена скорост, в държавите където КАТ си е на мястото. Никой не прави нарушения в държавите, където КАТ си е на мястото. Всички правят нарушения в България, където КАТ не работи, вкл. и шофьорите чужденци от Германия, Швейцария, Франция, ....
1
6
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
На нас войни и терористични актове не ни трябват, сами си се избиваме по-качествено...